Vahap Seçer’ in İsyanı… Sedat Yılmaz yazdı

30.11.2019 - 09:48, Güncelleme: 29.11.2021 - 14:41
 

Vahap Seçer’ in İsyanı… Sedat Yılmaz yazdı

Başkan Seçer,in, her meclis oturumunda bir konuyu bu derece açık ve toplumun anlayacağı dille anlatması durumunda her şeyin daha anlaşılır olacağını düşünüyorum. İsyan gibi patlarcasına yalan haber yapan ve taşıyanlara karşı sert üslubu ilgi çekti. Konuşması samimi ve sitemliydi.

Basın toplumun vicdanıdır. Ahlakıdır ve rehberidir. Basın doğru bilgileri toplumla paylaşma ve aydınlatmadır. Basın ilkeli ve seviyeli bir duruşla güven veren 4. Kuvvettir.   Basın gerçek anlamda basın olursa bu yukarıdaki saydıklarımla örtüşür. Aksi durumda yalakalık, yalan yanlış haber, asparagas hileler, yandaşlık, satılmışlık gibi ahlaksız bir kirli kalemin ötesine gidemez.   Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, meclis konuşmasında Logo tartışmalarına açıklık getirdi. Milyonlarca paranın yandaşlara aktarıldığı, milyonlarca masrafın çıkacağını, halkın isyan ettiği gibi doğruluk kaynağı belirtilmeyen yanıltıcı haberlere açıklık getirdi.   En önemli vurgusu ise, logo’ya milyonlarca lira harcandığı söylenen ve haberleştirilen Logo tasarımına sadece 2 tantuni 1 ayran ikramı karşılığı yapıldığını anlattı. İroni gibi gelse de, logo hazırlama sürecini ve gerçeğini biz zaten daha önce görüştüğümüz belediye yetkililerinden edinmiştik.   Başkan Seçer,in,  her meclis oturumunda bir konuyu bu derece açık ve toplumun anlayacağı dille anlatması durumunda her şeyin daha anlaşılır olacağını düşünüyorum. İsyan gibi patlarcasına yalan haber yapan ve taşıyanlara karşı sert üslubu ilgi çekti. Konuşması samimi ve sitemliydi.   Kamuoyunda eleştirilerin çok yaygın olmasına rağmen, Büyükşehir Belediyesinde işlerin iyiye gittiğini görüyoruz. Genel Sekreterin mütevazi kişiliği ve güven veren tavrı, Sosyal hizmetlerde nitelikli ve işini seven bir daire başkanının görevlendirilmesi, muhtarların öncelikli talebi olarak bilinen Mezarlık sorununun çözümü için yetişmiş bir bürokratla daire başkanlığının tahsis edilmesi, Ulaşımda deneyimli ve hümanist kişiliğiyle sevilen emniyet kökenli bir daire başkanının görevlendirilmesi, stratejik planın hazırlanmasında büyük performans gösteren deneyimli ve sevilen bir daire başkanının başarısı ve bu kadroları atayan, sözünün arkasında durarak tüm kesimlere güven veren bir belediye başkanı var artık.   Bu güven verici gelişmelere karşı, Başkan Vahap Seçer’ in en büyük eksikliği toplumu bilgilendirmedeki gecikmesidir. Dün meclisteki konuşmasını belki de daha önce yapmalıydı. Kendinden emin ve konulara vakıf bir başkan her konuyu, her projesini çıkıp açık açık anlatmalıdır. Kamuoyu bu gibi durumlarda sessiz kalındığına yaratılmak istenen algıların etkisinde kalıyor.   Başkan ne yapmak istiyorsa açıkça meramını ifade etmelidir. Biz bu konuda sonuna kadar şehrimiz için iyi şeyler yapıldığında destek olacağımızı belirtmiştik.   Bir şeyi saklı tutarsanız şüphe uyandırır, ortalığı bulandırır. Bir önceki meclis oturumunda bürokratların yanlış bilgilendirmesi sonucu Başkan Seçer’ in ne kadar zorlandığını gördük. Allahtan sonradan farkına vararak düzeltme yoluna gitti.   Açıklık ve şeffaf yönetim vaatleri yerine getirilmelidir. Vahap Başkanda bu potansiyel ve niyet var. Bürokratların da bu konuda başkana yanlış bilgi aktarımından kaçınmaları ve yalnız bırakmamaları lazım.   Sedat Yılmaz    
Başkan Seçer,in, her meclis oturumunda bir konuyu bu derece açık ve toplumun anlayacağı dille anlatması durumunda her şeyin daha anlaşılır olacağını düşünüyorum. İsyan gibi patlarcasına yalan haber yapan ve taşıyanlara karşı sert üslubu ilgi çekti. Konuşması samimi ve sitemliydi.

Basın toplumun vicdanıdır. Ahlakıdır ve rehberidir.

Basın doğru bilgileri toplumla paylaşma ve aydınlatmadır. Basın ilkeli ve seviyeli bir duruşla güven veren 4. Kuvvettir.

 

Basın gerçek anlamda basın olursa bu yukarıdaki saydıklarımla örtüşür. Aksi durumda yalakalık, yalan yanlış haber, asparagas hileler, yandaşlık, satılmışlık gibi ahlaksız bir kirli kalemin ötesine gidemez.

 

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, meclis konuşmasında Logo tartışmalarına açıklık getirdi. Milyonlarca paranın yandaşlara aktarıldığı, milyonlarca masrafın çıkacağını, halkın isyan ettiği gibi doğruluk kaynağı belirtilmeyen yanıltıcı haberlere açıklık getirdi.

 

En önemli vurgusu ise, logo’ya milyonlarca lira harcandığı söylenen ve haberleştirilen Logo tasarımına sadece 2 tantuni 1 ayran ikramı karşılığı yapıldığını anlattı. İroni gibi gelse de, logo hazırlama sürecini ve gerçeğini biz zaten daha önce görüştüğümüz belediye yetkililerinden edinmiştik.

 

Başkan Seçer,in,  her meclis oturumunda bir konuyu bu derece açık ve toplumun anlayacağı dille anlatması durumunda her şeyin daha anlaşılır olacağını düşünüyorum. İsyan gibi patlarcasına yalan haber yapan ve taşıyanlara karşı sert üslubu ilgi çekti. Konuşması samimi ve sitemliydi.

 

Kamuoyunda eleştirilerin çok yaygın olmasına rağmen, Büyükşehir Belediyesinde işlerin iyiye gittiğini görüyoruz. Genel Sekreterin mütevazi kişiliği ve güven veren tavrı, Sosyal hizmetlerde nitelikli ve işini seven bir daire başkanının görevlendirilmesi, muhtarların öncelikli talebi olarak bilinen Mezarlık sorununun çözümü için yetişmiş bir bürokratla daire başkanlığının tahsis edilmesi, Ulaşımda deneyimli ve hümanist kişiliğiyle sevilen emniyet kökenli bir daire başkanının görevlendirilmesi, stratejik planın hazırlanmasında büyük performans gösteren deneyimli ve sevilen bir daire başkanının başarısı ve bu kadroları atayan, sözünün arkasında durarak tüm kesimlere güven veren bir belediye başkanı var artık.

 

Bu güven verici gelişmelere karşı, Başkan Vahap Seçer’ in en büyük eksikliği toplumu bilgilendirmedeki gecikmesidir. Dün meclisteki konuşmasını belki de daha önce yapmalıydı. Kendinden emin ve konulara vakıf bir başkan her konuyu, her projesini çıkıp açık açık anlatmalıdır. Kamuoyu bu gibi durumlarda sessiz kalındığına yaratılmak istenen algıların etkisinde kalıyor.

 

Başkan ne yapmak istiyorsa açıkça meramını ifade etmelidir. Biz bu konuda sonuna kadar şehrimiz için iyi şeyler yapıldığında destek olacağımızı belirtmiştik.

 

Bir şeyi saklı tutarsanız şüphe uyandırır, ortalığı bulandırır. Bir önceki meclis oturumunda bürokratların yanlış bilgilendirmesi sonucu Başkan Seçer’ in ne kadar zorlandığını gördük. Allahtan sonradan farkına vararak düzeltme yoluna gitti.

 

Açıklık ve şeffaf yönetim vaatleri yerine getirilmelidir. Vahap Başkanda bu potansiyel ve niyet var. Bürokratların da bu konuda başkana yanlış bilgi aktarımından kaçınmaları ve yalnız bırakmamaları lazım.

 

Sedat Yılmaz

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve inovatifhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.