Toroslar, ‘Geleceğe Nefes’ Olacak

08.11.2019 - 13:41, Güncelleme: 29.11.2021 - 14:41
 

Toroslar, ‘Geleceğe Nefes’ Olacak

Toroslar Belediyesi, gelecek nesillere daha yeşil bir dünya bırakabilmek için ilçede ağaçlandırma çalışması gerçekleştirecek.

Cumhurbaşkanlığı himayesinde, Tarım ve Orman Bakanlığı ve Genel Müdürlüğü koordinasyonunda 81 ilde 2023 noktada 3 saat içinde 11 milyon fidanın toprakla buluşturulacağı ‘Geleceğe Nefes’ adlı proje Toroslar’da da hayat bulacak. 11 Kasım’da saat 11.11’de aynı anda 11 milyon fidanın dikileceği etkinlik kapsamında Toroslar Belediyesi de farklı cinslerde olmak üzere toplam 500 adet fidan dikimi yapacak. Korukent Mahallesi Mimar Sinan Bulvarı üzerinde bulunan alanda gerçekleştirilecek etkinlik ile Toroslar’dan da farkındalık oluşturulacak.          ‘Daha Yeşil ve Yaşanılabilir Bir Toroslar’ hedefiyle çalışmalarını sürdüren Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz, başlatılan bu projenin başta ülke olmak üzere tüm dünya için örnek teşkil edeceğini kaydederek; ilçedeki tüm kurum, kuruluşlar ile sivil toplum örgütleri ve vatandaşları fidan dikimi için davet etti.   “Çevreye Duyarlı Nesil Yetiştirmeliyiz”   “Toroslar’ın bugünleri kadar yarınlarını da önemsiyoruz” diyen Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz, “Çocuklarımıza, torunlarımıza bırakacağımız en değerli miras, dikeceğimiz fidanlar olacak. 81 ilde aynı anda gerçekleştirilecek olan bu anlamlı çevre seferberliğine tüm hemşehrilerimizi bekliyoruz. Toprakla buluşturacağımız fidanlara hep birlikte can suyunu vereceğiz” dedi. Çevreye duyarlı bir nesil yetiştirmek istediklerini belirten Başkan Yılmaz, çevreyi ve doğayı korumak, çocuklara ağaç sevgisini ve çevre bilincini aşılamak adına bu projeye dahil olduklarını söyleyerek, “Ağaç, dünyadaki hayatın sağlıklı devam etmesi için önemli bir yapı taşıdır. Aldığımız temiz havayı, içtiğimiz suyu doğa üretiyor. Bu yüzden gelecek kuşaklara yaşanabilecek bir dünya bırakabilmek için ağaçları korumalı ve daha çok ağaçlandırma çalışmalarına önem vermeliyiz. Küresel ısınma denilen bir gerçekle de karşı karşıyayız. Bununla mücadele etmenin en önemli yollarından bir tanesi ağaç dikmektir.” şeklinde konuştu.
Toroslar Belediyesi, gelecek nesillere daha yeşil bir dünya bırakabilmek için ilçede ağaçlandırma çalışması gerçekleştirecek.

Cumhurbaşkanlığı himayesinde, Tarım ve Orman Bakanlığı ve Genel Müdürlüğü koordinasyonunda 81 ilde 2023 noktada 3 saat içinde 11 milyon fidanın toprakla buluşturulacağı ‘Geleceğe Nefes’ adlı proje Toroslar’da da hayat bulacak.

11 Kasım’da saat 11.11’de aynı anda 11 milyon fidanın dikileceği etkinlik kapsamında Toroslar Belediyesi de farklı cinslerde olmak üzere toplam 500 adet fidan dikimi yapacak. Korukent Mahallesi Mimar Sinan Bulvarı üzerinde bulunan alanda gerçekleştirilecek etkinlik ile Toroslar’dan da farkındalık oluşturulacak.

         ‘Daha Yeşil ve Yaşanılabilir Bir Toroslar’ hedefiyle çalışmalarını sürdüren Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz, başlatılan bu projenin başta ülke olmak üzere tüm dünya için örnek teşkil edeceğini kaydederek; ilçedeki tüm kurum, kuruluşlar ile sivil toplum örgütleri ve vatandaşları fidan dikimi için davet etti.

 

“Çevreye Duyarlı Nesil Yetiştirmeliyiz”

 

“Toroslar’ın bugünleri kadar yarınlarını da önemsiyoruz” diyen Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz, “Çocuklarımıza, torunlarımıza bırakacağımız en değerli miras, dikeceğimiz fidanlar olacak. 81 ilde aynı anda gerçekleştirilecek olan bu anlamlı çevre seferberliğine tüm hemşehrilerimizi bekliyoruz. Toprakla buluşturacağımız fidanlara hep birlikte can suyunu vereceğiz” dedi.

Çevreye duyarlı bir nesil yetiştirmek istediklerini belirten Başkan Yılmaz, çevreyi ve doğayı korumak, çocuklara ağaç sevgisini ve çevre bilincini aşılamak adına bu projeye dahil olduklarını söyleyerek, “Ağaç, dünyadaki hayatın sağlıklı devam etmesi için önemli bir yapı taşıdır. Aldığımız temiz havayı, içtiğimiz suyu doğa üretiyor. Bu yüzden gelecek kuşaklara yaşanabilecek bir dünya bırakabilmek için ağaçları korumalı ve daha çok ağaçlandırma çalışmalarına önem vermeliyiz. Küresel ısınma denilen bir gerçekle de karşı karşıyayız. Bununla mücadele etmenin en önemli yollarından bir tanesi ağaç dikmektir.” şeklinde konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve inovatifhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.