UKOME'de çoğunluk kamuya geçti.

21.02.2020 - 22:58, Güncelleme: 29.11.2021 - 14:41
 

UKOME'de çoğunluk kamuya geçti.

İçişleri Bakanlığı ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın, Büyükşehir Belediyeleri Koordinasyon Merkezleri Yönetmeliği’nde (UKOME) yaptığı değişiklik Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi ve belediyelerin ağırlığı olan UKOME'de Büyükşehir belediyesinin ağırlığı kamuya geçti.

Büyükşehir belediyelerini yakından ilgilendiren değişiklikle, Belediyelerin üye sayısı 11'de kalırken, kamu kurumların üye sayısı ise daha önce 10 iken yeni yönetmelikle  Milli Eğitim; Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler; Çevre ve Şehircilik Bakanlıkları ile TCDD Taşımacılık A.Ş, Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı temsilcileri de yer alarak bu sayı 16'ya çıktı. Yeni yönetmelikle UKOME 27 üye ile temsil edilecek.   Resmi Gazetede yayınlanan UKOME değişiklik ile ilgili karar şöyle:   15/6/2006 tarihli ve 26199 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Büyükşehir Belediyeleri Koordinasyon Merkezleri Yönetmeliğinin 17 nci maddesinin birinci fıkrasının (b) bendindeki “Milli Savunma Bakanlığı” ibaresinden sonra gelmek üzere “, Milli Eğitim Bakanlığı, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığının birer” ibaresi eklenmiş, (g) bendindeki “Devlet Demiryolları Genel Müdürlüğü” ibaresinden sonra gelmek üzere “ve TCDD Taşımacılık Anonim Şirketi Genel Müdürlüğünün birer” ibaresi eklenmiş, (ğ) bendindeki “Karayolu” ibaresi “Ulaştırma Hizmetleri” şeklinde değiştirilmiş, fıkraya (ı) bendinden sonra gelmek üzere aşağıdaki bent eklenmiş ve diğer bentler buna göre teselsül ettirilmiştir.   UKOME'NİN FAALİYETLERİ NEDİR?   UKOME  bir Büyükşehir içindeki kara, deniz veya demiryolu gibi tüm hatların üzerindeki taşımacılık hizmetlerinin koordinasyon içinde yürümesini sağlamakla sorumludur. Karar aldığı konular; Anaarterler, ağır tonajlı araçlar, yayalaştırma projeleri, faytonlar, otobüsler, minibüsler, taksiler, dolmuşlar, TCDD, deniz vasıtaları, raylı sistemler, resmi ve kurum park yerleri, pazar yeri, semt pazar yerleri, trafik düzenleme projeleri, toplu taşımacılık ve servislerdir.   UKOME'de salt çoğunluk ile toplantılarını gerçekleştirir ve kararlarını yine salt çoğunluk ile alıyor. Resmi Gazetede yayınlanan yönetmelikle alınacak kararlar için kamu kurumlarının da onayı gerekecek.
İçişleri Bakanlığı ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın, Büyükşehir Belediyeleri Koordinasyon Merkezleri Yönetmeliği’nde (UKOME) yaptığı değişiklik Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi ve belediyelerin ağırlığı olan UKOME'de Büyükşehir belediyesinin ağırlığı kamuya geçti.

Büyükşehir belediyelerini yakından ilgilendiren değişiklikle, Belediyelerin üye sayısı 11'de kalırken, kamu kurumların üye sayısı ise daha önce 10 iken yeni yönetmelikle  Milli Eğitim; Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler; Çevre ve Şehircilik Bakanlıkları ile TCDD Taşımacılık A.Ş, Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı temsilcileri de yer alarak bu sayı 16'ya çıktı. Yeni yönetmelikle UKOME 27 üye ile temsil edilecek.

 

Resmi Gazetede yayınlanan UKOME değişiklik ile ilgili karar şöyle:

 

15/6/2006 tarihli ve 26199 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Büyükşehir Belediyeleri Koordinasyon Merkezleri Yönetmeliğinin 17 nci maddesinin birinci fıkrasının (b) bendindeki “Milli Savunma Bakanlığı” ibaresinden sonra gelmek üzere “, Milli Eğitim Bakanlığı, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığının birer” ibaresi eklenmiş, (g) bendindeki “Devlet Demiryolları Genel Müdürlüğü” ibaresinden sonra gelmek üzere “ve TCDD Taşımacılık Anonim Şirketi Genel Müdürlüğünün birer” ibaresi eklenmiş, (ğ) bendindeki “Karayolu” ibaresi “Ulaştırma Hizmetleri” şeklinde değiştirilmiş, fıkraya (ı) bendinden sonra gelmek üzere aşağıdaki bent eklenmiş ve diğer bentler buna göre teselsül ettirilmiştir.

 

UKOME'NİN FAALİYETLERİ NEDİR?

 

UKOME  bir Büyükşehir içindeki kara, deniz veya demiryolu gibi tüm hatların üzerindeki taşımacılık hizmetlerinin koordinasyon içinde yürümesini sağlamakla sorumludur.
Karar aldığı konular; Anaarterler, ağır tonajlı araçlar, yayalaştırma projeleri, faytonlar, otobüsler, minibüsler, taksiler, dolmuşlar, TCDD, deniz vasıtaları, raylı sistemler, resmi ve kurum park yerleri, pazar yeri, semt pazar yerleri, trafik düzenleme projeleri, toplu taşımacılık ve servislerdir.

 

UKOME'de salt çoğunluk ile toplantılarını gerçekleştirir ve kararlarını yine salt çoğunluk ile alıyor. Resmi Gazetede yayınlanan yönetmelikle alınacak kararlar için kamu kurumlarının da onayı gerekecek.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve inovatifhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.