TURAB'dan yatırımcılar için Fas ülke tanıtım toplantısı

29.06.2020 - 22:00, Güncelleme: 29.11.2021 - 14:41
 

TURAB'dan yatırımcılar için Fas ülke tanıtım toplantısı

Türk Arap Ülkeleri İş İnsanları Derneği (TURAB) yatırımcılara bir çok alanda fırsat sağlayan imkanların anlatıldığı Fas ülke tanıtım toplantısı gerçekleştirdi.

WEB üzerinden  gerçekleşen toplantıya iş dünyası ve oda  temsilcileri ile yatırım yapmayı düşünen sanayiciler ve TURAB üyeleri katıldı.   Fas ülke tanıtım toplantısını TURAB Fas temsilcisi Fatih Yılmaz gerçekleştirdi ve Fas insanlarının kültürel özellikleri, iş yapma kültürlerinin yanında COVİD 19 sonrası Türk iş dünyasını bekleyen avantajları anlattı. Yılmaz sunumunda, Fas'ın yüzde 60'ının tarımla geçinen bir ülke olduğunu belirterek, " Güçlü bir tarım ülkesi. Ülkede üretim kısmi. Öyle büyük denilecek bir üretim kapasitesi yok. Özellikle Fransa ile ticaret hacmi yüksek. Yaklaşık 3 milyar dolarlık bir ticaret hacmi var bu ülke ile. İnşaat ve müteahhitlik alanında işbirliği yapılacak bir ülke. Türkiye ile 20-30 milyar dolarlık ticari ilişkiye müsait bir yapısı var. Bunların dışında tekstil,turizm ve mermercilik alanlarında işler yapılıyor. Faslılar Türkiye'yi çok seviyorlar ve tatil için Türkiye'yi seçiyorlar.Türkiye onlar için önemli bir ülke. Tüm dünyayı etkisi altına alan Covid-19 sürecinde en erken tedbir alan ülkelerin başında geliyor. Salgının ilk günlerinde uluslar arası uçuşlar yasaklandı. Sokağa çıkma yasağı getirildi ve 11 bin vaka ve 200 civarı vefat ile bu süreci en iyi atlatan ülkelerden biri oldu."dedi   Fas ticari ilişkilerde yatırımcılara önemli fırsatlar sunduğunu belirten Yılmaz, yatırım yapmak isteyen yatırımcıları bu ülkeye davet etti.   Fatih Yılmaz'ın sunumunun ardından soru cevap kısmına geçildi. Buluşmanın sonunda bu ülke ile çalışmak isteyen yatırımcılarla ikili görüşmeler de yapıldı.  
Türk Arap Ülkeleri İş İnsanları Derneği (TURAB) yatırımcılara bir çok alanda fırsat sağlayan imkanların anlatıldığı Fas ülke tanıtım toplantısı gerçekleştirdi.

WEB üzerinden  gerçekleşen toplantıya iş dünyası ve oda  temsilcileri ile yatırım yapmayı düşünen sanayiciler ve TURAB üyeleri katıldı.

 

Fas ülke tanıtım toplantısını TURAB Fas temsilcisi Fatih Yılmaz gerçekleştirdi ve Fas insanlarının kültürel özellikleri, iş yapma kültürlerinin yanında COVİD 19 sonrası Türk iş dünyasını bekleyen avantajları anlattı.

Yılmaz sunumunda, Fas'ın yüzde 60'ının tarımla geçinen bir ülke olduğunu belirterek, " Güçlü bir tarım ülkesi. Ülkede üretim kısmi. Öyle büyük denilecek bir üretim kapasitesi yok. Özellikle Fransa ile ticaret hacmi yüksek. Yaklaşık 3 milyar dolarlık bir ticaret hacmi var bu ülke ile. İnşaat ve müteahhitlik alanında işbirliği yapılacak bir ülke. Türkiye ile 20-30 milyar dolarlık ticari ilişkiye müsait bir yapısı var. Bunların dışında tekstil,turizm ve mermercilik alanlarında işler yapılıyor. Faslılar Türkiye'yi çok seviyorlar ve tatil için Türkiye'yi seçiyorlar.Türkiye onlar için önemli bir ülke.

Tüm dünyayı etkisi altına alan Covid-19 sürecinde en erken tedbir alan ülkelerin başında geliyor. Salgının ilk günlerinde uluslar arası uçuşlar yasaklandı. Sokağa çıkma yasağı getirildi ve 11 bin vaka ve 200 civarı vefat ile bu süreci en iyi atlatan ülkelerden biri oldu."dedi

 

Fas ticari ilişkilerde yatırımcılara önemli fırsatlar sunduğunu belirten Yılmaz, yatırım yapmak isteyen yatırımcıları bu ülkeye davet etti.

 

Fatih Yılmaz'ın sunumunun ardından soru cevap kısmına geçildi. Buluşmanın sonunda bu ülke ile çalışmak isteyen yatırımcılarla ikili görüşmeler de yapıldı.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve inovatifhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.