Tece’de Taziye Evi ve Muhtarlık Binasının Açılışı Yapıldı

20.02.2021 - 10:33, Güncelleme: 29.11.2021 - 14:41
 

Tece’de Taziye Evi ve Muhtarlık Binasının Açılışı Yapıldı

Mezitli Belediyesi tarafından Tece’de hayata geçirilen Mehmet Kara Taziye Evi ve Tece Muhtarlık Binası'nın açılışı gerçekleştirildi.

Tece  Belediyesi eski Belediye Başkanı hayırsever Mehmet Kara’nın ailesinden kalan binayı bağışlamasıyla tadilattan geçirilerek, Tece Bölgesine hizmet verecek olan Taziye Evi ve Tece Muhtarlık Binası’nın açılışına Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan’ın yanı sıra hayırsever Mehmet Kara ve ailesi,  CHP Mezitli İlçe Gençlik Kolları Başkanı Onur Berk Yılmaz, mahalle muhtarları, belediye meclis üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Açılış sonrası katılımcılar bina ve çevresinde yapılan düzenlemeleri incelediler. Başkan Tarhan, hayırsever Mehmet Kara’ya katkıları nedeniyle teşekkür plaketi verdi. Törende ayrıca Tece Mahalle Muhtarı Muhterem Işık, binanın kazandırılmasında hizmeti bulunan Başkan Tarhan ve birim müdürlerine teşekkür plaketi verdi. Mezitli Muhtarlar Derneği Başkanı Bülent Ballı da yeni muhtarlık binasında kullanılmak üzere bir saat hediye etti. Pandemi tedbirleri kapsamında maske ve sosyal mesafe kuralları içerisinde yapılan tören saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Hayırsever Mehmet Kara yaptığı konuşmada, dedesinden kalan ve çocukluğunun da geçtiği tarihi yapının korunarak gelecek nesillere taşınması amacıyla Mezitli Belediyesi’ne bağışladıklarını ifade etti.   1950’li yıllarda inşa edilen binanın kendisinin olduğu kadar Mersin için de önemli olduğuna vurgu yapan Kara, “Bu binanın koruma altına alınarak dönemin mimarisinin gelecek kuşaklara da taşınması hepimizi mutlu etmiştir. Başkanımız Neşet Tarhan’a teşekkür ediyorum” dedi. Tece Mahalle Muhtarı Muhterem Işık da konuşmasında, “Mahallesine böylesi değerli bir hizmeti kazandırdıkları için Belediye Başkanımız Neşet Tarhan, Belediye çalışanları ve emeği geçen herkese teşekkür ederim” sözlerini kullandı.   Vatandaşlara hizmet için aralıksız çalıştıklarını ifade eden Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan ise, Tece’de iki Taziye Evinin de yapılacağı müjdesini verdiği konuşmasında, “Mezitli’nin her köşesine hizmet üretmeye devam ediyoruz. Bu açılıştan sonra önümüzdeki hafta da Vanlılar Mahallesi adı verilen bölgede de bir Taziye Evini açacağız. Başka bir Taziye Evimizin de inşasına başlıyoruz. Bunun yanında önümüzdeki günlerde bir lise yapılması için temel atılacak. Tüm bunların yanında Tece planını da modern hale getirmek istiyoruz. Yine geçtiğimiz yıllarda tartışma konusu olan  TOKİ’ye devredilen 73 dönümlük arazinin yeşil alan ve spor alanı olarak düzenleneceği sözünü aldık. Diğer bir noktada Emniyet Müdürlüğümüz ile yaptığımız görüşmelerde Otobana yakın daha modern bir emniyet müdürlüğü binası yapılacak. Tece ve Davultepe’nin imar planları da tamamlandı. Çok fazla sayıda müteahit yatırım yapmak için hazırlanıyor. Kısa bir süre sonra Tece Mersin’de en fazla yapılaşmanın olduğu bölge olacak. Bunun dışında yurt dışından gelen çok sayıda insan da yerleşmek için Tece Bölgesini tercih ediyor. İlgi odağı olmuş durumda. Tüm bunlar gösteriyor ki yakın gelecekte Tece en fazla büyüyen bölgelerden birisi olacak” ifadelerine yer verdi.  
Mezitli Belediyesi tarafından Tece’de hayata geçirilen Mehmet Kara Taziye Evi ve Tece Muhtarlık Binası'nın açılışı gerçekleştirildi.

Tece  Belediyesi eski Belediye Başkanı hayırsever Mehmet Kara’nın ailesinden kalan binayı bağışlamasıyla tadilattan geçirilerek, Tece Bölgesine hizmet verecek olan Taziye Evi ve Tece Muhtarlık Binası’nın açılışına Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan’ın yanı sıra hayırsever Mehmet Kara ve ailesi,  CHP Mezitli İlçe Gençlik Kolları Başkanı Onur Berk Yılmaz, mahalle muhtarları, belediye meclis üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Açılış sonrası katılımcılar bina ve çevresinde yapılan düzenlemeleri incelediler. Başkan Tarhan, hayırsever Mehmet Kara’ya katkıları nedeniyle teşekkür plaketi verdi. Törende ayrıca Tece Mahalle Muhtarı Muhterem Işık, binanın kazandırılmasında hizmeti bulunan Başkan Tarhan ve birim müdürlerine teşekkür plaketi verdi. Mezitli Muhtarlar Derneği Başkanı Bülent Ballı da yeni muhtarlık binasında kullanılmak üzere bir saat hediye etti. Pandemi tedbirleri kapsamında maske ve sosyal mesafe kuralları içerisinde yapılan tören saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Hayırsever Mehmet Kara yaptığı konuşmada, dedesinden kalan ve çocukluğunun da geçtiği tarihi yapının korunarak gelecek nesillere taşınması amacıyla Mezitli Belediyesi’ne bağışladıklarını ifade etti.

 

1950’li yıllarda inşa edilen binanın kendisinin olduğu kadar Mersin için de önemli olduğuna vurgu yapan Kara, “Bu binanın koruma altına alınarak dönemin mimarisinin gelecek kuşaklara da taşınması hepimizi mutlu etmiştir. Başkanımız Neşet Tarhan’a teşekkür ediyorum” dedi.

Tece Mahalle Muhtarı Muhterem Işık da konuşmasında, “Mahallesine böylesi değerli bir hizmeti kazandırdıkları için Belediye Başkanımız Neşet Tarhan, Belediye çalışanları ve emeği geçen herkese teşekkür ederim” sözlerini kullandı.

 

Vatandaşlara hizmet için aralıksız çalıştıklarını ifade eden Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan ise, Tece’de iki Taziye Evinin de yapılacağı müjdesini verdiği konuşmasında, “Mezitli’nin her köşesine hizmet üretmeye devam ediyoruz. Bu açılıştan sonra önümüzdeki hafta da Vanlılar Mahallesi adı verilen bölgede de bir Taziye Evini açacağız. Başka bir Taziye Evimizin de inşasına başlıyoruz. Bunun yanında önümüzdeki günlerde bir lise yapılması için temel atılacak. Tüm bunların yanında Tece planını da modern hale getirmek istiyoruz. Yine geçtiğimiz yıllarda tartışma konusu olan  TOKİ’ye devredilen 73 dönümlük arazinin yeşil alan ve spor alanı olarak düzenleneceği sözünü aldık. Diğer bir noktada Emniyet Müdürlüğümüz ile yaptığımız görüşmelerde Otobana yakın daha modern bir emniyet müdürlüğü binası yapılacak. Tece ve Davultepe’nin imar planları da tamamlandı. Çok fazla sayıda müteahit yatırım yapmak için hazırlanıyor. Kısa bir süre sonra Tece Mersin’de en fazla yapılaşmanın olduğu bölge olacak. Bunun dışında yurt dışından gelen çok sayıda insan da yerleşmek için Tece Bölgesini tercih ediyor. İlgi odağı olmuş durumda. Tüm bunlar gösteriyor ki yakın gelecekte Tece en fazla büyüyen bölgelerden birisi olacak” ifadelerine yer verdi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve inovatifhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.