Tarsus Kitap Fuarı’na İlk Günden Binlerce Ziyaretçi Akını

Kültür-Sanat 10.01.2020 - 20:23, Güncelleme: 29.11.2021 - 14:41
 

Tarsus Kitap Fuarı’na İlk Günden Binlerce Ziyaretçi Akını

Tarsus Kitap Fuarı düzenlene törenle açıldı. 100 yayınevi ve 100’den fazla yazarın katılacağı fuara, ilk günden binlerce ziyaretçinin akınına uğradı.

Tarsus Belediyesi tarafından düzenlenen Tarsus Kitap Fuarı açılışına Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Metin, Belediye Başkan Yardımcıları, Tarsus İlçe Nüfus Müdürü Aynur Taşyürek ve çok sayıda vatandaş katıldı. Fuarın açılış konuşmasında Tarsus Belediye başkanı Dr. Haluk Bozdoğan; “Böylesine kapsamlı bir Kitap Fuarını Tarsus’ta ilk defa açmış bulunuyoruz. Bu durum insanı gerçekten çok heyecanlandırıyor. Kadim topraklardayız. Yaşamayı anlamlı kılan ve insanı daha donanımlı, daha güçlü, daha olgunlaştıran elbette kitaptır. Kitaplar bugün belki de kötülerin ortadan kalkması için çok önemli bir öge. Biliyorsunuz kötünün yüzü kızarmaz, iyinin yüzü kızarır. Bizleri iyiliğe götüren ve bu toplum içerisinde bizleri var eden kitaplardır” dedi.   Kitapların sorgulamayı öğrettiğini ifade eden Başkan Bozdoğan; “Kitaplar bize yaşamak için mücadele gücü veriyor. Kitapların değerini bilmemiz gerekiyor. En önemlisi kitaplar sorgulamayı öğretiyor, yargılamayı değil. Ne kadar çok okursak, ne kadar çok bilgi sahibi oluruz. Ne kadar donanımlı olursak yaşamayı da, etrafımızı da, ülkemizi de, dünyayı da, insanları da, iklimi de, çevreyi de tamamen sorgularız. Değerli dostlarım Kitap Fuarının ilki Turgut Uyar’ın dediği gibi “Efendimiz acemilik”. Hatamız olabilir. Yanlışlarımız da olabilir. Ama şundan emin olun ki hayatta anlaşılamamakla, anlamsız olmak farklı şeylerdir. Bizler hayatımızı her zaman anlamlı kılmak ve anlaşılır olmak üzerine kurguladık. Bu kentte de vereceğimiz her hizmette, Tarsus için yapacağımız her bir hizmetin altında anlam bulacaksınız, anlaşılabilir olduğumuzu da mutlaka göreceksiniz. Ben özellikle Kitap Fuarını sadece bir kez yapmakla değil tamamen sürdürülebilir olması için elimden geleni yapacağım. Her yıl ama her yıl daha donanımlı, daha güçlü kitap fuarlarının açılmasını diliyorum” şeklinde konuştu.   Konuşmanın ardından protokol üyeleri kurdele keserek, fuar açılışını gerçekleştirdi. 100 yayın evi ile 100’den fazla yazarın katılacağı fuar 21 Ocak Salı günü son bulacak.
Tarsus Kitap Fuarı düzenlene törenle açıldı. 100 yayınevi ve 100’den fazla yazarın katılacağı fuara, ilk günden binlerce ziyaretçinin akınına uğradı.

Tarsus Belediyesi tarafından düzenlenen Tarsus Kitap Fuarı açılışına Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Metin, Belediye Başkan Yardımcıları, Tarsus İlçe Nüfus Müdürü Aynur Taşyürek ve çok sayıda vatandaş katıldı. Fuarın açılış konuşmasında Tarsus Belediye başkanı Dr. Haluk Bozdoğan; “Böylesine kapsamlı bir Kitap Fuarını Tarsus’ta ilk defa açmış bulunuyoruz. Bu durum insanı gerçekten çok heyecanlandırıyor. Kadim topraklardayız. Yaşamayı anlamlı kılan ve insanı daha donanımlı, daha güçlü, daha olgunlaştıran elbette kitaptır. Kitaplar bugün belki de kötülerin ortadan kalkması için çok önemli bir öge. Biliyorsunuz kötünün yüzü kızarmaz, iyinin yüzü kızarır. Bizleri iyiliğe götüren ve bu toplum içerisinde bizleri var eden kitaplardır” dedi.

 

Kitapların sorgulamayı öğrettiğini ifade eden Başkan Bozdoğan; “Kitaplar bize yaşamak için mücadele gücü veriyor. Kitapların değerini bilmemiz gerekiyor. En önemlisi kitaplar sorgulamayı öğretiyor, yargılamayı değil. Ne kadar çok okursak, ne kadar çok bilgi sahibi oluruz. Ne kadar donanımlı olursak yaşamayı da, etrafımızı da, ülkemizi de, dünyayı da, insanları da, iklimi de, çevreyi de tamamen sorgularız. Değerli dostlarım Kitap Fuarının ilki Turgut Uyar’ın dediği gibi “Efendimiz acemilik”. Hatamız olabilir. Yanlışlarımız da olabilir. Ama şundan emin olun ki hayatta anlaşılamamakla, anlamsız olmak farklı şeylerdir. Bizler hayatımızı her zaman anlamlı kılmak ve anlaşılır olmak üzerine kurguladık. Bu kentte de vereceğimiz her hizmette, Tarsus için yapacağımız her bir hizmetin altında anlam bulacaksınız, anlaşılabilir olduğumuzu da mutlaka göreceksiniz. Ben özellikle Kitap Fuarını sadece bir kez yapmakla değil tamamen sürdürülebilir olması için elimden geleni yapacağım. Her yıl ama her yıl daha donanımlı, daha güçlü kitap fuarlarının açılmasını diliyorum” şeklinde konuştu.

 

Konuşmanın ardından protokol üyeleri kurdele keserek, fuar açılışını gerçekleştirdi. 100 yayın evi ile 100’den fazla yazarın katılacağı fuar 21 Ocak Salı günü son bulacak.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve inovatifhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.