Toros Üniversitesi Ünlü Onkolog Dr. Yavuz Dizdar'ı Ağırladı

Eğitim 24.02.2020 - 18:25, Güncelleme: 29.11.2021 - 14:41
 

Toros Üniversitesi Ünlü Onkolog Dr. Yavuz Dizdar'ı Ağırladı

Ülkemizin yetiştirdiği en ünlü onkologlardan birisi olan Dr. Yavuz Dizdar, Toros Üniversitesi’nde “Kanser ve Beslenme” konulu konferans verdi.

24 Şubat 2020 Pazartesi günü Toros Üniversitesi Bahçelievler Kampüsü Kültür Merkezi’nde düzenlenen konferansa; Toros Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Haluk Korkmazyürek, İktisadi, İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Köksal Hazır, Sağlık Bilimleri Yüksekokulu Müdürü Dr. Öğretim Üyesi B. Ahu Kaynak ve Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Servet Özgür’ün yanı sıra çok sayıda akademisyen, idari personel, öğrenci ve davetli katıldı. Toros Üniversitesi Sağlık Yönetimi Topluluğu’nun davetlisi olarak Mersin’e gelen Dr. Yavuz Dizdar’a halkımızın yoğun ilgisi gözlerden kaçmadı.   Rektör Prof. Dr. Haluk Korkmazyürek’in yaptığı açılış konuşmasının ardından söz alan Dr. Yavuz Dizdar, dengeli ve doğru beslenmenin yaşam için önemine dikkat çekti. Dizdar, “Beslenme ile ilgili yeterli bilgiye sahip olunmadığından ötürü beslenmeye dair maalesef doğru bilgilere de ulaşamıyoruz. Beslenme konusunda doğru bildiğimiz birçok yanlışlık var. Yeryüzünde beslenme ile ilgili sorunlar ancak kıtlık, savaş ya da uzun yolculuklar zamanında anlaşılıyor. Mesela C vitamini çok esansiyeldir fakat günlük yaşamda fark edemezsiniz. Ne zamanki kıtalararası oluşumunu başlatırsınız o zaman C vitamininin çok önemli olduğu anlaşılabilir. Aksi takdirde anlamazsınız. Bu durum insanlar için de geçerlidir” dedi.   İçerisinde yaşanan dünyaya ve insanlara karşı sorumlukların olduğunun önemine vurgu yapan Dr. Dizdar, “İnsanlar rahatlıkla tek başlarına yaşayacaklarını zannederler ama toplumu oluşturan bireyler de birimler de kültürler ve dinler de aslında gerekli yaşam üzerine kurulmuşlardır. Bir şey yapabilmek istiyorsanız öncelikle o şeyin gerçek halini bulmanız gerekir. Bunun için Atatürk’ün söylediği gibi fikri hür, irfanı hür, vicdanı hür bireyler olmanız gerekmektedir” diye konuştu.   Sunumunun ardından salonu dolduran katılımcıların sorularına cevap veren Dr. Yavuz Dizdar’a, konferansın anısına Rektör Prof. Dr. Haluk Korkmazyürek tarafından ağaç sertifikası takdim edildi.    
Ülkemizin yetiştirdiği en ünlü onkologlardan birisi olan Dr. Yavuz Dizdar, Toros Üniversitesi’nde “Kanser ve Beslenme” konulu konferans verdi.

24 Şubat 2020 Pazartesi günü Toros Üniversitesi Bahçelievler Kampüsü Kültür Merkezi’nde düzenlenen konferansa; Toros Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Haluk Korkmazyürek, İktisadi, İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Köksal Hazır, Sağlık Bilimleri Yüksekokulu Müdürü Dr. Öğretim Üyesi B. Ahu Kaynak ve Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Servet Özgür’ün yanı sıra çok sayıda akademisyen, idari personel, öğrenci ve davetli katıldı. Toros Üniversitesi Sağlık Yönetimi Topluluğu’nun davetlisi olarak Mersin’e gelen Dr. Yavuz Dizdar’a halkımızın yoğun ilgisi gözlerden kaçmadı.

 

Rektör Prof. Dr. Haluk Korkmazyürek’in yaptığı açılış konuşmasının ardından söz alan Dr. Yavuz Dizdar, dengeli ve doğru beslenmenin yaşam için önemine dikkat çekti. Dizdar, “Beslenme ile ilgili yeterli bilgiye sahip olunmadığından ötürü beslenmeye dair maalesef doğru bilgilere de ulaşamıyoruz. Beslenme konusunda doğru bildiğimiz birçok yanlışlık var. Yeryüzünde beslenme ile ilgili sorunlar ancak kıtlık, savaş ya da uzun yolculuklar zamanında anlaşılıyor. Mesela C vitamini çok esansiyeldir fakat günlük yaşamda fark edemezsiniz. Ne zamanki kıtalararası oluşumunu başlatırsınız o zaman C vitamininin çok önemli olduğu anlaşılabilir. Aksi takdirde anlamazsınız. Bu durum insanlar için de geçerlidir” dedi.

 

İçerisinde yaşanan dünyaya ve insanlara karşı sorumlukların olduğunun önemine vurgu yapan Dr. Dizdar, “İnsanlar rahatlıkla tek başlarına yaşayacaklarını zannederler ama toplumu oluşturan bireyler de birimler de kültürler ve dinler de aslında gerekli yaşam üzerine kurulmuşlardır. Bir şey yapabilmek istiyorsanız öncelikle o şeyin gerçek halini bulmanız gerekir. Bunun için Atatürk’ün söylediği gibi fikri hür, irfanı hür, vicdanı hür bireyler olmanız gerekmektedir” diye konuştu.

 

Sunumunun ardından salonu dolduran katılımcıların sorularına cevap veren Dr. Yavuz Dizdar’a, konferansın anısına Rektör Prof. Dr. Haluk Korkmazyürek tarafından ağaç sertifikası takdim edildi.

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve inovatifhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.