Yenişehir Belediyesi denizaltı temizliği ile kirliliğe dikkat çekti

18.06.2021 - 15:54, Güncelleme: 29.11.2021 - 14:42
 

Yenişehir Belediyesi denizaltı temizliği ile kirliliğe dikkat çekti

Mersin Yenişehir Belediyesi, Mersin Dalış Merkezi Spor Kulübü ve Decathlon işbirliğinde düzenlenen denizaltı temizliği etkinliğinde deniz kirliliğine dikkat çekildi.

Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, “Marmara Denizi’nde yaşanan müsilaj felaketini doğanın bir isyanı olarak tabir edebiliriz. Bölgemizde de yaşamadan önce buna çözüm üretmeliyiz. Bugün de dalgıçlarımızla beraber denizaltı temizliği etkinlik yaptık, hem denizimizi temizlemek hem de farkındalık oluşturmaya çalıştık” dedi.   Mersin Yenişehir Belediyesi, Mersin Dalış Merkezi Spor Kulübü ve Decathlon ile birlikte 17 Haziran Dünya Çölleşme ve Kuraklıkla Mücadele Günü’nde son zamanlarda artan çevre ve deniz kirliliğine dikkat çekmek amacıyla denizaltı temizliği yaptı. Mersin Dalış Merkezi Spor Kulübü dalgıçları Mersin Marina kıyısından dalış yaptı. Dört saat süren denizaltı temizliğinde denizden plastik, cam, metal ve farklı türde kilolarca atık çıkarıldı. Belediye ekipleri tarafından ayrıştırılan atıklar sahilde sergilendi.   Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, son günlerde Marmara Denizi’nde görülen müsilajın denizleri tehdit ettiğine dikkat çekerek, “Temiz çevre topyekûn bir duyarlılığı gerektiriyor, o duyarlılıkta olan dalgıç arkadaşlarımız bugün buna dikkat çektiler. Sıfır atık şirketimizi kurduk, sıfır atık noktasında da biz hiçbir atığın denize ulaşmasını istemiyoruz, onları dönüştürmek istiyoruz. Hatta cam şişelerin mutlaka depozitolu olması gerektiğini, mümkünse kademeli olarak plastikten uzaklaşıp cama yönelmemiz gerektiği noktasında davranışlar geliştirmemiz gerekiyor. Yani iş işten geçtikten sonra ‘eyvah’ demek bir şey değiştirmiyor. Marmara Denizi’nde yaşanan müsilaj felaketini doğanın bir isyanı olarak tabir edebiliriz. Bölgemizde de yaşamadan önce buna çözüm üretmeliyiz. Bugün de dalgıçlarımızla beraber denizaltı temizliği etkinlik yaptık, hem denizimizi temizlemek hem de farkındalık oluşturmaya çalıştık. Halkımızın çevreye duyarlılığı noktasında çok daha dikkatli olmasını hem talep ediyoruz hem de istiyoruz” dedi.
Mersin Yenişehir Belediyesi, Mersin Dalış Merkezi Spor Kulübü ve Decathlon işbirliğinde düzenlenen denizaltı temizliği etkinliğinde deniz kirliliğine dikkat çekildi.

Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, “Marmara Denizi’nde yaşanan müsilaj felaketini doğanın bir isyanı olarak tabir edebiliriz. Bölgemizde de yaşamadan önce buna çözüm üretmeliyiz. Bugün de dalgıçlarımızla beraber denizaltı temizliği etkinlik yaptık, hem denizimizi temizlemek hem de farkındalık oluşturmaya çalıştık” dedi.

 

Mersin Yenişehir Belediyesi, Mersin Dalış Merkezi Spor Kulübü ve Decathlon ile birlikte 17 Haziran Dünya Çölleşme ve Kuraklıkla Mücadele Günü’nde son zamanlarda artan çevre ve deniz kirliliğine dikkat çekmek amacıyla denizaltı temizliği yaptı. Mersin Dalış Merkezi Spor Kulübü dalgıçları Mersin Marina kıyısından dalış yaptı. Dört saat süren denizaltı temizliğinde denizden plastik, cam, metal ve farklı türde kilolarca atık çıkarıldı. Belediye ekipleri tarafından ayrıştırılan atıklar sahilde sergilendi.

 

Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, son günlerde Marmara Denizi’nde görülen müsilajın denizleri tehdit ettiğine dikkat çekerek, “Temiz çevre topyekûn bir duyarlılığı gerektiriyor, o duyarlılıkta olan dalgıç arkadaşlarımız bugün buna dikkat çektiler. Sıfır atık şirketimizi kurduk, sıfır atık noktasında da biz hiçbir atığın denize ulaşmasını istemiyoruz, onları dönüştürmek istiyoruz. Hatta cam şişelerin mutlaka depozitolu olması gerektiğini, mümkünse kademeli olarak plastikten uzaklaşıp cama yönelmemiz gerektiği noktasında davranışlar geliştirmemiz gerekiyor. Yani iş işten geçtikten sonra ‘eyvah’ demek bir şey değiştirmiyor. Marmara Denizi’nde yaşanan müsilaj felaketini doğanın bir isyanı olarak tabir edebiliriz. Bölgemizde de yaşamadan önce buna çözüm üretmeliyiz. Bugün de dalgıçlarımızla beraber denizaltı temizliği etkinlik yaptık, hem denizimizi temizlemek hem de farkındalık oluşturmaya çalıştık. Halkımızın çevreye duyarlılığı noktasında çok daha dikkatli olmasını hem talep ediyoruz hem de istiyoruz” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve inovatifhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.