Yenişehir Belediyesi robotik kodlama eğitimlerini başlattı

Eğitim 11.02.2021 - 11:26, Güncelleme: 29.11.2021 - 14:41
 

Yenişehir Belediyesi robotik kodlama eğitimlerini başlattı

Mersin Yenişehir Belediyesi, 6-10 yaş arası çocuklara yönelik robotik kodlama eğitimlerine başladı.

Yenişehir Akademi’de kurulan robotik kodlama atölyesinde Yenişehir Belediyesi, çocukları erken yaşlardan itibaren araştırma ve tasarım yapmaya teşvik ediyor ve fen, teknoloji, mühendislik ve matematik bilimlerinden oluşan STEM eğitim modeli ile geleceğe hazırlıyor. Kamuoyunda “Gelecek seçimlere değil, gelecek nesillere yatırım yapan Başkan” yorumuyla sık sık anılan Mersin Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, ‘Minik Bilim Kahramanları Buluşuyor FIRST LEGO League Explore Programı’nda Yenişehir Belediyesini temsil edecek takımın minik kahramanlarıyla buluştu.   Çocukların proje fikirlerini tek tek dinleyen Başkan Özyiğit, bilim yuvası olarak nitelendirdiği Yenişehir Belediyesi Akademi’de eğitim alan çocukların geleceğin bilim insanları olacağını söyledi. “Tüm Yenişehirli aileleri buradan hizmet almaya davet ediyorum” Yenişehir Belediyesi Akademi’de 0-3 Yaş Erken Çocukluk Eğitimi kapsamında; aile eğitimleri, gelişimsel değerlendirme uygulamaları ve bebek kütüphanesiyle çocukları erken yaşlardan itibaren desteklediklerini ifade eden Başkan Abdullah Özyiğit, “Minik Bilim Kahramanları Buluşuyor FIRST LEGO League yarışmasına hazırlanan robotik kodlama sınıfımızın kıymetli üyeleriyle birlikteyiz. Biz burada robotik kodlama sınıfını Yenişehir Belediyesi Akademi’de faaliyete geçirdik. Yakında Yenişehir Belediyesinin kurmuş olduğu ve 6 pırıl pırıl çocuğumuzdan oluşan takımımız birçok önemli başarıya imza atacak. Çocuklarımızın doğuştan gelen yeteneklerini yaşama yansıtmaları ve hayallerini pratiğe dönüştürme anlamında çok önemli bir çalışma. Çocuklarımızın gelişimi ve izleyecekleri yol açısından da çok kıymetli olduğunu düşünüyorum. Yenişehir Akademi’de bugün çocuk doğar doğmaz, 0-3 Yaş Erken Çocukluk Eğitimi Projesi ile  aile eğitimleri, bebek kütüphanesi ve 0-3 yaş gelişimsel değerlendirme uygulamalarıyla çocuklarımızın yanındayız. Çocuklarımızın daha doğru adımlar atabileceği ve geleceği daha iyi kucaklamaları noktasında önemli işler yaptığımızı düşünüyoruz. Tüm Yenişehirli aileleri buradan hizmet almaya davet ediyorum.” diye konuştu.
Mersin Yenişehir Belediyesi, 6-10 yaş arası çocuklara yönelik robotik kodlama eğitimlerine başladı.

Yenişehir Akademi’de kurulan robotik kodlama atölyesinde Yenişehir Belediyesi, çocukları erken yaşlardan itibaren araştırma ve tasarım yapmaya teşvik ediyor ve fen, teknoloji, mühendislik ve matematik bilimlerinden oluşan STEM eğitim modeli ile geleceğe hazırlıyor.

Kamuoyunda “Gelecek seçimlere değil, gelecek nesillere yatırım yapan Başkan” yorumuyla sık sık anılan Mersin Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, ‘Minik Bilim Kahramanları Buluşuyor FIRST LEGO League Explore Programı’nda Yenişehir Belediyesini temsil edecek takımın minik kahramanlarıyla buluştu.   Çocukların proje fikirlerini tek tek dinleyen Başkan Özyiğit, bilim yuvası olarak nitelendirdiği Yenişehir Belediyesi Akademi’de eğitim alan çocukların geleceğin bilim insanları olacağını söyledi.

“Tüm Yenişehirli aileleri buradan hizmet almaya davet ediyorum”

Yenişehir Belediyesi Akademi’de 0-3 Yaş Erken Çocukluk Eğitimi kapsamında; aile eğitimleri, gelişimsel değerlendirme uygulamaları ve bebek kütüphanesiyle çocukları erken yaşlardan itibaren desteklediklerini ifade eden Başkan Abdullah Özyiğit, “Minik Bilim Kahramanları Buluşuyor FIRST LEGO League yarışmasına hazırlanan robotik kodlama sınıfımızın kıymetli üyeleriyle birlikteyiz. Biz burada robotik kodlama sınıfını Yenişehir Belediyesi Akademi’de faaliyete geçirdik. Yakında Yenişehir Belediyesinin kurmuş olduğu ve 6 pırıl pırıl çocuğumuzdan oluşan takımımız birçok önemli başarıya imza atacak. Çocuklarımızın doğuştan gelen yeteneklerini yaşama yansıtmaları ve hayallerini pratiğe dönüştürme anlamında çok önemli bir çalışma. Çocuklarımızın gelişimi ve izleyecekleri yol açısından da çok kıymetli olduğunu düşünüyorum. Yenişehir Akademi’de bugün çocuk doğar doğmaz, 0-3 Yaş Erken Çocukluk Eğitimi Projesi ile  aile eğitimleri, bebek kütüphanesi ve 0-3 yaş gelişimsel değerlendirme uygulamalarıyla çocuklarımızın yanındayız. Çocuklarımızın daha doğru adımlar atabileceği ve geleceği daha iyi kucaklamaları noktasında önemli işler yaptığımızı düşünüyoruz. Tüm Yenişehirli aileleri buradan hizmet almaya davet ediyorum.” diye konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve inovatifhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.