Toros’lu Öğrencilerden 33 Metrelik Tantuni

04.11.2019 - 17:06, Güncelleme: 29.11.2021 - 14:41
 

Toros’lu Öğrencilerden 33 Metrelik Tantuni

Toros Üniversitesi Aşçılık Bölümü öğrencileri hazırladıkları 33 metrelik tantuni ile Narenciye Festivali’nde ilgi odağı oldu.

Toros Üniversitesi Aşçılık Bölümü öğrencileri, 7. Uluslararası Mersin Narenciye Festivali’nde 33 metrelik tantuni hazırladı. Festival kapsamında öğrenciler, Şef Ahmet Savaş koordinatörlüğünde 65 kilo et kullanarak 33 metrelik tantuni yaparak rekor kırdı. Mersin Valisi Ali İhsan Su, Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer ve Festival Yürütme Kurulu Başkanı Abdullah Özdemir de rekor denemesinde öğrencilerin yanında oldu. Vali Su’nun startı ile öğrenciler, 33 metrelik tantuniyi başarılı bir şekilde yaptı. Tantuninin tadına da bakan Vali Ali İhsan Su, ardından vatandaşlara ikram etti. Vali Su, Mersin plakasının gerçekleştirildiğinin altını çizerek, en uzun tantuni yapmada da bir rekor kırıldığını ifade etti.   Yapılan çalışmayla ilgili açıklamalarda bulunan Toros Üniversitesi Aşçılık Bölümü Başkanı Öğr. Gör. Kamuran Öztop, "Her yıl olduğu gibi üniversite olarak bu yıl da festivalde yerimizi aldık. Bu yıl Mersin’in bir sokak lezzeti olan tantuniyi daha fazla tanıtabilmek adına böyle bir çalışma yapmak istedik. Bunu da anlamlı kılmak için plakamız olan 33 metrelik bir tantuni etkinliği gerçekleştirdik. Daha önce böyle bir deneme hiç olmadı. İlk rakamı biz koyduk. Bundan sonra ne kadar üstüne çıkabileceğiz bakalım " dedi.
Toros Üniversitesi Aşçılık Bölümü öğrencileri hazırladıkları 33 metrelik tantuni ile Narenciye Festivali’nde ilgi odağı oldu.

Toros Üniversitesi Aşçılık Bölümü öğrencileri, 7. Uluslararası Mersin Narenciye Festivali’nde 33 metrelik tantuni hazırladı.

Festival kapsamında öğrenciler, Şef Ahmet Savaş koordinatörlüğünde 65 kilo et kullanarak 33 metrelik tantuni yaparak rekor kırdı. Mersin Valisi Ali İhsan Su, Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer ve Festival Yürütme Kurulu Başkanı Abdullah Özdemir de rekor denemesinde öğrencilerin yanında oldu. Vali Su’nun startı ile öğrenciler, 33 metrelik tantuniyi başarılı bir şekilde yaptı. Tantuninin tadına da bakan Vali Ali İhsan Su, ardından vatandaşlara ikram etti. Vali Su, Mersin plakasının gerçekleştirildiğinin altını çizerek, en uzun tantuni yapmada da bir rekor kırıldığını ifade etti.

 

Yapılan çalışmayla ilgili açıklamalarda bulunan Toros Üniversitesi Aşçılık Bölümü Başkanı Öğr. Gör. Kamuran Öztop, "Her yıl olduğu gibi üniversite olarak bu yıl da festivalde yerimizi aldık. Bu yıl Mersin’in bir sokak lezzeti olan tantuniyi daha fazla tanıtabilmek adına böyle bir çalışma yapmak istedik. Bunu da anlamlı kılmak için plakamız olan 33 metrelik bir tantuni etkinliği gerçekleştirdik. Daha önce böyle bir deneme hiç olmadı. İlk rakamı biz koyduk. Bundan sonra ne kadar üstüne çıkabileceğiz bakalım " dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve inovatifhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.