Yılmaz’dan ‘Üretim’ Vurgusu

Siyaset 13.03.2019 - 13:17, Güncelleme: 29.11.2021 - 14:41
 

Yılmaz’dan ‘Üretim’ Vurgusu

Ekonomiden sorumlu Devlet Bakanlığı döneminde ülke ekonomisinde önemli kazanımlara imza atan Demokrat Parti Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ayfer Yılmaz, 31 Mart’ta seçilmesi durumunda Mersin’i yeniden tarımdan sanayiye kadar üreten bir kent haline getireceklerini vurguladı.

Sıkıntılar üretimle aşılacak Demokrat Parti Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Devlet eski Bakanı Ayfer Yılmaz, seçim çalışmalarını ara vermeden sürdürüyor. Mahalle mahalle vatandaşla buluşan Yılmaz, muhtar toplantılarına da aksatmadan devam ediyor. Yenişehir ilçesinde görev yapan muhtarlarla bir toplantı düzenleyen Yılmaz, burada yaptığı konuşmada bugüne kadar muhtarlarla birlikte el ele vererek hayata geçirilen hizmetlerin bundan sonra da devam edeceği sözünü verdi. Muhtarlarla insana ve kente hizmet noktasında buluştuklarının altını çizen Yılmaz, “Hizmet için yola çıktığımızda programımız insana hizmet, yapılanları devam ettirip üstüne koymak, gençlerimize yurdundan bursuna kadar, kreşine, mamasına kadar düşünmek. Programımız, kadınlarımızla yola çıkıp onların ekonomiye katılmasını sağlamak. Çiftçimize uzanıp yeniliklerle onları tanıştırmak. Onları bir üretici kooperatifi ile birleştirip gerek hayvancılık gerekse tarımsal üretimde onların emeğinin daha kolay ve başları dik şekilde pazara ulaşımını sağlamak. Bu ürünleri de aynı zamanda gençlerimizle tarımsal sanayiye aktarımı ve işlenmesini sağlamak. Turizm için turistik bölgelerimizde tek tek kapıları açmak. Altyapı, yol, içecek suyu yoksa turist gelir mi? Siz gezmeye gider misiniz?  İşte bütün bu başlamış olanları, üzerine de koyarak sona ulaştırmak için sizlerin karşısındayım. Burada el eleyiz, çünkü vatandaşa hizmet amacında buluşuyoruz” dedi. Kent olarak sıkıntıları aşmanın ve refaha erişmek için üretimin önemine işaret eden Yılmaz, “Yol uzun. Ülkemizde ve Mersinimizde yapacak çok iş var. Fakirlik artıyor, işsizlerimiz giderek artıyor. Ülke ekonomisi giderek dibe vuruyor. Bir yılda 67 milyar doları kaybetmiş bir ülke haline geldik. O zaman hep birlikte çalışacağız, tekrar üreteceğiz. Üretmeden bu sıkıntıları aşamayız. O yüzden tekrar üreten Mersin, üreten bir Türkiye olmak için herkesin desteğini bekliyoruz” diye konuştu. Başkan Kocamaz’dan devam mesajı Yüksek Seçim Kurulunca adaylık başvurusu kabul edilmediği için seçim yarışında yer alamayan mevcut Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz da Demokrat Parti Adayı Ayfer Yılmaz’a sonuna kadar destek olacağını belirterek, kalan projeleri de birlikte devam ettireceklerine işaret etti. Başkan Kocamaz, “5 yıl boyunca bu halka, bu millete hizmet etmeye çalıştık. Her şeye rağmen iyi bir ivme yakalamıştık ancak Türkiye’de demokrasi önüne konan engeller, onların düşüncesine göre bizi bugün sizlerden ayırmış görünüyor. Ama inşallah Ayfer hanım kentimize ve insanlarımıza hizmetleri kaldığımız yerden devam ettirecek. Ben de kendisine sonuna kadar destek vereceğimi ve kalan projeleri yine birlikte sonuna kadar hayata geçireceğimizi özellikle belirtmek istiyorum” dedi.
Ekonomiden sorumlu Devlet Bakanlığı döneminde ülke ekonomisinde önemli kazanımlara imza atan Demokrat Parti Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ayfer Yılmaz, 31 Mart’ta seçilmesi durumunda Mersin’i yeniden tarımdan sanayiye kadar üreten bir kent haline getireceklerini vurguladı.

Sıkıntılar üretimle aşılacak

Demokrat Parti Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Devlet eski Bakanı Ayfer Yılmaz, seçim çalışmalarını ara vermeden sürdürüyor. Mahalle mahalle vatandaşla buluşan Yılmaz, muhtar toplantılarına da aksatmadan devam ediyor.

Yenişehir ilçesinde görev yapan muhtarlarla bir toplantı düzenleyen Yılmaz, burada yaptığı konuşmada bugüne kadar muhtarlarla birlikte el ele vererek hayata geçirilen hizmetlerin bundan sonra da devam edeceği sözünü verdi. Muhtarlarla insana ve kente hizmet noktasında buluştuklarının altını çizen Yılmaz, “Hizmet için yola çıktığımızda programımız insana hizmet, yapılanları devam ettirip üstüne koymak, gençlerimize yurdundan bursuna kadar, kreşine, mamasına kadar düşünmek. Programımız, kadınlarımızla yola çıkıp onların ekonomiye katılmasını sağlamak. Çiftçimize uzanıp yeniliklerle onları tanıştırmak. Onları bir üretici kooperatifi ile birleştirip gerek hayvancılık gerekse tarımsal üretimde onların emeğinin daha kolay ve başları dik şekilde pazara ulaşımını sağlamak. Bu ürünleri de aynı zamanda gençlerimizle tarımsal sanayiye aktarımı ve işlenmesini sağlamak. Turizm için turistik bölgelerimizde tek tek kapıları açmak. Altyapı, yol, içecek suyu yoksa turist gelir mi? Siz gezmeye gider misiniz?  İşte bütün bu başlamış olanları, üzerine de koyarak sona ulaştırmak için sizlerin karşısındayım. Burada el eleyiz, çünkü vatandaşa hizmet amacında buluşuyoruz” dedi.

Kent olarak sıkıntıları aşmanın ve refaha erişmek için üretimin önemine işaret eden Yılmaz, “Yol uzun. Ülkemizde ve Mersinimizde yapacak çok iş var. Fakirlik artıyor, işsizlerimiz giderek artıyor. Ülke ekonomisi giderek dibe vuruyor. Bir yılda 67 milyar doları kaybetmiş bir ülke haline geldik. O zaman hep birlikte çalışacağız, tekrar üreteceğiz. Üretmeden bu sıkıntıları aşamayız. O yüzden tekrar üreten Mersin, üreten bir Türkiye olmak için herkesin desteğini bekliyoruz” diye konuştu.

Başkan Kocamaz’dan devam mesajı

Yüksek Seçim Kurulunca adaylık başvurusu kabul edilmediği için seçim yarışında yer alamayan mevcut Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz da Demokrat Parti Adayı Ayfer Yılmaz’a sonuna kadar destek olacağını belirterek, kalan projeleri de birlikte devam ettireceklerine işaret etti.

Başkan Kocamaz, “5 yıl boyunca bu halka, bu millete hizmet etmeye çalıştık. Her şeye rağmen iyi bir ivme yakalamıştık ancak Türkiye’de demokrasi önüne konan engeller, onların düşüncesine göre bizi bugün sizlerden ayırmış görünüyor. Ama inşallah Ayfer hanım kentimize ve insanlarımıza hizmetleri kaldığımız yerden devam ettirecek. Ben de kendisine sonuna kadar destek vereceğimi ve kalan projeleri yine birlikte sonuna kadar hayata geçireceğimizi özellikle belirtmek istiyorum” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve inovatifhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.