Toros Üniversitesi Bahar Şenlikleri Görkemli Bir Törenle Başladı

Kültür-Sanat 24.04.2019 - 16:47, Güncelleme: 29.11.2021 - 14:41
 

Toros Üniversitesi Bahar Şenlikleri Görkemli Bir Törenle Başladı

Toros Üniversitesi 4. Bilimsel Kültürel ve Sportif Etkinlikler Haftası Bahar Şenlikleri, 45 Evler Kampüsünde düzenlenen açılış töreni ile başladı.

45 Evler Kampüsü’nde bulunan Avni Nart Spor Salonu’nda gerçekleşen törene Rektör Prof. Dr. Haluk Korkmazyürek, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Adnan Mazmanoğlu, Dekanlar, Daire Başkanları, Akademisyenler ve çok sayıda öğrenci katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başlayan törenin açılış konuşmasını yapan Toros Üniversitesi Öğrenci Konseyi Başkanı Kemal Akgül, 4 sene boyunca Türkiye'de olan kötü gelişmelere saygı göstererek bahar şenliklerini sadece bilimsel, kültürel ve sportif olarak düzenlediklerini belirterek, "Elden geldiğince bizleri motive edecek etkinlikler ve paneller düzenlemeye gayret ettik. Bu sene hepimizin heyecanla beklediği konser zemini sene başından hazır olduğu çok belliydi. Eğitimin ötesinde yaşamın içerisinde sloganımızı hatırlatarak, keyifli bir şenlik geçirmemiz dileğiyle" dedi. Akgül’ün ardından söz alan Rektör Prof. Dr. Haluk Korkmazyürek, bahar şenliklerinin üniversitelerde bir gelenek olduğunu vurgulayarak, "Her üniversite de değişik formatlarla kutlanıyor. Bu sene hem müzik hem tiyatro hem bazı öğrenci topluluklarımızın bilimsel ve akademik faaliyetleri hemde sportif olmak üzere 4-5 farklı boyutta bu 3 günü dolu dolu yaşayacağız. Tabi bahar şenliğinin zamanının gelmesi bazılarımız için bir üst sınıfa yaklaşmanın, bazılarımız içinde daha da güzel olarak mezuniyete yaklaşmanın bir işareti oluyor. Bu duygu ve düşüncelerle 2019 Bahar Şenliğimizin üniversitemize ve tüm gençlerimize hayırlı, uğurlu olmasını diliyorum" diye konuştu. Açılış konuşmalarının ardından Mersin Büyükşehir Belediyesi Bando Takımı, mini bir konser verdi. Daha sonra yine Büyükşehir Belediyesi Halk Oyunları Topluluğu, Karadeniz yöresine özgü oyunlarını sergiledi. Açılışta son olarak ise Toros Üniversitesi Dans Topluluğu sahneye çıktı. Avni Nart Kapalı Spor Salonu’nda gerçekleşen törenin ardından, kampüs bahçesinde Toros Üniversitesi Hayvanları Koruma Topluluğu ve Toros Üniversitesi Aşçılık Kulübü stand açarak hamburger ikramında bulundu.  
Toros Üniversitesi 4. Bilimsel Kültürel ve Sportif Etkinlikler Haftası Bahar Şenlikleri, 45 Evler Kampüsünde düzenlenen açılış töreni ile başladı.

45 Evler Kampüsü’nde bulunan Avni Nart Spor Salonu’nda gerçekleşen törene Rektör Prof. Dr. Haluk Korkmazyürek, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Adnan Mazmanoğlu, Dekanlar, Daire Başkanları, Akademisyenler ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başlayan törenin açılış konuşmasını yapan Toros Üniversitesi Öğrenci Konseyi Başkanı Kemal Akgül, 4 sene boyunca Türkiye'de olan kötü gelişmelere saygı göstererek bahar şenliklerini sadece bilimsel, kültürel ve sportif olarak düzenlediklerini belirterek, "Elden geldiğince bizleri motive edecek etkinlikler ve paneller düzenlemeye gayret ettik. Bu sene hepimizin heyecanla beklediği konser zemini sene başından hazır olduğu çok belliydi. Eğitimin ötesinde yaşamın içerisinde sloganımızı hatırlatarak, keyifli bir şenlik geçirmemiz dileğiyle" dedi.

Akgül’ün ardından söz alan Rektör Prof. Dr. Haluk Korkmazyürek, bahar şenliklerinin üniversitelerde bir gelenek olduğunu vurgulayarak, "Her üniversite de değişik formatlarla kutlanıyor. Bu sene hem müzik hem tiyatro hem bazı öğrenci topluluklarımızın bilimsel ve akademik faaliyetleri hemde sportif olmak üzere 4-5 farklı boyutta bu 3 günü dolu dolu yaşayacağız. Tabi bahar şenliğinin zamanının gelmesi bazılarımız için bir üst sınıfa yaklaşmanın, bazılarımız içinde daha da güzel olarak mezuniyete yaklaşmanın bir işareti oluyor. Bu duygu ve düşüncelerle 2019 Bahar Şenliğimizin üniversitemize ve tüm gençlerimize hayırlı, uğurlu olmasını diliyorum" diye konuştu.

Açılış konuşmalarının ardından Mersin Büyükşehir Belediyesi Bando Takımı, mini bir konser verdi. Daha sonra yine Büyükşehir Belediyesi Halk Oyunları Topluluğu, Karadeniz yöresine özgü oyunlarını sergiledi. Açılışta son olarak ise Toros Üniversitesi Dans Topluluğu sahneye çıktı.

Avni Nart Kapalı Spor Salonu’nda gerçekleşen törenin ardından, kampüs bahçesinde Toros Üniversitesi Hayvanları Koruma Topluluğu ve Toros Üniversitesi Aşçılık Kulübü stand açarak hamburger ikramında bulundu.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve inovatifhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.