Toroslar'da şubat ayı meclis toplantısı yapıldı

05.02.2020 - 16:26, Güncelleme: 29.11.2021 - 14:41
 

Toroslar'da şubat ayı meclis toplantısı yapıldı

Toroslar Belediye Meclisi, Şubat Ayı toplantısını yaptı. Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz başkanlığında toplanan mecliste gündem maddeleri görüşülerek karara bağlandı.

Yunus Emre Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen meclis, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.          Meclisin açılışında Suriye'nin İdlib kentinde rejim güçlerince yapılan hain saldırı sonucu şehit düşen askerlere Allah'tan rahmet, kederli aileleri ve yakınlarına başsağlığı dileyen Başkan Yılmaz; "Şehit ateşi Mersinimize de düştü.  Gülnar İlçesinden şehit olan kahraman askerimiz Uğur Katran'a ve silah arkadaşlarına Allah'tan rahmet dilerim. Milletimizin başı sağ olsun" dedi.          Daha sonra gündem maddelerine geçilerek Toroslar Belediyesi'nin 2020 mali yılı vergi, harç ve ücret tarifesinin İmar ve Şehircilik Müdürlüğü Gelirleri ile ilgili maddelerinde revize yapılmasına ilişkin teklif görüşüldü. İlgili konunun, Plan ve Bütçe ile İmar ve Bayındırlık Komisyonları'na havalesi oy birliğiyle kabul edildi.   1. ETAP İMAR PLANI TAMAMLANDI            Toroslar'ın sağlıklı ve planlı bir şekilde büyümesi amacıyla çalıştıklarını belirterek, 1. Etap İmar Planının tamamlandığını söyleyen Başkan Yılmaz, "İlçemizin düzenli bir yapılaşmaya sahip olması için meslek odalarımız ile koordineli bir şekilde çalışıyoruz. Genel olarak fizibilite çalışmaları tamamlandı. İhtiyaç noktaları tespit edilmiş olup, belli bir plan dahilinde ilerleme kaydedeceğiz" şeklinde konuştu.          İmar planı hakkındaki gündem maddesi ise "Mersin ili, Toroslar ilçesi, Arpaçsakarlar Mahallesi ve çevresini kapsayan 412 hektar alanda I. Etap 1/1000 ölçekli İlave ve Revizyon Uygulama İmar Planları"  şeklinde belirtilerek  İmar ve Bayındırlık ile Çevre ve Sağlık Komisyonları'na havalesi oy birliğiyle kabul edildi.   BAŞKAN YILMAZ; "İLÇEMİZE MODERN SEMT PAZARLARI KAZANDIRACAĞIZ"            Mustafa Kemal, Arpaçsakarlar, Korukent, Mevlana ve Yalınayak Mahallelerine yeni modern semt pazarlarının kurulacağının müjdesini veren Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz; "Semt pazarlarımızla ilgili Pazarcılar Odamız, mahalle muhtarlarımız ve belediye meclis üyelerimizle birlikte kapsamlı bir çalışma yapıyoruz. Yeni semt pazarları ile ilçe vatandaşımız ve esnafımız ihtiyaçlarını tek ve modern bir alandan temin edebilecekler. Amacımız, vatandaşlarımızın sağlıklı bir ortamda alışveriş yapmalarıdır. Bu noktada çalışmalarımız devam edecek" ifadelerini kullandı.          Komisyonlardan gelen semt pazarlarıyla ilgili ortak rapor görüşülerek oy birliğiyle kabul edildi.          Mart ayında yapılacak olan meclis toplantısı, 02 Mart Pazartesi günü saat 14.00 olarak belirlenirken, Şubat ayı meclisinin ikinci birleşimi ise 07 Şubat Cuma günü saat 10.00'da Toroslar Belediyesi ana hizmet binasındaki meclis toplantı salonunda gerçekleştirilecek.          Toplantı, temenni ve öneriler bölümü ile son buldu.
Toroslar Belediye Meclisi, Şubat Ayı toplantısını yaptı. Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz başkanlığında toplanan mecliste gündem maddeleri görüşülerek karara bağlandı.

Yunus Emre Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen meclis, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

         Meclisin açılışında Suriye'nin İdlib kentinde rejim güçlerince yapılan hain saldırı sonucu şehit düşen askerlere Allah'tan rahmet, kederli aileleri ve yakınlarına başsağlığı dileyen Başkan Yılmaz; "Şehit ateşi Mersinimize de düştü.  Gülnar İlçesinden şehit olan kahraman askerimiz Uğur Katran'a ve silah arkadaşlarına Allah'tan rahmet dilerim. Milletimizin başı sağ olsun" dedi.

         Daha sonra gündem maddelerine geçilerek Toroslar Belediyesi'nin 2020 mali yılı vergi, harç ve ücret tarifesinin İmar ve Şehircilik Müdürlüğü Gelirleri ile ilgili maddelerinde revize yapılmasına ilişkin teklif görüşüldü. İlgili konunun, Plan ve Bütçe ile İmar ve Bayındırlık Komisyonları'na havalesi oy birliğiyle kabul edildi.

 

1. ETAP İMAR PLANI TAMAMLANDI

 

         Toroslar'ın sağlıklı ve planlı bir şekilde büyümesi amacıyla çalıştıklarını belirterek, 1. Etap İmar Planının tamamlandığını söyleyen Başkan Yılmaz, "İlçemizin düzenli bir yapılaşmaya sahip olması için meslek odalarımız ile koordineli bir şekilde çalışıyoruz. Genel olarak fizibilite çalışmaları tamamlandı. İhtiyaç noktaları tespit edilmiş olup, belli bir plan dahilinde ilerleme kaydedeceğiz" şeklinde konuştu.

         İmar planı hakkındaki gündem maddesi ise "Mersin ili, Toroslar ilçesi, Arpaçsakarlar Mahallesi ve çevresini kapsayan 412 hektar alanda I. Etap 1/1000 ölçekli İlave ve Revizyon Uygulama İmar Planları"  şeklinde belirtilerek  İmar ve Bayındırlık ile Çevre ve Sağlık Komisyonları'na havalesi oy birliğiyle kabul edildi.

 

BAŞKAN YILMAZ; "İLÇEMİZE MODERN SEMT PAZARLARI KAZANDIRACAĞIZ"

 

         Mustafa Kemal, Arpaçsakarlar, Korukent, Mevlana ve Yalınayak Mahallelerine yeni modern semt pazarlarının kurulacağının müjdesini veren Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz; "Semt pazarlarımızla ilgili Pazarcılar Odamız, mahalle muhtarlarımız ve belediye meclis üyelerimizle birlikte kapsamlı bir çalışma yapıyoruz. Yeni semt pazarları ile ilçe vatandaşımız ve esnafımız ihtiyaçlarını tek ve modern bir alandan temin edebilecekler. Amacımız, vatandaşlarımızın sağlıklı bir ortamda alışveriş yapmalarıdır. Bu noktada çalışmalarımız devam edecek" ifadelerini kullandı.

         Komisyonlardan gelen semt pazarlarıyla ilgili ortak rapor görüşülerek oy birliğiyle kabul edildi.

         Mart ayında yapılacak olan meclis toplantısı, 02 Mart Pazartesi günü saat 14.00 olarak belirlenirken, Şubat ayı meclisinin ikinci birleşimi ise 07 Şubat Cuma günü saat 10.00'da Toroslar Belediyesi ana hizmet binasındaki meclis toplantı salonunda gerçekleştirilecek.

         Toplantı, temenni ve öneriler bölümü ile son buldu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve inovatifhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.