Yeşilboğaz 'Madımak’ta Karanlık Perde Aralanmalı'

01.07.2019 - 17:15, Güncelleme: 29.11.2021 - 14:41
 

Yeşilboğaz 'Madımak’ta Karanlık Perde Aralanmalı'

Mersin Barosu Başkanı Bilgin Yeşilboğaz, Sivas katliamının 26. yıldönümü nedeniyle yaptığı yazılı açıklamasında; “Madımak hala yanıyor. Gerici zihniyetle hesaplaşılmalı, Madımak’ta karanlık perde aralanmalıdır” dedi.

2 Temmuz 1993 yılında ölümsüz halk ozanı Pir Sultan Abdal`ı anmak üzere Sivas’ta bir araya gelen ozan, aydın ve sanatçılardan oluşan 35 canın, konakladıkları Madımak Oteli’nde yakılarak katledilmesinin; tarihe, ülkemizin bağrına düşmüş bir utanç ve kara leke olduğunu vurgulayan Baro Başkanı Bilgin Yeşilboğaz, “Hak, hukuk ve adaletle bağdaşmayan, bir insanlık suçu olan Madımak katliamı, Türkiye'yi karanlığa sürüklemek isteyenlerin; cumhuriyete, laikliğe, barışa, demokrasiye, hoş görüye, aydınlanmaya,  özgür düşünceye ve insanın yaşama hakkına yönelik bir saldırısıdır. Bu olayların bugüne kadar aydınlatılmamış olması, hukuka ve toplum vicdanına sığmamaktadır. Göstermelik yargılamalar sonucu, Sivas katliamının gerçek sorumluları yargılanamamıştır. Dava zaman aşımına uğratılarak, firari olan sanıklar özgürleştirilmiştir. Madımak hala yanıyor. Katillerin, onlara emir verenlerin, katliama seyirci kalanların, hatta açıklamalarıyla katliamcı güruhu destekleyen yöneticilerin 26 yıldır yargı önüne getirilmesi maalesef mümkün olmadı. Bu, insan hakkı ihlalidir. Katliamdan sağ kurtulan kişiler, katliamda hayatını kaybedenlerin aileleri ve biz hukukçular, 26 yıldır katliamı gerçekleştirenlerin ve katliamda sorumluluğu bulunan devlet görevlilerinin adalet önüne çıkarılması için mücadele etmekteyiz.  Madımak, 26 yıldır sönmeyen bir yangın ve hala adalet bekliyor. Bu karanlık perde aralanarak, bu ayrımcı ve gerici zihniyetle hesaplaşılmalıdır. Aksi takdirde, ülkemizde hoşgörü ve barış tohumlarının yeşermesi mümkün değildir” ifadesini kullandı. “HİÇBİR İNSANLIK SUÇUNA SESSİZ KALMAYACAĞIZ” Hukukun üstünlüğüne, adalete ve insan haklarına olan inançla Mersin Barosu olarak, hiçbir insanlık suçuna sessiz kalmadıklarını ve hiçbir zaman da sessiz kalmayacaklarını belirten  Yeşilboğaz, “Demokrasinin ışığı olan aydınlarımızın acısı yüreğimizde hiçbir zaman dinmeyecek. Katliamın yaşandığı Madımak Oteli’nin Utanç Müzesi yapılması gerekmektedir. Bundan tam 26 yıl önce Sivas katliamında hayatını kaybeden 33 aydını ve 2 otel görevlisini saygıyla ve rahmetle anıyor, katilleri, arkasındaki karanlık güçleri ve terörü lanetliyorum” şeklinde konuştu.  
Mersin Barosu Başkanı Bilgin Yeşilboğaz, Sivas katliamının 26. yıldönümü nedeniyle yaptığı yazılı açıklamasında; “Madımak hala yanıyor. Gerici zihniyetle hesaplaşılmalı, Madımak’ta karanlık perde aralanmalıdır” dedi.

2 Temmuz 1993 yılında ölümsüz halk ozanı Pir Sultan Abdal`ı anmak üzere Sivas’ta bir araya gelen ozan, aydın ve sanatçılardan oluşan 35 canın, konakladıkları Madımak Oteli’nde yakılarak katledilmesinin; tarihe, ülkemizin bağrına düşmüş bir utanç ve kara leke olduğunu vurgulayan Baro Başkanı Bilgin Yeşilboğaz, “Hak, hukuk ve adaletle bağdaşmayan, bir insanlık suçu olan Madımak katliamı, Türkiye'yi karanlığa sürüklemek isteyenlerin; cumhuriyete, laikliğe, barışa, demokrasiye, hoş görüye, aydınlanmaya,  özgür düşünceye ve insanın yaşama hakkına yönelik bir saldırısıdır. Bu olayların bugüne kadar aydınlatılmamış olması, hukuka ve toplum vicdanına sığmamaktadır. Göstermelik yargılamalar sonucu, Sivas katliamının gerçek sorumluları yargılanamamıştır. Dava zaman aşımına uğratılarak, firari olan sanıklar özgürleştirilmiştir. Madımak hala yanıyor. Katillerin, onlara emir verenlerin, katliama seyirci kalanların, hatta açıklamalarıyla katliamcı güruhu destekleyen yöneticilerin 26 yıldır yargı önüne getirilmesi maalesef mümkün olmadı. Bu, insan hakkı ihlalidir. Katliamdan sağ kurtulan kişiler, katliamda hayatını kaybedenlerin aileleri ve biz hukukçular, 26 yıldır katliamı gerçekleştirenlerin ve katliamda sorumluluğu bulunan devlet görevlilerinin adalet önüne çıkarılması için mücadele etmekteyiz.  Madımak, 26 yıldır sönmeyen bir yangın ve hala adalet bekliyor. Bu karanlık perde aralanarak, bu ayrımcı ve gerici zihniyetle hesaplaşılmalıdır. Aksi takdirde, ülkemizde hoşgörü ve barış tohumlarının yeşermesi mümkün değildir” ifadesini kullandı.

“HİÇBİR İNSANLIK SUÇUNA SESSİZ KALMAYACAĞIZ”

Hukukun üstünlüğüne, adalete ve insan haklarına olan inançla Mersin Barosu olarak, hiçbir insanlık suçuna sessiz kalmadıklarını ve hiçbir zaman da sessiz kalmayacaklarını belirten  Yeşilboğaz, “Demokrasinin ışığı olan aydınlarımızın acısı yüreğimizde hiçbir zaman dinmeyecek. Katliamın yaşandığı Madımak Oteli’nin Utanç Müzesi yapılması gerekmektedir. Bundan tam 26 yıl önce Sivas katliamında hayatını kaybeden 33 aydını ve 2 otel görevlisini saygıyla ve rahmetle anıyor, katilleri, arkasındaki karanlık güçleri ve terörü lanetliyorum” şeklinde konuştu.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve inovatifhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.