Akkuyu NGS'nin İkinci Ünitesi için 'Sınırlı Çalışma İzni' verdi

17.12.2018 - 09:07, Güncelleme: 29.11.2021 - 14:41
 

Akkuyu NGS'nin İkinci Ünitesi için 'Sınırlı Çalışma İzni' verdi

Türkiye Atom Enerjisi Kurumu (TAEK), Türkiye’nin ilk nükleer santral projesini yürütmekte olan AKKUYU NÜKLEER A.Ş.’ye Akkuyu NGS İkinci Ünitesi için Sınırlı Çalışma İzni verdi.

Sınırlı Çalışma İzni; sunulan dokümanların, TAEK tarafından ayrıntılı incelenmesi ve değerlendirilmesi sonucunda verildiği, gelinen bu noktanın Akkuyu NGS 2. Ünite lisanslama sürecinin önemli bir aşaması olduğu ifade edildi. Sınırlı Çalışma İzni’nin alınması ile ilgili konuşma yapan AKKUYU NÜKLEER A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Anastasia Zoteeva “Akkuyu NGS 1 Nolu Ünitesi için çalışma izni ve inşaat lisansının alınmasına yönelik yürütülen süreç kapsamında, AKKUYU NÜKLEER A.Ş. proje şirketinin ekibi tarafından, sunulması gereken dokümanlarda aranan şartlar ve başvuru kuralları titizlikle incelenmiştir.Akkuyu NGS  2 No’lu Ünitesinin Sınırlı Çalışma İzni başvurusu kapsamında uzmanlarımız, elde ettikleri deneyimlerinden istifade ederek, verimli bir ekip çalışması yürütmüşlerdir” ifadelerini kullandı. Akkuyu NGS 2. Ünitesi için Sınırlı Çalışma İzni başvurusu kapsamında AKKUYU NÜKLEER A.Ş. tarafından Ön Güvenlik Analiz Raporu (ÖGAR), Olasılıklı Güvenlik Analizi (OGA) ve ünitenin güvenli çalışmasını gösterir diğer teyit edici dokümanlar hazırlanarak TAEK’e sunuldu. Sınırlı Çalışma İznine istinaden; ilgili ünitenin, nükleer adanın güvenliği açısından önemli olan yapıları hariç, tüm yapı ve montaj çalışmalarına başlanabileceği açıklandı. Bu çerçevede, temel çukurun hazırlanması, zemin etütleri ve diğer çalışmalara da başlanacağı belirtildi. Proje için önemli aşamalardan olan Sınırlı Çalışma İzninin alınmasını müteakip, AKKUYU NÜKLEER A.Ş. proje şirketi tarafından, Akkuyu NGS 2. ünitesi  için İnşaat Lisansı alınacak ve temel beton imalatına başlanılacağı,  bu aşamanın Akkuyu NGS 2. Ünitesinin inşaatı için resmi başlangıç noktası olacağı belirtildi.
Türkiye Atom Enerjisi Kurumu (TAEK), Türkiye’nin ilk nükleer santral projesini yürütmekte olan AKKUYU NÜKLEER A.Ş.’ye Akkuyu NGS İkinci Ünitesi için Sınırlı Çalışma İzni verdi.

Sınırlı Çalışma İzni; sunulan dokümanların, TAEK tarafından ayrıntılı incelenmesi ve değerlendirilmesi sonucunda verildiği, gelinen bu noktanın Akkuyu NGS 2. Ünite lisanslama sürecinin önemli bir aşaması olduğu ifade edildi.

Sınırlı Çalışma İzni’nin alınması ile ilgili konuşma yapan AKKUYU NÜKLEER A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Anastasia Zoteeva “Akkuyu NGS 1 Nolu Ünitesi için çalışma izni ve inşaat lisansının alınmasına yönelik yürütülen süreç kapsamında, AKKUYU NÜKLEER A.Ş. proje şirketinin ekibi tarafından, sunulması gereken dokümanlarda aranan şartlar ve başvuru kuralları titizlikle incelenmiştir.Akkuyu NGS  2 No’lu Ünitesinin Sınırlı Çalışma İzni başvurusu kapsamında uzmanlarımız, elde ettikleri deneyimlerinden istifade ederek, verimli bir ekip çalışması yürütmüşlerdir” ifadelerini kullandı.

Akkuyu NGS 2. Ünitesi için Sınırlı Çalışma İzni başvurusu kapsamında AKKUYU NÜKLEER A.Ş. tarafından Ön Güvenlik Analiz Raporu (ÖGAR), Olasılıklı Güvenlik Analizi (OGA) ve ünitenin güvenli çalışmasını gösterir diğer teyit edici dokümanlar hazırlanarak TAEK’e sunuldu.

Sınırlı Çalışma İznine istinaden; ilgili ünitenin, nükleer adanın güvenliği açısından önemli olan yapıları hariç, tüm yapı ve montaj çalışmalarına başlanabileceği açıklandı. Bu çerçevede, temel çukurun hazırlanması, zemin etütleri ve diğer çalışmalara da başlanacağı belirtildi.

Proje için önemli aşamalardan olan Sınırlı Çalışma İzninin alınmasını müteakip, AKKUYU NÜKLEER A.Ş. proje şirketi tarafından, Akkuyu NGS 2. ünitesi  için İnşaat Lisansı alınacak ve temel beton imalatına başlanılacağı,  bu aşamanın Akkuyu NGS 2. Ünitesinin inşaatı için resmi başlangıç noktası olacağı belirtildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve inovatifhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.