Toros Üniversitesi’nde 'Yangın Tatbikatı Eğitimi' Verildi

13.11.2019 - 15:55, Güncelleme: 29.11.2021 - 14:41
 

Toros Üniversitesi’nde 'Yangın Tatbikatı Eğitimi' Verildi

Toros Üniversitesi’nde, 3 gün boyunca Mersin Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı ile birlikte Yangın Tatbikatı Eğitimi verildi.

Her yıl Toros Üniversitesi’nde, Mersin Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı ile birlikte düzenli olarak yapılan Yangın Tatbikatı Eğitimi, bu yıl 11-12-13 Kasım tarihleri arasında Uray Kampüsü, 45 Evler Kampüsü ve Bahçelievler Kampüsü olmak üzere 3 kampüste gerçekleşti. Yangın alarmının çalması ile başlayan tatbikata çok sayıda akademisyen, idari personel ve öğrenci katılım sağladı.   Toros Üniversitesi Sivil Savunma Amiri Öğr. Gör. Sabri Kalkan, Yangın Tatbikatı Eğitimi ile öğrencilerin yangından kaçış ve yangına ilk müdahale noktasında bilinç kazanmalarını hedeflediklerini belirterek, “Tatbikatlar kapsamında özellikle etkin rol üstlenen İş Sağlığı ve Güvenliği Programı öğrencilerine, tatbikatları yöneten Mersin Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığına çok teşekkür ederiz” dedi.   Yangın Tatbikatı Eğitimi’nin hayati önemini vurgulayan Mersin Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı Eğitim Amiri Ali Temiz, “Bir yangın çıktığında çocuklarımızın neler yapabileceği,  idarecilerin nasıl davranması gerektiği ve yangın çeşidine göre hangi söndürücü maddelerin kullanılması gerektiği konusunda Yangın Tatbikatı Eğitimi’nin verilmesi çok önemli. Yangın anında itfaiyeyi aramamız gerektiğini iyi bilmemiz gerekiyor. Can güveliğimiz açısından olay anında yangın söndürme ekibinin harekete geçirilmesi hayati bir önem taşıyor. Bütün kurumlarda yangın söndürme ekibi, kurtarma ekibi, koruma ve güvenlik ekibi zorunlu yasa sebebiyle mevcut bulunmaktadır. Bu ekibin eğitimli ve bilinçli olması, yangın karşısında soğukkanlı bir şekilde panik yapmadan itfaiye gelene kadar o yangına müdahale etmeleri ve o yangının büyümesini engellemeleri gerekiyor. Yangın öncesi almamız gereken tedbirleri, yangın anında ve yangın sonrasında yaptığımız bütün planlamaları çevremizdeki insanlarla paylaştığımız zaman birtakım olayların önüne geçmiş oluyoruz. Yangın birçok sebepten dolayı çıkabilir. Bu yangınların çoğunluğu insan kaynaklı nedenlerden meydana geliyor. Tehlikeleri önceden fark edip gerekli tedbirleri aldığımız zaman büyük bir felaketin önüne geçmiş oluyoruz.” dedi. Temiz, Toros Üniversitesi Yönetimi’ne katkılarından ötürü teşekkür etti.   Yangın tatbikatının ardından, Mersin Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı Kurtarma Ekibi, herhangi bir yangın anında binada mahsur kalan bir kişinin nasıl kurtarılması gerektiğini uygulamalı olarak gösterdi.
Toros Üniversitesi’nde, 3 gün boyunca Mersin Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı ile birlikte Yangın Tatbikatı Eğitimi verildi.

Her yıl Toros Üniversitesi’nde, Mersin Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı ile birlikte düzenli olarak yapılan Yangın Tatbikatı Eğitimi, bu yıl 11-12-13 Kasım tarihleri arasında Uray Kampüsü, 45 Evler Kampüsü ve Bahçelievler Kampüsü olmak üzere 3 kampüste gerçekleşti. Yangın alarmının çalması ile başlayan tatbikata çok sayıda akademisyen, idari personel ve öğrenci katılım sağladı.

 

Toros Üniversitesi Sivil Savunma Amiri Öğr. Gör. Sabri Kalkan, Yangın Tatbikatı Eğitimi ile öğrencilerin yangından kaçış ve yangına ilk müdahale noktasında bilinç kazanmalarını hedeflediklerini belirterek, “Tatbikatlar kapsamında özellikle etkin rol üstlenen İş Sağlığı ve Güvenliği Programı öğrencilerine, tatbikatları yöneten Mersin Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığına çok teşekkür ederiz” dedi.

 

Yangın Tatbikatı Eğitimi’nin hayati önemini vurgulayan Mersin Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı Eğitim Amiri Ali Temiz, “Bir yangın çıktığında çocuklarımızın neler yapabileceği,  idarecilerin nasıl davranması gerektiği ve yangın çeşidine göre hangi söndürücü maddelerin kullanılması gerektiği konusunda Yangın Tatbikatı Eğitimi’nin verilmesi çok önemli. Yangın anında itfaiyeyi aramamız gerektiğini iyi bilmemiz gerekiyor. Can güveliğimiz açısından olay anında yangın söndürme ekibinin harekete geçirilmesi hayati bir önem taşıyor. Bütün kurumlarda yangın söndürme ekibi, kurtarma ekibi, koruma ve güvenlik ekibi zorunlu yasa sebebiyle mevcut bulunmaktadır. Bu ekibin eğitimli ve bilinçli olması, yangın karşısında soğukkanlı bir şekilde panik yapmadan itfaiye gelene kadar o yangına müdahale etmeleri ve o yangının büyümesini engellemeleri gerekiyor. Yangın öncesi almamız gereken tedbirleri, yangın anında ve yangın sonrasında yaptığımız bütün planlamaları çevremizdeki insanlarla paylaştığımız zaman birtakım olayların önüne geçmiş oluyoruz. Yangın birçok sebepten dolayı çıkabilir. Bu yangınların çoğunluğu insan kaynaklı nedenlerden meydana geliyor. Tehlikeleri önceden fark edip gerekli tedbirleri aldığımız zaman büyük bir felaketin önüne geçmiş oluyoruz.” dedi. Temiz, Toros Üniversitesi Yönetimi’ne katkılarından ötürü teşekkür etti.

 

Yangın tatbikatının ardından, Mersin Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı Kurtarma Ekibi, herhangi bir yangın anında binada mahsur kalan bir kişinin nasıl kurtarılması gerektiğini uygulamalı olarak gösterdi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve inovatifhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.