Tedavi Edilen Kaplumbağalar Denize Bırakıldı

16.09.2019 - 16:26, Güncelleme: 29.11.2021 - 14:41
 

Tedavi Edilen Kaplumbağalar Denize Bırakıldı

Yaralı halde bulunan ve tedavileri tamamlanan 4 deniz kaplumbağası, Akdeniz Belediyesi tarafından düzenlenen törenle, Kazanlı Sahili'nde bulunan Caretta Caretta parkından denize bırakıldı.

Tarım ve Orman Bakanlığı 7.Bölge Müdürlüğü-Mersin Şube Müdürlüğünce Akdeniz Belediye Başkanlığı ile Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’nün katkılarıyla tedavileri tamamlanan deniz kaplumbağalarının denize bırakılması dolayısıyla düzenlenen törene Vali Ali İhsan Su, Akdeniz Kaymakamı  Muhittin Pamuk, Akdeniz Belediye Başkanı M.Mustafa Gültak,  Tarım ve Orman Bakanlığı 7.Bölge Müdürü Mehmet Sıddık Kılınçer, il müdürleri, sivil toplum kuruluş temsilcileri, muhtarlar ve çok sayıda davetli katıldı.   Akdeniz Belediye Başkanı M.Mustafa Gültak, törende yaptığı konuşmada; "Çevreci ve yaşanılabilir daha güzel bir alan yaratma adına Akdeniz Belediyesi hem doğanın yanında hem de çevrenin yanında yer alıyoruz. Bu hizmetlerin içinde varız. Çevreyi ve doğal yaşamı korumaya devam edeceğiz." dedi.   Törende konuşan Vali Ali İhsan Su, doğal hayatın sağlıklı devam etmesi için ekosistemin devamlılığının önemli olduğunu kaydederek, ekosistemin korunması için devletimiz ve hükümetimizin yaptığı çalışmaların ilimiz bazında da tüm hızıyla sürdürüldüğünü ifade etti. Konuşmasının devamında Mersin'in, deniz kaplumbağalarının yumurtlama alanlarından biri olduğunu anımsatan Vali Su, Deniz Kaplumbağaları Kurtarma Rehabilitasyon ve Bilgilendirme Merkezi'nde bugüne kadar 35 kaplumbağanın tedavi edilerek, doğal yaşam alanlarına bırakıldığını açıkladı. Bugün 4 kaplumbağanın daha denizle buluşacağını belirten Vali Ali İhsan Su, çevre bilincinin oluşturulması, herkesin daha bilinçli ve duyarlı olması için çalışmaların hızla devam edeceğini ifade ederek sözlerini noktaladı. Protokol konuşmalarının ardından tören deniz kaplumbağalarının yaşam belgeseli gösterimi ile devam eden tören, uzun süren tedavilerinin ardından sağlığına kavuşan deniz kaplumbağalarının denize bırakılması ile sona erdi.
Yaralı halde bulunan ve tedavileri tamamlanan 4 deniz kaplumbağası, Akdeniz Belediyesi tarafından düzenlenen törenle, Kazanlı Sahili'nde bulunan Caretta Caretta parkından denize bırakıldı.

Tarım ve Orman Bakanlığı 7.Bölge Müdürlüğü-Mersin Şube Müdürlüğünce Akdeniz Belediye Başkanlığı ile Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’nün katkılarıyla tedavileri tamamlanan deniz kaplumbağalarının denize bırakılması dolayısıyla düzenlenen törene Vali Ali İhsan Su, Akdeniz Kaymakamı  Muhittin Pamuk, Akdeniz Belediye Başkanı M.Mustafa Gültak,  Tarım ve Orman Bakanlığı 7.Bölge Müdürü Mehmet Sıddık Kılınçer, il müdürleri, sivil toplum kuruluş temsilcileri, muhtarlar ve çok sayıda davetli katıldı.

 

Akdeniz Belediye Başkanı M.Mustafa Gültak, törende yaptığı konuşmada; "Çevreci ve yaşanılabilir daha güzel bir alan yaratma adına Akdeniz Belediyesi hem doğanın yanında hem de çevrenin yanında yer alıyoruz. Bu hizmetlerin içinde varız. Çevreyi ve doğal yaşamı korumaya devam edeceğiz." dedi.

 

Törende konuşan Vali Ali İhsan Su, doğal hayatın sağlıklı devam etmesi için ekosistemin devamlılığının önemli olduğunu kaydederek, ekosistemin korunması için devletimiz ve hükümetimizin yaptığı çalışmaların ilimiz bazında da tüm hızıyla sürdürüldüğünü ifade etti.

Konuşmasının devamında Mersin'in, deniz kaplumbağalarının yumurtlama alanlarından biri olduğunu anımsatan Vali Su, Deniz Kaplumbağaları Kurtarma Rehabilitasyon ve Bilgilendirme Merkezi'nde bugüne kadar 35 kaplumbağanın tedavi edilerek, doğal yaşam alanlarına bırakıldığını açıkladı.

Bugün 4 kaplumbağanın daha denizle buluşacağını belirten Vali Ali İhsan Su, çevre bilincinin oluşturulması, herkesin daha bilinçli ve duyarlı olması için çalışmaların hızla devam edeceğini ifade ederek sözlerini noktaladı.

Protokol konuşmalarının ardından tören deniz kaplumbağalarının yaşam belgeseli gösterimi ile devam eden tören, uzun süren tedavilerinin ardından sağlığına kavuşan deniz kaplumbağalarının denize bırakılması ile sona erdi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve inovatifhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.