Yeşilboğaz 'Milletin Başındaki Tek Kuvvet Milli Egemenliktir'

21.04.2019 - 18:12, Güncelleme: 29.11.2021 - 14:41
 

Yeşilboğaz 'Milletin Başındaki Tek Kuvvet Milli Egemenliktir'

Mersin Barosu Başkanı Av. Bilgin Yeşilboğaz, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı yayımladığı yazılı mesajla kutladı.

Baro Başkanı Av. Bilgin Yeşilboğaz mesajında, “23 Nisan 1920 tarihi, ülkemizin babadan oğula geçen saltanat yönetiminin sona erip, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde yüce Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açıldığı,  Cumhuriyetimizin en önemli kuruluş felsefesi olan hâkimiyetin, kayıtsız şartsız milletin olduğu ilan edildiği gündür. Türkiye Büyük Millet Meclisi; cumhuriyetimizin, bağımsızlığımızın, milli egemenliğimizin ve demokrasimizin en önemli teminatıdır. Atatürk’ün söylediği gibi; bütün cihan bilmelidir ki, artık bu devletin ve bu milletin başında hiçbir kuvvet yoktur, hiçbir makam yoktur. Yalnız bir kuvvet vardır. O da millî egemenliktir. Yalnız bir makam vardır. O da milletin kalbi, vicdanı ve mevcudiyetidir. “ÇOCUK HAKLARI İHLALİNİ ÖNLEYİCİ POLİTİKALAR GELİŞTİRİLMELİ”  Atatürk’ün 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı çocuklara armağan etmesi, çocuklarımıza olan güvenin ve ümidin göstergesidir. Atatürk’ün, ‘Küçük Hanımlar, Küçük Beyler! Sizler hepiniz geleceğin bir gülü, yıldızı ve ikbal ışığısınız. Memleketi asıl ışığa boğacak olan sizlersiniz. Kendinizin ne kadar önemli, değerli olduğunu düşünerek ona göre çalışınız. Sizlerden çok şey bekliyoruz; Kızlar, Çocuklar!” sözleriyle de, aydınlık geleceğimizin neferlerinin çocuklar olduğunu en güzel şekilde ifade etmiştir. Çocukları geleceğin umudu olarak görüp, onlara bayram armağan eden asil zihniyetin karşında; çocuk istismarının, çocuk cinayetlerinin, çocuk gelinlerin, çocuk işçilerin, çocuk haklarının ihlal edilmesinin önüne geçilebilecek etkin politikalar geliştirilmelidir. Biz avukatlar, Atatürk ilke ve devrimlerine bağlı cumhuriyet çocukları olarak, ülkemizi daha da ileriye götürmek ve çocuklarımıza çağdaş bir yaşam hakkı sağlamak için mücadele etmeye devam edeceğiz. Tüm dünya çocuklarının 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutluyor, çocuklara ve gençlere bayram armağan eden tek lider olan Mustafa Kemal Atatürk’ü ve Ulusal Kurtuluş Savaşımızın kahramanlarını bir kez daha saygı ve şükranla anıyorum” ifadesini kullandı.
Mersin Barosu Başkanı Av. Bilgin Yeşilboğaz, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı yayımladığı yazılı mesajla kutladı.

Baro Başkanı Av. Bilgin Yeşilboğaz mesajında, “23 Nisan 1920 tarihi, ülkemizin babadan oğula geçen saltanat yönetiminin sona erip, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde yüce Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açıldığı,  Cumhuriyetimizin en önemli kuruluş felsefesi olan hâkimiyetin, kayıtsız şartsız milletin olduğu ilan edildiği gündür. Türkiye Büyük Millet Meclisi; cumhuriyetimizin, bağımsızlığımızın, milli egemenliğimizin ve demokrasimizin en önemli teminatıdır. Atatürk’ün söylediği gibi; bütün cihan bilmelidir ki, artık bu devletin ve bu milletin başında hiçbir kuvvet yoktur, hiçbir makam yoktur. Yalnız bir kuvvet vardır. O da millî egemenliktir. Yalnız bir makam vardır. O da milletin kalbi, vicdanı ve mevcudiyetidir.

“ÇOCUK HAKLARI İHLALİNİ ÖNLEYİCİ POLİTİKALAR GELİŞTİRİLMELİ”

 Atatürk’ün 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı çocuklara armağan etmesi, çocuklarımıza olan güvenin ve ümidin göstergesidir. Atatürk’ün, ‘Küçük Hanımlar, Küçük Beyler! Sizler hepiniz geleceğin bir gülü, yıldızı ve ikbal ışığısınız. Memleketi asıl ışığa boğacak olan sizlersiniz. Kendinizin ne kadar önemli, değerli olduğunu düşünerek ona göre çalışınız. Sizlerden çok şey bekliyoruz; Kızlar, Çocuklar!” sözleriyle de, aydınlık geleceğimizin neferlerinin çocuklar olduğunu en güzel şekilde ifade etmiştir.

Çocukları geleceğin umudu olarak görüp, onlara bayram armağan eden asil zihniyetin karşında; çocuk istismarının, çocuk cinayetlerinin, çocuk gelinlerin, çocuk işçilerin, çocuk haklarının ihlal edilmesinin önüne geçilebilecek etkin politikalar geliştirilmelidir. Biz avukatlar, Atatürk ilke ve devrimlerine bağlı cumhuriyet çocukları olarak, ülkemizi daha da ileriye götürmek ve çocuklarımıza çağdaş bir yaşam hakkı sağlamak için mücadele etmeye devam edeceğiz.

Tüm dünya çocuklarının 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutluyor, çocuklara ve gençlere bayram armağan eden tek lider olan Mustafa Kemal Atatürk’ü ve Ulusal Kurtuluş Savaşımızın kahramanlarını bir kez daha saygı ve şükranla anıyorum” ifadesini kullandı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve inovatifhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.