Yeşilboğaz, 'Mersin’e Sahip Çıkmak Ortak Amacımızdır'

03.01.2020 - 08:28, Güncelleme: 29.11.2021 - 14:41
 

Yeşilboğaz, 'Mersin’e Sahip Çıkmak Ortak Amacımızdır'

Mersin Barosu Başkanı Bilgin Yeşilboğaz, Mersin’in düşman işgalinden kurtuluşunun 98. yılını yayımladığı mesajla kutladı.

Baro Başkanı Bilgin Yeşilboğaz mesajında, “Türk milletinin hiçbir zaman esarete boyun eğmeyeceğini bütün dünyaya göstererek, emperyalizme karşı bağımsızlık meşalesini 3 Ocak 1922 tarihinde yakmıştır. Bu tarihi zaferle Mersin,  Fransız işgalinden kurtularak yeniden doğmuştur. Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk, ‘Mersinliler, Mersin’e Sahip Çıkını’ sözüyle, hepimizin ortak amacını özetlemiştir.  Atalarımızın bize bıraktığı bu güzel emanete birlik, beraberlik içerisinde sahip çıkmaya devam edeceğiz. Tarihte birçok medeniyete ev sahipliği yapan Mersin; Müslüman,  Hristiyan ve Musevi mezarlarını bir arada barındırmasıyla ve başka hiçbir ilde olmayan bu özelliğiyle, hoşgörünün en güzel örneğini göstermiştir. Tarihten günümüze kadar farklı din, dil, mezhepten insanları bir arada barındıran Mersin, barış ve hoşgörü kenti olarak anılmaya devam edecektir. "Cumhuriyet'in kurucusu Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, bağımsızlık mücadelesi veren tüm kahramanlarımızı bir kez daha saygı ve minnetle anıyor, tüm Mersin halkının 3 Ocak Kurtuluş Bayramı’nı kutluyorum” ifadesini kullandı.  
Mersin Barosu Başkanı Bilgin Yeşilboğaz, Mersin’in düşman işgalinden kurtuluşunun 98. yılını yayımladığı mesajla kutladı.

Baro Başkanı Bilgin Yeşilboğaz mesajında, “Türk milletinin hiçbir zaman esarete boyun eğmeyeceğini bütün dünyaya göstererek, emperyalizme karşı bağımsızlık meşalesini 3 Ocak 1922 tarihinde yakmıştır. Bu tarihi zaferle Mersin,  Fransız işgalinden kurtularak yeniden doğmuştur. Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk, ‘Mersinliler, Mersin’e Sahip Çıkını’ sözüyle, hepimizin ortak amacını özetlemiştir.  Atalarımızın bize bıraktığı bu güzel emanete birlik, beraberlik içerisinde sahip çıkmaya devam edeceğiz. Tarihte birçok medeniyete ev sahipliği yapan Mersin; Müslüman,  Hristiyan ve Musevi mezarlarını bir arada barındırmasıyla ve başka hiçbir ilde olmayan bu özelliğiyle, hoşgörünün en güzel örneğini göstermiştir. Tarihten günümüze kadar farklı din, dil, mezhepten insanları bir arada barındıran Mersin, barış ve hoşgörü kenti olarak anılmaya devam edecektir.

"Cumhuriyet'in kurucusu Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, bağımsızlık mücadelesi veren tüm kahramanlarımızı bir kez daha saygı ve minnetle anıyor, tüm Mersin halkının 3 Ocak Kurtuluş Bayramı’nı kutluyorum” ifadesini kullandı.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve inovatifhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.