Başkan Gültak, Camişerif Mahallesindeydi

Ziyarete, Başkan Gültak'ın yanı sıra; AK Parti Akdeniz İlçe Başkanı Emin Genç, Başkan Yardımcıları, İlçe Teşkilatı ve Camişerif Mahalle Muhtarı Derin Günüç ile meclis üyeleri ve birim müdürleri de katıldı.

 

Akdeniz ilçesinde hayata geçirilen yapılması planlanan projeler hakkında vatandaşların bilgilendirildiği toplantıda mahalle sakinlerinin talep öneri ve şikayetlerini de dikkate alan Başkan Mustafa Gültak; bürokratları ile görüşmeler yaparak hızla çözüm üretilmesi yönünde talimatlar verdi.

 

"Camişerif layık olduğu yerde değil"

 

Camişerif Mahallesi'nin Akdeniz'in en eski ve tarihi dokularının yoğun olduğu önemli mahallelerden birisi olduğuna dikkat çeken Başkan Gültak; "Camişerif layık olduğu yerde değil. Çay Mahallesi'nde bitirdiğimiz, Barış Mahallesi'nde temel atmaya yakın olduğumuz, yerinde ve kentsel dönüşümü Camişerif'te olduğunu bir düşünün. Bütün tarihi yerler ortaya çıkar. 40-50 yıllık binalar yenilenmiş olur. Bunlar hayal değil. Biz bunu Çay Mahallesi'nde bitirdik. Kısa süre sonra vatandaşlarımıza evleri teslim edeceğiz. Barış Mahallesi'nde yüzde 87 ile anlaştık. Tapu devrinde yüzde 60'ların üzerine çıktık. Ekiplerimiz çalışıyor. Kısa zamanda yıkılacak" dedi.

 

"Akdeniz'in sorunları hallolmadan Mersin'in sorunları çözülmez"

 

Başkan Gültak; "Akdeniz, Mersin'in kalbidir. Akdeniz'in sorunlarını halletmeden Mersin'in sorunları hallolmaz. Dolayısıyla burada bize ve Ankara'ya büyük görevler düşüyor. Bir o kadar da Büyükşehir'e büyük görevler düşüyor. Bizler üzerimize düşeni yapıyoruz. Mahallemizin sakinleri ile zaman zaman görüşüyoruz. Muhtarlarımızla sürekli temas halindeyiz. Asfalt, kaldırım, yama bunların bir kısmında elimizden geldiği kadar destek oluyoruz. Sosyal belediyecilik adı altında da evde bakım hizmetlerinden tutun, hoş geldin bebek projesine, psikolojik destekten kişisel bakım hizmetine kadar birçok şeyi muhtarlarımızla birlikte koordineli bir şekilde yapıyoruz" diye konuştu.

 

"Mersin'in kurtuluşu dönüşüm ile olur"

 

Akdeniz'in uzun yıllardır kaderine terk edildiğine vurgu yapan Başkan Gültak; "Hiçbir hizmet almamış; birileri gelmemiş ama biz elimizden geldiği kadar çalışıp hizmet vermeye devam ediyoruz. Mahallenin tarihine bakıldığında 100 yılı geçer. O yüzden derinlemesine çalışmak ve hizmet üretmek gerekiyor. Özellikle Çay ve Barış Mahallesi'nde yaptığımız yerinde ve kentsel dönüşüm özellikle insanların çok büyük memnuniyeti ile ortaya çıktı. Eğer biz Mersin'i daha yaşanılır daha konforlu, parkları yeşil alanları, caddeleri olan yerler istiyorsak burada bir dönüşümü başlatmamız gerek. Dönüşüm olmadan ben nereye park yapayım? Mersin'in kurtuluşu, sizlerin de kabul ettiği, mağdur olmadığınız, gönül rızası verdiğiniz yerinde dönüşüm ile olur. Barış Mahallesi'nde başlattığımız dönüşüm hamlesinden sonra bizlere yoğun bir talep var.


'Başkanım bizim mahalleye ne zaman geliyorsunuz?' 'Başkanım bizimle dönüşüm için ne zaman anlaşacaksınız' diyorlar. Bu çok önemlidir. 100 yıllık mahallenin  sorunlarını rötuş veya boya ile çözemezsiniz ancak yenileyerek çözersiniz" şeklinde konuştu.

 

"Yaptığımız değişimlerle Akdeniz'in ekonomisi de değişecek"

 

Akdeniz değiştiğini, değişimin ayak seslerinin ise Çay ve Barış Mahallesi'nden geldiğini söyleyen Başkan Mustafa Gültak; "Değiştireceğimiz bir diğer yer de Çamlıbel. Çamlıbel'de yepyeni bir marinanın ihalesine çıkacağız. Buradaki esnafımızı da hareketlendirecektir diye düşünüyorum. Aynı zamanda Atatürk Parkı'nın altına da 500 kişilik bir otopark da gerçekleşecek. Böylece bu durum park sorununa da bir nebze çözüm üretmiş olacaktır diye düşünüyorum. Yaptığımız değişimlerle Akdeniz'in ekonomisi de değişecek. İstihdam da yaratılacak. İkinci etap imar planları hayata girdiği andan itibaren, Akdeniz'de çok ciddi sanayi ve lojistik alanları açılacak. Bunun da hızlı bir şekilde Büyükşehir'den geçmesini bekliyoruz ki sanayi ve lojistik alanlarının açılması demek iş demektir. Çünkü birçok alan ticari alana dönüşecek" ifadelerini kullandı.