Yeşilboğaz 'Sorunlarımızın Çözümü İçin Adım Atılmalıdır'

05.01.2019 - 08:53, Güncelleme: 29.11.2021 - 14:41
 

Yeşilboğaz 'Sorunlarımızın Çözümü İçin Adım Atılmalıdır'

Mersin Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Ercan ve Adalet Bakanlığı müfettişleri, Mersin Barosu Başkanı Av. Bilgin Yeşilboğaz’a nezaket ziyaretinde bulundu.

Mesleki sorunların konuşulduğu ziyarette; hak, hukuk ve adalet için yargı bileşenlerinin ortak mücadele etmesi gerektiğini belirten Baro Başkanı Av. Bilgin Yeşilboğaz, savunma hakkının ve hukuk devletinin en büyük güvencesi olan avukatların, bağımsız savunmayı özgürce ifa edebilmeleri için adliye içerinde yaşamış oldukları sorunların acil olarak çözüme kavuşması gerektiğini belirtti. Yeşilboğaz konuşmasında, “Türkiye'de hukuk güvenliğinin ve hukukun üstünlüğünün ne kadar önemli olduğunu şu günlerde daha iyi görüyoruz. Biz yargının bileşenleri olarak, her zaman yargı bağımsızlığını, hukukun üstünlüğünü ve bağımsız savunmayı, adaleti tecelli ettirmek için var gücümüzle hep birlikte çalışmak zorundayız. Bağımsız savunmanın en büyük teminatı olan avukatların, sistem içerisinde yaşadıkları sorunların bir an önce çözülmesi gerekmektedir. Avukatlar ve barolar ne kadar güçlü, ne kadar itibarlı olursa, adaletin tecellisine o kadar katkıda bulunur. Yetkili makamlardan beklentimiz, sorunlarımızın çözümü için bir an önce gerekli adımların atılmasıdır” diye konuştu. Adaletin tesisi için Mersin Barosu ile ortak çalışmaktan mutluluk duyduklarını ifade eden Başsavcı Mustafa Ercan, Baro Başkanı Bilgin Yeşilboğaz’a ve yönetim kuruluna çalışmalarında başarılar diledi. Adalet Bakanlığı müfettişleri ise yapmış olduğu çalışmalar hakkında bilgiler vererek, Yeşilboğaz ile adliyenin ve hukukun sorunları hakkında konuştular.    
Mersin Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Ercan ve Adalet Bakanlığı müfettişleri, Mersin Barosu Başkanı Av. Bilgin Yeşilboğaz’a nezaket ziyaretinde bulundu.

Mesleki sorunların konuşulduğu ziyarette; hak, hukuk ve adalet için yargı bileşenlerinin ortak mücadele etmesi gerektiğini belirten Baro Başkanı Av. Bilgin Yeşilboğaz, savunma hakkının ve hukuk devletinin en büyük güvencesi olan avukatların, bağımsız savunmayı özgürce ifa edebilmeleri için adliye içerinde yaşamış oldukları sorunların acil olarak çözüme kavuşması gerektiğini belirtti. Yeşilboğaz konuşmasında, “Türkiye'de hukuk güvenliğinin ve hukukun üstünlüğünün ne kadar önemli olduğunu şu günlerde daha iyi görüyoruz. Biz yargının bileşenleri olarak, her zaman yargı bağımsızlığını, hukukun üstünlüğünü ve bağımsız savunmayı, adaleti tecelli ettirmek için var gücümüzle hep birlikte çalışmak zorundayız. Bağımsız savunmanın en büyük teminatı olan avukatların, sistem içerisinde yaşadıkları sorunların bir an önce çözülmesi gerekmektedir. Avukatlar ve barolar ne kadar güçlü, ne kadar itibarlı olursa, adaletin tecellisine o kadar katkıda bulunur. Yetkili makamlardan beklentimiz, sorunlarımızın çözümü için bir an önce gerekli adımların atılmasıdır” diye konuştu.

Adaletin tesisi için Mersin Barosu ile ortak çalışmaktan mutluluk duyduklarını ifade eden Başsavcı Mustafa Ercan, Baro Başkanı Bilgin Yeşilboğaz’a ve yönetim kuruluna çalışmalarında başarılar diledi. Adalet Bakanlığı müfettişleri ise yapmış olduğu çalışmalar hakkında bilgiler vererek, Yeşilboğaz ile adliyenin ve hukukun sorunları hakkında konuştular.

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve inovatifhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.