MARİDER Seçimli Olağanüstü Genel Kurulunu Gerçekleştirdi

Divan Başkanlığını Gazeteci Yazar Abdullah Ayan,  katip üyelikleri ise Meral Erden ve İbrahim Ersöz yaptı.

Divan Başkanı Abdullah Ayan yaptığı konuşmada Mardinliler Derneği’nin aslında çok önemli bir Misyonu yüklendiğini belirterek “Mersin'de ağırlığı olan Urfa, Diyarbakır, Mardin ve Adıyaman gibi 4 tane merkezin çok ciddi bir ağırlığı var. Ne yazık ki bu ağırlığı politik olarak bir yere taşımış değil. Hep örnek olarak ben  konuşmalarımda soruların yanıtlarında İzmir örneğini veririm.

İzmir'de Mardinliler siyasi görüşlerini bir yana bırakarak bir Mardin bir Milletvekili olarak seçme noktasında hep irade ortaya koydular. Yani İzmir'den seçilen mutlaka bir Mardin milletvekili vardır. Ama bundan sonra sanıyorum bu konuda en azından Mardinlilerin ağırlığını ortaya koyması için zamanı gelmiş geçmektedir.  Mardin bir defa çok özel bir şehir.

Ve bu özel şehrin temsilcileri olarak Mersin'de gururla Mardinliliklerini savunan Mardinliliklerini ortaya koyan çok sayıda insanımız var. Mersin'in ekonomisini ayakta tutan çok önemli isimler var.Bu isimlerin Mardinliler Derneği'ne yapacakları katkılar maddi manevi katkılarla belki Mardinliler Derneğinin onurla taşıyabilecekleri tıpkı Ankara'daki Mardin gibi İstanbul'daki Mardin gibi Mersin'de de bir vakfa kavuşarak ihtiyaç sahipleri yanında Mardinlilerin bir araya gelebileceği toplanabileceği çok yüksek kimliklerini dile getirebilecekleri bir farklı bir yapıya da ihtiyacımız var. Belki Mardinliler derneğinin bundan sonraki aşamada yapması gereken en ciddi işlerden birisinde bu olduğunu düşünüyorum inanıyorum. Bu dileklerle hepinizi saygıyla selamlıyorum.”Dedi.

MARİDER’in Onursal Başkanı Mahmut Arslan konuşmasında “Birlik ve beraberlik Mardinlilerin geleceğidir. 3 aylıkken orada doldur buraya geldim. 30 yaşında 31 yaşında da Mardin'i gördüm.Sizlerin Mersin'de belli bir yere gelmeniz için birlik ve beraberliğiniz lazım. Bölünmeyin.Ben bunu rica ediyorum. Büyüğünüz,  abiniz ve onursal başkanınız olarak bunu rica ediyorum. Dernekleşmede bazı zaafları hissettiğim için vakıf kurduk.

Vakıf kime lazımdır. Mardin'e yakışan şey nedir biliyor musunuz? Şimdi Mardin'de en büyük eski yapılar taş evlerdir. Ben de dedim ki Mardin'e yakışan bir şey yapalım. Taş evlerden bir tanesini satın alalım.Diyebilirim ki Mersin'in en güzel taş evi. Cihannüma diyorlar. Üçüncü katında tek bir oda var. Cihannüma yani bütün dünyayı oradan görebiliyorsun. Mersin'in en eski evlerinden biri Orayı satın aldık. Ama burayı restore etmemiz lazım. Restore etmek için de Adana'ya 8 aydır  gidiyorlar.  Üç tane proje geçti.Şimdi Yapı projesi kaldı. Bu ay sonunda onlar da geçerse restorasyona başlayacağız Ama öyle bir açılış yapacağız ki Türkiye'de ses çıkartacak.Ve herkes Mardinlilere imrenecek.”dedi

MESİAD önceki başkanlarından Mehmet Deniz konuşmasında soylu bir kentten geldiklerini belirterek, Mezopotamya'nın 12.000 -14.000 yıllık bir kentinden Mersin’e geldik.Bu soyluluk bizlere geldi. Her yerde bu soyluluğumuzu hissettirmeliyiz.Kararlarımızla, sadakatimizle, verdiğimiz sözün yerine gelmesiyle bu şehrin kalbini feth etmeliyiz ve saygın bir yer edinmeliyiz diye düşünüyorum. Bu benim naçizane arzımdır.Bunu başardığımız gün o geri kalanı kendiliğinden arkasından gelir. Yani bu soyluluğu kendimize yakıştırırsak, lokomotif yaparsak geri kalan tüm düşünceler vagon olur gelir. Gördüğüm en büyük eksiklik Ticaret odalarında, sahir yerlerde Midyad, Nusaybin, Kızıltepe, Mazı Dağı gibi bir çok oluşum ortaya çıkıyor.İnsanların arzuladığı da bu zaten.Şimdi biz tekrar vagon durumuna düşüyoruz orada. Hiçbir zaman lokomotif olamıyoruz. Oysa ki bu lokomotif olma kariyeri sizin hakkınız.

Benim bir düşüncem var. Sadece Mardinliler bir aylığına Adana'dan veya başka bir ilden alışveriş yapsınlar.Bu şehir batar. Şehir sermayesinin %40'ına yakını bizden oluşuyor. Ama biz bunun bilincinde değiliz ve bu ağırlığı da taşıyamıyoruz. Yani gördüğüm bu. Bu bir eleştiridir. Aynı eleştiriyi kendime de yapıyorum Ama gelin artık biraz daha büyük düşünelim. Bir işe karar vermeden ben sizin liderinizim demeden önce şöyle bir kurmay heyet oluşturalım. Diğer derneklerin de kabul edeceği bir ortam oluşturalım ve böylece yekpare tekses arkasında duralım.Aksi taktirde asla arzuladığımız yere gelemeyiz. Şahsen ben Şehmus Başkana da söyledim. Bana ne düşüyorsa maddi manevi yanınızdayım dedim. Onlar da maddi manevi yazdığını hak edecek şekilde olgun davranmalılar diye düşünüyorum.Ve ben bunun olacağına da inanıyorum. Yani hiçbir zaman umutsuz olmadım.Olmam da.O yüzden bu Mersin'in belli başlı kurumlarında onursal başkanımızın ve kurul başkanımızın da buyurduğu koyduğumuzdan başladığımızı veya kurul başkanımızın da buyurdukları gibi siyasette sivil toplumda sahir yerlerde hak ettiğimiz yere gelmeliyiz. Yeni yönetimi tebrik eder, hayırlı olmasını dilerim.” şeklinde konuştu.

MESİAD Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Gündoğdu “Bugün benim için  çok heyecan verici bir gün. Zira hem dostum, hem kardeşim hem de meslektaşım Şehmus Ceylan'ın bu göreve getirilmesinden dolayı son derece mutluyum. Çok değerli büyüklerimiz birçok konuya değindi. Mardinliler kentimizde çok önemli yer oluşturmaktalar. Lojistik, ticaret, tarım, turizm gıda ve bir çok alanda etkin rol oynuyorlar.Konuşmalarda birlik ve beraberlik üzerine duruldu.Bu konunun çok önemli olduğunu tekrar altını çizmek istiyorum. Geçmiş dönemler Mardinliler Derneği çok önemli görevler üstlendi. Bunların tekrarını ve üzerine koyarak devam etmesini diliyorum. Şahsıma ve kurumuma ne görev düşüyorsa ben de sizlerle birlikte yapmaya hazırım.Zaman içerisinde tartışacağız, konuşacağız. Birlik ve  beraberlik açısından kentimize katkı koyma suretiyle Mardinliler derneğinin çok iyi işler yapacağına inancım tamdır.  Şahsım ve kurumum adına kendilerine sevgi ve saygılarımı sunuyorum.”dedi.

Konuşmaların ardından faaliyet raporu ve denetleme raporu oylanarak kabul edildi.Yeni yönetim kurulu listesi tüm üyelerin kabulü ile seçildi.

Genel kurulun sonunda yeniden başkanlığa seçilen Şehmus Ceylan, haziruna teşekkür etti. Ceylan yaptığı konuşmada “ Aldığımız sorumluluğun farkındayız. Bu genel kurul çok güzel geçti. Yeni yönetim adına hepinize teşekkür ederim. Tüm üyelerimiz ve özellikle yeni yönetimdeki arkadaşlar gece gündüz çalıştılar uğraştılar. Hepinize tekrar teşekkür ederim” dedi.