Başkan Bozdoğan 23 Nisan Ulusal Egemenlik Ve Çocuk Bayramı Törenine Katıldı

23.04.2021 - 16:33, Güncelleme: 29.11.2021 - 14:42
 

Başkan Bozdoğan 23 Nisan Ulusal Egemenlik Ve Çocuk Bayramı Törenine Katıldı

Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle düzenlenen resmi törene katıldı.

Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen törene Tarsus Kaymakamı Kadir Sertel Otcu, Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan ve kentin protokol üyeleri katıldı. Törenin ardından, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı anısına fidan dikimi yapıldı.   Günün anlam ve önemine yönelik bir mesaj yayınlayan Başkan Bozdoğan,  Türkiye’de çocukların cinsel istismara karşı korunmasına yönelik Lanzarote Sözleşmesi'ni imzalayan ilk İlçe belediyesi olduklarını ifade etti.   BOZDOĞAN; ÇOCUK DOSTU BİR KENT OLMA YOLUNDA EMİN ADIMLARLA İLERLİYORUZ”   Başkan Bozdoğan, '' Tarsus Belediyesi olarak bugüne kadar çocuklarla ilgili bir dizi proje ve çalışma yaptık. Yaptığımız bu çalışmalardan bahsedecek olursak; Tarsus Belediyesi olarak çocuk hakları ve çocuk gelişimi konusunda hassasiyet göstermekle beraber, çocuklarımızın kişisel ve zihinsel gelişimine yönelik çalışma ve projeler de üretiyoruz. çocuk haklarıyla ilgili çocukların anlayabileceği bir üslupla “Karikatürlerle çocuk Hakları Sözleşmesi” kitabını da hazırlayıp şehrimizdeki tüm çocuklara dağıtımını gerçekleştirdik. Bu vesileyle çocukların da kendi haklarını bilmelerini sağladık. Ayrıca Kırsal alanlarda okul öncesi eğitimi ve okul adaptasyon sürecinin öğrenimi ile ilgili eğitim alamayan dezavantajlı çocuklarımız ve velileri için “Köyüm uzakta öğretmenim yanımda” projemizi geliştirerek bu proje kapsamında köylerimize gidip çocuklarımızı eğitim hayatı ve okulla tanıştırma etkinliği yapıyoruz. Ayrıca velilerine de çocuk psikolojisi ile ilgili seminerler vererek çocuklarımızın daha anlayışlı bir ortamda büyümelerini sağlıyoruz” dedi.   Başkan Bozdoğan mesajının devamında  şu ifadelere yer verdi;'' Bütün çocuklarımızın ve Türk ulusunun 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutluyor, başta Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, ülkemizin bağımsızlığı ve egemenliği için canlarını feda eden aziz şehitlerimizi saygı ve minnetle anıyorum” dedi.
Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle düzenlenen resmi törene katıldı.

Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen törene Tarsus Kaymakamı Kadir Sertel Otcu, Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan ve kentin protokol üyeleri katıldı. Törenin ardından, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı anısına fidan dikimi yapıldı.

 

Günün anlam ve önemine yönelik bir mesaj yayınlayan Başkan Bozdoğan,  Türkiye’de çocukların cinsel istismara karşı korunmasına yönelik

Lanzarote Sözleşmesi'ni imzalayan ilk İlçe belediyesi olduklarını ifade etti.

 

BOZDOĞAN; ÇOCUK DOSTU BİR KENT OLMA YOLUNDA EMİN ADIMLARLA İLERLİYORUZ”

 

Başkan Bozdoğan, '' Tarsus Belediyesi olarak bugüne kadar çocuklarla ilgili bir dizi proje ve çalışma yaptık. Yaptığımız bu çalışmalardan bahsedecek olursak; Tarsus Belediyesi olarak çocuk hakları ve çocuk gelişimi konusunda hassasiyet göstermekle beraber, çocuklarımızın kişisel ve zihinsel gelişimine yönelik çalışma ve projeler de üretiyoruz. çocuk haklarıyla ilgili çocukların anlayabileceği bir üslupla “Karikatürlerle çocuk Hakları Sözleşmesi” kitabını da hazırlayıp şehrimizdeki tüm çocuklara dağıtımını gerçekleştirdik. Bu vesileyle çocukların da kendi haklarını bilmelerini sağladık. Ayrıca Kırsal alanlarda okul öncesi eğitimi ve okul adaptasyon sürecinin öğrenimi ile ilgili eğitim alamayan dezavantajlı çocuklarımız ve velileri için “Köyüm uzakta öğretmenim yanımda” projemizi geliştirerek bu proje kapsamında köylerimize gidip çocuklarımızı eğitim hayatı ve okulla tanıştırma etkinliği yapıyoruz. Ayrıca velilerine de çocuk psikolojisi ile ilgili seminerler vererek çocuklarımızın daha anlayışlı bir ortamda büyümelerini sağlıyoruz” dedi.

 

Başkan Bozdoğan mesajının devamında  şu ifadelere yer verdi;'' Bütün çocuklarımızın ve Türk ulusunun 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutluyor, başta Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, ülkemizin bağımsızlığı ve egemenliği için canlarını feda eden aziz şehitlerimizi saygı ve minnetle anıyorum” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve inovatifhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.