XXIX. İçel Sanat Kulübü Arkeoloji Günleri 4-5-6 Ekim'de Yapılacak

Basını bilgilendirme toplantısını, İçel Sanat Klübü Başkanı Fatih Alkar yaptı. Alkar, yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

"Bu cuma yirmi dokuzuncu arkeoloji günleri başlıyor. Elbette benim gazeteci sıfatımla hayallerimden bir tanesi olan kentin önemli ören yerleri, sit alanları, bütün bunları ikinci dönem başkanlığını yaptığım, içel sanat kulübünde arkadaşlarımla birlikte yine kısmet oldu ve tabii ki akademisyenlerin önemli katkılarıyla bu arkeoloji gününü gerçekleştiriyoruz. Buradaki amaç tabii ki yirmi dokuzuncusunu yaptığımız bir arkeoloji gününden bir gelen geleneksel etkinlikten bahsediyoruz değerli arkadaşlar. Elbette Mersinimizin tanınması, elbette bir İzmir, Efes gibi ya da diğer destinasyonlar gibi pek çok arkeolojik değerin Mersin'imizde de olduğundan hareketle onların tanıtımını daha çok yapabilmek dünyaya, Türkiye'ye ve ülkemizde bunları Mersin'imize daha çok anlatmak, farkındalık oluşturmak. Gayemiz bu çağı sanat kulübü ailesi olarak. elbette konuşulacak çok konu var. Ama biz bu hafta sonuna odaklandık. Yalnız şunu da belirtmeden geçemeyeceğim. Gelenekselleşmiş bu etkinliğimiz Türkiye'de eşi benzeri olmadığı ifade ediliyor.Bu anlamda da Mersin olarak İçel Sanat Kulübü ailesi olarak çok mutluyuz. Elbette hocalarımızın hep sunum yapacağı bir arkeoloji gününden bahsediyoruz. Biz de biraz süslemeye çalışıyoruz. Yıllardır bunu yapmaya çalışıyoruz. Arkadaşlar pandemi döneminde bile arkeoloji günleri Mersin'de yapıldı. Dolayısıyla İçel Sanat Kulübü bu etkinlik bağlamında önemli bir görevini yerine getirdiğini düşünüyoruz. Tabii kolay olmuyor. Saygıdeğer hocamız ve ekibi Mehmet Hocamızla Anamuryum Kazı Başkanımızla günlerce, aylarca bu konu üzerinde çalıştık. Çalışma arkadaşlarım bu konuda önemli fedakarlıklar yaparak  bütün bu güne hazırlanmamızı sağladı ve elbette sağlayacak. Uluslararası Çukurova Havalimanı yine bu destinasyonların çok daha yakın takip edilebilmesi için çok önem kazandı. Biliyorsunuz butik oteller ve yeni oteller yapılmaya başlandı. Hızla devam eden büyük otellerimizin olduğunu görebiliyoruz. Şunu söylemek istiyoruz. Hem arkeolojik değer anlamında hem de bu çalışmaların geleceğe tarihe miras tarihi miras anlamında gelecek kuşaklara bırakmak adına çok önemli olduğunu vurgulamak istiyoruz.

Evet yirmi dokuzuncu arkeoloji günlerine gelecek olursak tabii ki önce teşekkürümüz Mersin Üniversitesi'nin değerli rektörü hocamıza ve elbette ki arkeoloji bölümünde, arkeoloji bölüm başkanı sayın Profesör Doktor Ümit Aydınoğlu hocamız ve diğer hocalarımıza çok teşekkür ediyoruz. Onlar teknik ve arkeolojik olarak  sizlere kamuoyuna bilgiler aktaracaklar. On üç kazı yapan başkanımız sunum yapacak. Zaten afişlerimiz her şeyimiz hazır. Siz değerli gazeteci arkadaşlarımızla da bunları daha ileri noktalara taşımak istiyoruz"