Yenişehir Belediyesi, Engelliler Haftası’nı renkli bir etkinlikle kutladı.

18.05.2019 - 15:59, Güncelleme: 29.11.2021 - 14:41
 

Yenişehir Belediyesi, Engelliler Haftası’nı renkli bir etkinlikle kutladı.

Zihinsel ve bedensel engelli bireyler, otizmli bireyler ve aileleri şenlikte hem eğlendi, hem sorunlarına dikkat çekti.

Yenişehir Belediyesi, 10-16 Mayıs Engelliler Haftası kapsamında yaklaşık 600 öğrencinin katılımıyla bir şenlik düzenledi. Özgecan Aslan Spor Kompleksinde gerçekleştirilen etkinlikte Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit öğrencilerle birlikte doyasıya eğlendi. Özyiğit,öğrencilerle birlikte halat çekti, kaşıkla yumurta taşıdı.  Yenişehir Belediyesi tarafından organize edilen şenliğe, Yenişehir’de faaliyet yürüten Devlet Özel Eğitim Okulu ve Özel Rehabilitasyon Merkezinde eğitim alan çeşitli yaş grubundan çocuklar, aileleri ve öğretmenleriyle birlikte katıldı. 14 okuldan öğrencilerin katıldığı şenlikte Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit ve İlçe Emniyet Müdürü Barış Murat Başol da hazır bulundu. Halat çekme yarışmalarıyla başlayan etkinlikte öğrenciler, sırasıyla çuval yarışı, kaşıkla yumurta taşıma ve survivor parkur yarısmlarında ter döktüler. Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, eğlenceli anların yaşandığı halat çekme ve kaşıkla yumurta taşıma yarışmalarında öğrencilere eşlik etti.   Yarışmaların ardından öğrenciler, çeşitli yerli ve yabancı şarkıların eşliğinde uzun bir süre dans ederek eğlenmeye devam ettiler. Şenliğin sonunda Başkan Özyiğit, organizasyonda emeği geçen, Türkiye Bowling Bocce Dart Federasyonuna bağlı FiFA Kokartlı Hakem Münevver Başeğmez ve Özel İzem Özel Eğitim Merkezi Müdürü Cengiz Çetin’e birer teşekkür belgesi verdi.   Yaptığı konuşmada sevgisizliğin en büyük engel olduğunu vurgulayan Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, özel çocukların yılın sadece bir haftasında hatırlanmasından yana olmadıklarını söyledi. Özyiğit, “ Özel çocuklarımızı her ortamda koruyup kollayacağız. Onlarla birlikte yaşam sürmemiz konusunda önlerine engel çıkarmayacağız” dedi.
Zihinsel ve bedensel engelli bireyler, otizmli bireyler ve aileleri şenlikte hem eğlendi, hem sorunlarına dikkat çekti.

Yenişehir Belediyesi, 10-16 Mayıs Engelliler Haftası kapsamında yaklaşık 600 öğrencinin katılımıyla bir şenlik düzenledi. Özgecan Aslan Spor Kompleksinde gerçekleştirilen etkinlikte Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit öğrencilerle birlikte doyasıya eğlendi. Özyiğit,öğrencilerle birlikte halat çekti, kaşıkla yumurta taşıdı. 

Yenişehir Belediyesi tarafından organize edilen şenliğe, Yenişehir’de faaliyet yürüten Devlet Özel Eğitim Okulu ve Özel Rehabilitasyon Merkezinde eğitim alan çeşitli yaş grubundan çocuklar, aileleri ve öğretmenleriyle birlikte katıldı.

14 okuldan öğrencilerin katıldığı şenlikte Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit ve İlçe Emniyet Müdürü Barış Murat Başol da hazır bulundu.

Halat çekme yarışmalarıyla başlayan etkinlikte öğrenciler, sırasıyla çuval yarışı, kaşıkla yumurta taşıma ve survivor parkur yarısmlarında ter döktüler. Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, eğlenceli anların yaşandığı halat çekme ve kaşıkla yumurta taşıma yarışmalarında öğrencilere eşlik etti.  

Yarışmaların ardından öğrenciler, çeşitli yerli ve yabancı şarkıların eşliğinde uzun bir süre dans ederek eğlenmeye devam ettiler. Şenliğin sonunda Başkan Özyiğit, organizasyonda emeği geçen, Türkiye Bowling Bocce Dart Federasyonuna bağlı FiFA Kokartlı Hakem Münevver Başeğmez ve Özel İzem Özel Eğitim Merkezi Müdürü Cengiz Çetin’e birer teşekkür belgesi verdi.  

Yaptığı konuşmada sevgisizliğin en büyük engel olduğunu vurgulayan Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, özel çocukların yılın sadece bir haftasında hatırlanmasından yana olmadıklarını söyledi. Özyiğit, “ Özel çocuklarımızı her ortamda koruyup kollayacağız. Onlarla birlikte yaşam sürmemiz konusunda önlerine engel çıkarmayacağız” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve inovatifhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.