Vali Su 'Vefa Sosyal Destek Gruplarımız Görev Başında'

27.03.2020 - 13:59, Güncelleme: 29.11.2021 - 14:41
 

Vali Su 'Vefa Sosyal Destek Gruplarımız Görev Başında'

Dünya genelinde tehdit oluşturan, Dünya Sağlık Örgütü tarafından Pandemi (salgın) olarak nitelendirilen Koronavirüs (Covid-19)’e karşı Cumhurbaşkanlığının ve Bakanlıkların karar ve genelgeleri doğrultusunda alınan tüm tedbirler Mersin'de de kararlılıkla uygulanmaya devam ediyor.

İçişleri Bakanlığının 65 yaş ve üzeri ile kronik rahatsızlığı olanların ikametleri dışına çıkmalarını sınırlandıran genelgesi doğrultusunda Valilik ve Kaymakamlıklarda oluşturulan Vefa Sosyal Destek Grupları Mersin’de vatandaşlara hizmet etmek üzere çalışmalarına 7/24 devam ediyor. Mersin Valiliği koordinasyonunda Kaymakamlıklar tarafından yürütülen çalışmalardan yararlanmak isteyen yalnız yaşayan ya da yanında bir yakını olmayan 65 yaş üstü ile kronik rahatsızlığı bulunan vatandaşlar, taleplerini iletmeye devam ediyor. Bu talepler valilik koordinasyonunda kaymakamlıklarda oluşturulan vefa iletişim merkezleri tarafından takip ediliyor ve yerine getiriliyor. Vali Su; “7/24 Vatandaşımızın Hizmetindeyiz” Vali Ali İhsan Su yaptığı açıklamada,  ilimiz genelinde oluşturulan Vefa Sosyal Destek Gruplarının sahada çalışmalarını sürdürmeye devam ettiğini belirtti. Sokağa çıkması sınırlandırılan vatandaşlarımızın 112, 155 veya 156 numaralarını araması halinde yetkilendirilen kamu görevlilerinin ilgili adreslere yönlendirildiğini kaydeden Vali Su,  gıda, temizlik ve sağlık gibi temel ihtiyaçlarının yanı sıra maaşlarını isteyen bu vatandaşlarımızın maaşlarının da ikametlerinde tesliminin yapıldığını ve bu hizmetlerin 7/24 karşılanmaya devam edileceğini söyledi. Ayrıca ilimizde ikamet ederek, yalnız yaşadığı tespit edilen ve kronik rahatsızlığı olanlarla 65 yaş üzeri vatandaşlarımızın Valiliğimiz ve Kaymakamlıklarımız tarafından aranarak ihtiyaçlarının sorulup yerine getirildiğini de ifade eden Vali Su, Valiliğimiz ve ilgili kurumların destekleriyle sistemi en iyi şekilde yürütmeye çalıştıklarını, her vatandaşımızın hayatının aynı derecede değerli olduğunu, bu çerçevede vatandaşlarımızın evde kalmasının son derece önemli olduğunu ifade etti.   Bu süreçte sosyal medyada asılsız, provokatif, gerçek dışı paylaşımlara da itibar edilmemesini ve resmi açıklamaların takip edilmesi gerektiğini ifade eden Vali Su, asılsız paylaşımlarda bulunanlar hakkında yasal işlemler yapıldığını sözlerine ekledi. Tüm Mersinlilere göstermiş oldukları destek ve anlayıştan dolayı teşekkür eden Vali Ali İhsan Su, ‘Evinde Kal Mersin’ – ‘Evde Hayat Var’ sözleri ile konuşmasını noktaladı.
Dünya genelinde tehdit oluşturan, Dünya Sağlık Örgütü tarafından Pandemi (salgın) olarak nitelendirilen Koronavirüs (Covid-19)’e karşı Cumhurbaşkanlığının ve Bakanlıkların karar ve genelgeleri doğrultusunda alınan tüm tedbirler Mersin'de de kararlılıkla uygulanmaya devam ediyor.

İçişleri Bakanlığının 65 yaş ve üzeri ile kronik rahatsızlığı olanların ikametleri dışına çıkmalarını sınırlandıran genelgesi doğrultusunda Valilik ve Kaymakamlıklarda oluşturulan Vefa Sosyal Destek Grupları Mersin’de vatandaşlara hizmet etmek üzere çalışmalarına 7/24 devam ediyor.


Mersin Valiliği koordinasyonunda Kaymakamlıklar tarafından yürütülen çalışmalardan yararlanmak isteyen yalnız yaşayan ya da yanında bir yakını olmayan 65 yaş üstü ile kronik rahatsızlığı bulunan vatandaşlar, taleplerini iletmeye devam ediyor. Bu talepler valilik koordinasyonunda kaymakamlıklarda oluşturulan vefa iletişim merkezleri tarafından takip ediliyor ve yerine getiriliyor.


Vali Su; “7/24 Vatandaşımızın Hizmetindeyiz”
Vali Ali İhsan Su yaptığı açıklamada,  ilimiz genelinde oluşturulan Vefa Sosyal Destek Gruplarının sahada çalışmalarını sürdürmeye devam ettiğini belirtti. Sokağa çıkması sınırlandırılan vatandaşlarımızın 112, 155 veya 156 numaralarını araması halinde yetkilendirilen kamu görevlilerinin ilgili adreslere yönlendirildiğini kaydeden Vali Su,  gıda, temizlik ve sağlık gibi temel ihtiyaçlarının yanı sıra maaşlarını isteyen bu vatandaşlarımızın maaşlarının da ikametlerinde tesliminin yapıldığını ve bu hizmetlerin 7/24 karşılanmaya devam edileceğini söyledi.


Ayrıca ilimizde ikamet ederek, yalnız yaşadığı tespit edilen ve kronik rahatsızlığı olanlarla 65 yaş üzeri vatandaşlarımızın Valiliğimiz ve Kaymakamlıklarımız tarafından aranarak ihtiyaçlarının sorulup yerine getirildiğini de ifade eden Vali Su, Valiliğimiz ve ilgili kurumların destekleriyle sistemi en iyi şekilde yürütmeye çalıştıklarını, her vatandaşımızın hayatının aynı derecede değerli olduğunu, bu çerçevede vatandaşlarımızın evde kalmasının son derece önemli olduğunu ifade etti.

 

Bu süreçte sosyal medyada asılsız, provokatif, gerçek dışı paylaşımlara da itibar edilmemesini ve resmi açıklamaların takip edilmesi gerektiğini ifade eden Vali Su, asılsız paylaşımlarda bulunanlar hakkında yasal işlemler yapıldığını sözlerine ekledi.
Tüm Mersinlilere göstermiş oldukları destek ve anlayıştan dolayı teşekkür eden Vali Ali İhsan Su, ‘Evinde Kal Mersin’ – ‘Evde Hayat Var’ sözleri ile konuşmasını noktaladı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve inovatifhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.