Yenişehir Belediyesinden tercih danışmanlığı

06.08.2020 - 18:48, Güncelleme: 29.11.2021 - 14:41
 

Yenişehir Belediyesinden tercih danışmanlığı

Yenişehir Belediyesi, 06-14 Ağustos 2020 tarihleri arasında üniversite tercihinde bulunacak öğrenciler için tercih danışmanlığı hizmeti başlattı. Yenişehir Belediyesi Akademi’de başlayan tercih danışmanlığı ile öğrenciler ve aileleri doğru tercih konusunda uzmanlar tarafından detaylı olarak bilgilendiriliyor. Danışmanlık hizmeti aileleri de öğrencileri de memnun ediyor.

Üniversite sınavlarına hazırlık sürecinde ücretsiz online deneme sınavları ile öğrencilerin yanında olan Yenişehir Belediyesi, üniversite adaylarını tercih dönemlerinde de yalnız bırakmıyor. Tercih danışmanlık hizmeti ile Yenişehir Belediyesi öğrencilerin ilgi alanlarını ve yeteneklerini keşfetme, kendileri için doğru mesleği ve üniversiteyi belirleme konularında yaşanan kafa karışıklığını gideriyor.   Öğrencilere Kariyer Eğilim Testi Yenişehir Belediyesi Akademi’ye tercih danışmanlığı hizmeti almak için başvuran öğrencilere Kariyer Eğilim Testi de uygulanıyor. Bu şekilde öğrencilerin yatkın olduğu alanlar tespit edilerek ön bilgi alınıyor. Ardından doğru tercih için öğrencilere ve velilere ipuçları veriliyor.     “Tercihlerimin daha doğru olacağına inanıyorum” Danışmanlık hizmeti alan öğrencilerden Tayfun Kandır, “Üniversite sınavları bizim için çok zorlu bir süreç, pandemi nedeniyle her şey çok daha zorlaştı ama Yenişehir Belediyemiz bizi yalnız bırakmadı ve bizim için tercih danışmanlık hizmeti başlattı. Bunun için Yenişehir Belediye Başkanımız Sayın Abdullah Özyiğit’e teşekkür ediyoruz. Bu süreçte bize destek oldular ellerinden geleni yaptılar. Şuan yapacağımız tercih gelecekteki yaşamımızı etkileyecek. Buradaki eğitmenler, danışmanlar ve psikologlarla yapacağım görüş alışverişi sonrası yapacağım tercihlerimin daha doğru olacağına inanıyorum.” dedi.   “Öğrencilerin doğru yönlendirilmesi nedeniyle çok mutluyuz” Üniversite adaylarından Anıl Solunoğlu ise “Bu uygulamanın çok yararlı olacağını düşünüyorum. İmkânı olmayan ya da bazı durumlarda yanlış yönlendirilen öğrenciler var. Yenişehir Belediyesinin danışmanlık hizmeti ile öğrencilerin doğru yönlendirilmesi nedeniyle çok mutluyuz. Sonuç olarak kapasitesi yüksek öğrencilerin yanlış bilgilendirilmeleri sonucunda istemedikleri meslekleri yaptığını ve yanlış tercih yaptıklarını görüyoruz. Yenişehir Belediyesi ve Yenişehir Belediye Başkanımız Abdullah Özyiğit’e tercih danışmanlığı hizmeti için tüm öğrenciler adına teşekkür ediyorum.”  diye konuştu.   Tercihler için son gün 14 Ağustos Tercih danışmanlık hizmeti almak isteyen öğrenciler 0324 327 46 40 telefon numarasını arayarak randevu alabiliyor. Tercih işlemleri, 14 Ağustos 2020 tarihinde saat 23.59'da sona erecek.    
Yenişehir Belediyesi, 06-14 Ağustos 2020 tarihleri arasında üniversite tercihinde bulunacak öğrenciler için tercih danışmanlığı hizmeti başlattı. Yenişehir Belediyesi Akademi’de başlayan tercih danışmanlığı ile öğrenciler ve aileleri doğru tercih konusunda uzmanlar tarafından detaylı olarak bilgilendiriliyor. Danışmanlık hizmeti aileleri de öğrencileri de memnun ediyor.

Üniversite sınavlarına hazırlık sürecinde ücretsiz online deneme sınavları ile öğrencilerin yanında olan Yenişehir Belediyesi, üniversite adaylarını tercih dönemlerinde de yalnız bırakmıyor. Tercih danışmanlık hizmeti ile Yenişehir Belediyesi öğrencilerin ilgi alanlarını ve yeteneklerini keşfetme, kendileri için doğru mesleği ve üniversiteyi belirleme konularında yaşanan kafa karışıklığını gideriyor.

 

Öğrencilere Kariyer Eğilim Testi

Yenişehir Belediyesi Akademi’ye tercih danışmanlığı hizmeti almak için başvuran öğrencilere Kariyer Eğilim Testi de uygulanıyor. Bu şekilde öğrencilerin yatkın olduğu alanlar tespit edilerek ön bilgi alınıyor. Ardından doğru tercih için öğrencilere ve velilere ipuçları veriliyor.  

 

“Tercihlerimin daha doğru olacağına inanıyorum”

Danışmanlık hizmeti alan öğrencilerden Tayfun Kandır, “Üniversite sınavları bizim için çok zorlu bir süreç, pandemi nedeniyle her şey çok daha zorlaştı ama Yenişehir Belediyemiz bizi yalnız bırakmadı ve bizim için tercih danışmanlık hizmeti başlattı. Bunun için Yenişehir Belediye Başkanımız Sayın Abdullah Özyiğit’e teşekkür ediyoruz. Bu süreçte bize destek oldular ellerinden geleni yaptılar. Şuan yapacağımız tercih gelecekteki yaşamımızı etkileyecek. Buradaki eğitmenler, danışmanlar ve psikologlarla yapacağım görüş alışverişi sonrası yapacağım tercihlerimin daha doğru olacağına inanıyorum.” dedi.

 

“Öğrencilerin doğru yönlendirilmesi nedeniyle çok mutluyuz”

Üniversite adaylarından Anıl Solunoğlu ise “Bu uygulamanın çok yararlı olacağını düşünüyorum. İmkânı olmayan ya da bazı durumlarda yanlış yönlendirilen öğrenciler var. Yenişehir Belediyesinin danışmanlık hizmeti ile öğrencilerin doğru yönlendirilmesi nedeniyle çok mutluyuz. Sonuç olarak kapasitesi yüksek öğrencilerin yanlış bilgilendirilmeleri sonucunda istemedikleri meslekleri yaptığını ve yanlış tercih yaptıklarını görüyoruz. Yenişehir Belediyesi ve Yenişehir Belediye Başkanımız Abdullah Özyiğit’e tercih danışmanlığı hizmeti için tüm öğrenciler adına teşekkür ediyorum.”  diye konuştu.

 

Tercihler için son gün 14 Ağustos

Tercih danışmanlık hizmeti almak isteyen öğrenciler 0324 327 46 40 telefon numarasını arayarak randevu alabiliyor. Tercih işlemleri, 14 Ağustos 2020 tarihinde saat 23.59'da sona erecek.

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve inovatifhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.