‘Zincir Marketleri Mahalle Aralarına Kadar Siz Sokmadınız ‘

Siyaset 27.03.2019 - 11:32, Güncelleme: 29.11.2021 - 14:41
 

‘Zincir Marketleri Mahalle Aralarına Kadar Siz Sokmadınız ‘

CHP Yenişehir Belediye Başkan adayı Abdullah Özyiğit, pazarcı esnafının sorunlarını yakından bildiğini belirterek, “Birileri, bu piyasaları siz bu hale getirdiniz gibi bir bakış açısına sahip. Sanki mazotun, gübrenin fiyatını siz belirlediniz de faturayı size kestiler. Kalktılar belediyelerin kesesinden vatandaşa tanzim satış adı altında varlık kuyrukları oluşturdular. Bunların müsebbibi sizler değilsiniz. Zincir marketleri mahalle aralarına kadar siz sokmadınız” dedi.

Mersin Pazarcılar Esnaf Odası bir toplantı düzenleyerek CHP’li belediye başkan adaylarına sorunlarını anlatı ve adayların projelerini dinledi. Pazarcı esnafının yoğun ilgi gösterdiği toplantıda konuşan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Yenişehir Belediye Başkan adayı, Abdullah Özyiğit, “ İyi gününüzde, kötü gününüzde yanınızda olduk. Nasıl zor koşullar da evinize ekmek götürdüğünüzü çok iyi biliyoruz. Ama birileri sanki bu piyasaları siz bu hale getirdiniz gibi bir bakış açısına sahip. San ki, mazotun, gübrenin fiyatını siz belirlediniz de faturayı size kestiler. Kalktılar belediyelerin kesesinden vatandaşa tanzim satış adı altında varlık kuyrukları oluşturdular.  Bunların müsebbibi sizler değilsiniz. Biz bu kenti ve ülkeyi yönetirken, bütün bunların farkında olarak gereğini yapacağız. Bu zincir marketleri mahalle aralarına kadar siz sokmadınız. Onun dışında bu zincir marketleri bütün piyasayı yok ederek kısacası rekabeti ortadan kaldırarak, İngiltere, ABD, İsrail, Katar gibi ülkelerin vatandaşı olan 4-5 patronun iki dudağının arasından çıkan sözlerle piyasanın bu hale gelmesine siz sebep olmadınız” dedi. 31 Mart yerel seçimlerinin ardından Mersin’de yeni bir dönem başlayacağına olan inancını ifade ederek sözlerini sürdüren CHP Yenişehir Belediye Başkan adayı Abdullah Özyiğit, “Mevcut CHP’li belediyelere başta büyükşehir olmak üzere yenilerini ekleyeceğimize inancımız tam. Bizler Mersin’de yeni bir başlangıç yapacağız. Bu başlangıçla beraber, siz pazarcı esnafımızın ve geçim sıkıntısı çeken halkımızın yanında olan bir bakış açısıyla Yenişehir’e yakışır pazar alanları oluşturacağız ve bu pazar yerlerini sadece haftanın bir günü değil, 7 günü farklı etkinlikler için kullanacak bir anlayış içerisinde olacağız. Vahap Seçer’in kaptanlığında Allah bizi mahcup etmesin, sizlerin desteğiyle 1 Nisan’da göreve geldiğimizde en iyi ve kaliteli hizmeti sunacağız” diye konuştu.
CHP Yenişehir Belediye Başkan adayı Abdullah Özyiğit, pazarcı esnafının sorunlarını yakından bildiğini belirterek, “Birileri, bu piyasaları siz bu hale getirdiniz gibi bir bakış açısına sahip. Sanki mazotun, gübrenin fiyatını siz belirlediniz de faturayı size kestiler. Kalktılar belediyelerin kesesinden vatandaşa tanzim satış adı altında varlık kuyrukları oluşturdular. Bunların müsebbibi sizler değilsiniz. Zincir marketleri mahalle aralarına kadar siz sokmadınız” dedi.

Mersin Pazarcılar Esnaf Odası bir toplantı düzenleyerek CHP’li belediye başkan adaylarına sorunlarını anlatı ve adayların projelerini dinledi.

Pazarcı esnafının yoğun ilgi gösterdiği toplantıda konuşan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Yenişehir Belediye Başkan adayı, Abdullah Özyiğit, “ İyi gününüzde, kötü gününüzde yanınızda olduk. Nasıl zor koşullar da evinize ekmek götürdüğünüzü çok iyi biliyoruz. Ama birileri sanki bu piyasaları siz bu hale getirdiniz gibi bir bakış açısına sahip. San ki, mazotun, gübrenin fiyatını siz belirlediniz de faturayı size kestiler. Kalktılar belediyelerin kesesinden vatandaşa tanzim satış adı altında varlık kuyrukları oluşturdular.  Bunların müsebbibi sizler değilsiniz. Biz bu kenti ve ülkeyi yönetirken, bütün bunların farkında olarak gereğini yapacağız. Bu zincir marketleri mahalle aralarına kadar siz sokmadınız. Onun dışında bu zincir marketleri bütün piyasayı yok ederek kısacası rekabeti ortadan kaldırarak, İngiltere, ABD, İsrail, Katar gibi ülkelerin vatandaşı olan 4-5 patronun iki dudağının arasından çıkan sözlerle piyasanın bu hale gelmesine siz sebep olmadınız” dedi.

31 Mart yerel seçimlerinin ardından Mersin’de yeni bir dönem başlayacağına olan inancını ifade ederek sözlerini sürdüren CHP Yenişehir Belediye Başkan adayı Abdullah Özyiğit, “Mevcut CHP’li belediyelere başta büyükşehir olmak üzere yenilerini ekleyeceğimize inancımız tam. Bizler Mersin’de yeni bir başlangıç yapacağız. Bu başlangıçla beraber, siz pazarcı esnafımızın ve geçim sıkıntısı çeken halkımızın yanında olan bir bakış açısıyla Yenişehir’e yakışır pazar alanları oluşturacağız ve bu pazar yerlerini sadece haftanın bir günü değil, 7 günü farklı etkinlikler için kullanacak bir anlayış içerisinde olacağız. Vahap Seçer’in kaptanlığında Allah bizi mahcup etmesin, sizlerin desteğiyle 1 Nisan’da göreve geldiğimizde en iyi ve kaliteli hizmeti sunacağız” diye konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve inovatifhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.