Toroslar'da, Şiddete Sıfır Tolerans

26.11.2020 - 11:48, Güncelleme: 29.11.2021 - 14:41
 

Toroslar'da, Şiddete Sıfır Tolerans

Kadınların hayatın her alanında güçlü olması hedefiyle çalışmalarını sürdüren Toroslar Belediyesi, düzenlediği farkındalık etkinlikleri ile kadına yönelik şiddete dikkat çekti.

Belediye, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü kapsamında ilçedeki esnafa iş yerlerinde asılmak üzere "Kadına Şiddete Sıfır Tolerans" flaması dağıttı.   Toroslar Kadın ve Çocuk Danışma Merkezi'nin alanında uzman psikologları da kadınlar ve çocuklarla ayrı gruplar halinde bir araya gelerek şiddet döngüsünü anlatan atölye çalışması gerçekleştirdi.   Esnafları tek tek gezen belediye personeli, üzerinde Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Çağrı Merkezlerinden Alo 183 Sosyal Destek Hattı'nın bulunduğu flamaları teslim etti.   İlçe esnafı da bu farkındalık çalışmasından dolayı memnuniyetlerini dile getirerek, flamaları iş yerlerinin cam ve duvarlarına astı. Esnafın bu duyarlı davranışı ile Toroslar'dan tüm Türkiye'ye dayanışma mesajı verildi.   "Kadınlar Bilgilendirildi, Çocuklar, Duygularını Emojilerle İfade Etti"   Toroslar Kadın ve Çocuk Danışma Merkezi'nin alanında uzman psikologları şiddet döngüsünü anlatan atölye çalışmasında, kadına yönelik şiddet ve  şiddet türlerinin neler olduğu konusunda katılımcıları bilgilendirdi.   Psikologlar, çocuklara yönelik yaptıkları atölye çalışmasında ise şiddetin türlerini emojilerle gösterdi.   "Şiddetin Her Türlüsüne Karşıyız"   Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz, şiddetin her türlüsüne karşı olduklarını belirterek; "Dünyanın birçok yerinde kadına yönelik şiddet olaylarını üzülerek takip ediyoruz. Kadınların şiddet ve istismara maruz kaldıkları bir ortamda toplumun huzur ve refahından söz edilemez. Bu bakımdan biz de Toroslarımızda kadınların güvenle yaşamlarını sürdürebileceği bir ortam sunmak için çalışıyoruz. Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü'nde farkındalık çalışmaları gerçekleştirdik. Şiddettin her türlüsüne karşıyız. Kadınların mutlu, şiddetten uzak ve sağlıklı olması dileğiyle, yaşam hakkı elinden alınan tüm kadınları saygı ve rahmetle anıyorum" ifadelerini kullandı.   "Avrupa Yerel Yaşamda Kadın-Erkek Eşitlik Şartı'nı İmzalayan İlk Belediyeyiz"   Başkan Yılmaz, Avrupa Belediyeler ve Bölgeler Konseyi (CEMR) tarafından hazırlanan Avrupa Yerel Yaşamda Kadın-Erkek Eşitlik Şartı'nı imzalayan ilk belediye olduklarını da hatırlatarak, şiddetin önlenmesi ve gerekli tedbirlerin alınması konusunda çalışmalarını sürdüreceklerini söyledi
Kadınların hayatın her alanında güçlü olması hedefiyle çalışmalarını sürdüren Toroslar Belediyesi, düzenlediği farkındalık etkinlikleri ile kadına yönelik şiddete dikkat çekti.

Belediye, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü kapsamında ilçedeki esnafa iş yerlerinde asılmak üzere "Kadına Şiddete Sıfır Tolerans" flaması dağıttı.

 

Toroslar Kadın ve Çocuk Danışma Merkezi'nin alanında uzman psikologları da kadınlar ve çocuklarla ayrı gruplar halinde bir araya gelerek şiddet döngüsünü anlatan atölye çalışması gerçekleştirdi.

 

Esnafları tek tek gezen belediye personeli, üzerinde Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Çağrı Merkezlerinden Alo 183 Sosyal Destek Hattı'nın bulunduğu flamaları teslim etti.

 

İlçe esnafı da bu farkındalık çalışmasından dolayı memnuniyetlerini dile getirerek, flamaları iş yerlerinin cam ve duvarlarına astı. Esnafın bu duyarlı davranışı ile Toroslar'dan tüm Türkiye'ye dayanışma mesajı verildi.

 

"Kadınlar Bilgilendirildi, Çocuklar, Duygularını Emojilerle İfade Etti"

 

Toroslar Kadın ve Çocuk Danışma Merkezi'nin alanında uzman psikologları şiddet döngüsünü anlatan atölye çalışmasında, kadına yönelik şiddet ve  şiddet türlerinin neler olduğu konusunda katılımcıları bilgilendirdi.

 

Psikologlar, çocuklara yönelik yaptıkları atölye çalışmasında ise şiddetin türlerini emojilerle gösterdi.

 

"Şiddetin Her Türlüsüne Karşıyız"

 

Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz, şiddetin her türlüsüne karşı olduklarını belirterek; "Dünyanın birçok yerinde kadına yönelik şiddet olaylarını üzülerek takip ediyoruz. Kadınların şiddet ve istismara maruz kaldıkları bir ortamda toplumun huzur ve refahından söz edilemez. Bu bakımdan biz de Toroslarımızda kadınların güvenle yaşamlarını sürdürebileceği bir ortam sunmak için çalışıyoruz. Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü'nde farkındalık çalışmaları gerçekleştirdik. Şiddettin her türlüsüne karşıyız. Kadınların mutlu, şiddetten uzak ve sağlıklı olması dileğiyle, yaşam hakkı elinden alınan tüm kadınları saygı ve rahmetle anıyorum" ifadelerini kullandı.

 

"Avrupa Yerel Yaşamda Kadın-Erkek Eşitlik Şartı'nı İmzalayan İlk Belediyeyiz"

 

Başkan Yılmaz, Avrupa Belediyeler ve Bölgeler Konseyi (CEMR) tarafından hazırlanan Avrupa Yerel Yaşamda Kadın-Erkek Eşitlik Şartı'nı imzalayan ilk belediye olduklarını da hatırlatarak, şiddetin önlenmesi ve gerekli tedbirlerin alınması konusunda çalışmalarını sürdüreceklerini söyledi

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve inovatifhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.