Yaylalara Tek Yönlü Göçe İzin Verildi. Berber, Güzellik Salonu ve Kuaförlerin mesai saatleri değişti

20.05.2020 - 16:05, Güncelleme: 29.11.2021 - 14:41
 

Yaylalara Tek Yönlü Göçe İzin Verildi. Berber, Güzellik Salonu ve Kuaförlerin mesai saatleri değişti

Mersin Valiliği'nden yapılan açıklama ile Berber, güzellik merkezi ve kuaförlerin açılış ve kapanış saatleri değiştirildi. Ayrıca vatandaşların tek taraflı yayla göçüne izin verildi.

Konu ile ilgili Mersin Valiliği'nden yapılan açıklama şöyle:   Berber, güzellik merkezi, kuaför vb. işyerlerinin yeniden değerlendirilmesi konusundaki İçişleri Bakanlığının talimatlarında;             Normalleşme sürecinde berber, güzellik merkezi, kuaför vb. işyerlerinin çalışma esasları 06.05.2020 tarih ve 7647 sayılı genelgemiz ile düzenlenmiş ve çalışma saatleri 09:00-21:00 olarak belirlenmişti.             Ramazan Bayramı öncesinde bu işyerlerinde yoğunluğun daha yüksek olacağı göz önünde bulundurularak, her ilin meteorolojik verileri ve hava sıcaklıkları ile bölgesel çalışma şartları esas alınarak 20, 21 ve 22 Mayıs tarihlerinde çalışma saatlerinin yeniden düzenlenmesi istenilmektedir.             Bu kapsamda ilimizde berber, güzellik merkezi, kuaför vb. işyerlerinde 20, 21 ve 22 Mayıs tarihlerine münhasır olmak üzere çalışma saatleri 08:00 – 23:00 arası olarak yeniden düzenlenmiştir.   Yaylalara Tek Yönlü Göçe İzin Verilmesi İçişleri Bakanlığından alınan talimatta;             “Yaz aylarında; kentleşme problemleri, hava sıcaklıklarının oluşturduğu olumsuzluklar ve küçük tarımsal faaliyetler nedeniyle pek çok ilimizde yaylalara mevsimsel göç olgusu mevcuttur.             Yaylalara yönelik mevsimsel göç olgusu Koronavirüs salgınının etkileri çerçevesinde değerlendirilmiş, ·         Yaylaya tek yönlü gidiş olması (git-gel yapılmaması) ·         Yaylaya gidecek kişinin/kişilerin Covit-19 bulaşı açısından sorunsuz olması (pozitif vaka veya Sağlık Bakanlığı filyasyon sisteminin içerisinde yer almaması) ·         Ulaşımda sosyal mesafe ve diğer kurallar ile ilgili Genelgelere uyulması koşulları ile 20.05.2020 tarihinden itibaren vatandaşlarımızın bu yöndeki taleplerine izin verilmesi kararına varılmıştır.    
Mersin Valiliği'nden yapılan açıklama ile Berber, güzellik merkezi ve kuaförlerin açılış ve kapanış saatleri değiştirildi. Ayrıca vatandaşların tek taraflı yayla göçüne izin verildi.

Konu ile ilgili Mersin Valiliği'nden yapılan açıklama şöyle:

 

Berber, güzellik merkezi, kuaför vb. işyerlerinin yeniden değerlendirilmesi konusundaki İçişleri Bakanlığının talimatlarında;

            Normalleşme sürecinde berber, güzellik merkezi, kuaför vb. işyerlerinin çalışma esasları 06.05.2020 tarih ve 7647 sayılı genelgemiz ile düzenlenmiş ve çalışma saatleri 09:00-21:00 olarak belirlenmişti.

            Ramazan Bayramı öncesinde bu işyerlerinde yoğunluğun daha yüksek olacağı göz önünde bulundurularak, her ilin meteorolojik verileri ve hava sıcaklıkları ile bölgesel çalışma şartları esas alınarak 20, 21 ve 22 Mayıs tarihlerinde çalışma saatlerinin yeniden düzenlenmesi istenilmektedir.

            Bu kapsamda ilimizde berber, güzellik merkezi, kuaför vb. işyerlerinde 20, 21 ve 22 Mayıs tarihlerine münhasır olmak üzere çalışma saatleri 08:00 – 23:00 arası olarak yeniden düzenlenmiştir.

 

Yaylalara Tek Yönlü Göçe İzin Verilmesi

İçişleri Bakanlığından alınan talimatta;

            “Yaz aylarında; kentleşme problemleri, hava sıcaklıklarının oluşturduğu olumsuzluklar ve küçük tarımsal faaliyetler nedeniyle pek çok ilimizde yaylalara mevsimsel göç olgusu mevcuttur.

            Yaylalara yönelik mevsimsel göç olgusu Koronavirüs salgınının etkileri çerçevesinde değerlendirilmiş,

·         Yaylaya tek yönlü gidiş olması (git-gel yapılmaması)

·         Yaylaya gidecek kişinin/kişilerin Covit-19 bulaşı açısından sorunsuz olması (pozitif vaka veya Sağlık Bakanlığı filyasyon sisteminin içerisinde yer almaması)

·         Ulaşımda sosyal mesafe ve diğer kurallar ile ilgili Genelgelere uyulması koşulları ile 20.05.2020 tarihinden itibaren vatandaşlarımızın bu yöndeki taleplerine izin verilmesi kararına varılmıştır.

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve inovatifhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.