Ekin Müzik Atölyesi'nden Muhteşem Bir Türkü Şöleni Daha ' Bizim Seslerimizden Bizim Türkülerimiz'

Kültür-Sanat 14.01.2020 - 13:04, Güncelleme: 29.11.2021 - 14:41
 

Ekin Müzik Atölyesi'nden Muhteşem Bir Türkü Şöleni Daha ' Bizim Seslerimizden Bizim Türkülerimiz'

Mersin'in en üretken sanat kurumlarından Ekin Müzik Atölyesi Türk Halk Müziği Korosu Sahne Sanatları Topluluğu, farklı bir etkinlikle sanatseverlerin huzuruna çıkacak.

Her konserlerinde yenilikleri ve farklılıkları sahneye aktaran ve seyircilerinden büyük beğeni toplayan topluluk; bu kez "BİZİM TÜRKÜLER" konseptiyle yeni yılın ilk konserini gerçekleştirecek Şef Ercan Rende yönetiminde çalışmalarını sürdüren topluluk; Türk Halk Müziğinin seçkin ve sevilen türkülerini seslendirecek. 15 Ocak 2020  Çarşamba günü saat 19.30'da Yenişehir Atatürk Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilecek  konserde;  Cura bağlamada Ersin Esen, bağlamada Ozan Açıkalın, Tolga Üçyıldız, Mehmet Öksüz ve Vedat Karataş, kabak kemanede Yüksel Öcalan, ritm ve perküsyonda Ömer Güneş ve Atilla Yanık, nefesli sazlarda Mustafa Yılmaz görev alırken; türküleri; Ercan Rende, Nihat Şişman, Ali Artık, Fahriye Yaşlı, Hülya Kurt, Halil Güngör, Emine Güngör, Deniz Rüzgar Kalebayır, Rukiye Toker, Emrah Ören, Selvi Aksoy, Ümit Altuğ,  Nihat Dönmez, Şebnem Hazal Boztaş, Ş.Neva Çağlayangil, Gülseren Karaaslan, Zaide Fideli, Gamze Güngör, Yasemin Kalebayır, Mehmet Özcan, Ömer Gümüş, Nurhayat İn ve Kamil Eldemir seslendirecek.   "BİZİ EN GÜZEL TÜRKÜLER ANLATIR" İnsanımızı en güzel türküler anlatır diyen Şef Ercan Rende; "Her etkinliğimizde sanatsever dostlarımıza daha güzeli ve iyiyi sunmaya çalışıyoruz. Bu etkinliğimizde de Anadolu topraklarının sevilen türküleriyle keyifli bir gece yaşamaya ve yaşatmaya çalışacağız, tüm sanatsever dostlarımızı bekliyoruz" dedi.   "YENİ PROJELERLE HALK KÜLTÜRÜMÜZE KATKI SUNMAYA DEVAM EDECEĞİZ" Ekin Müzik Atölyesi'nin herkese açık bir kurum olduğunu söyleyen Rende; Halk kültürümüze katkı sunmak, geleceğe aktarmak için yeni projelerimiz olacak, koro çalışmalarımıza tüm türküseverleri bekliyoruz,  topluluğumuza her yaştan ve meslekten arkadaşlarımız katılıyor, türkülerimizle, şiirlerimizle ve değişik sanatsal etkinliklerimizle yaşantımıza renk katarken, başka yaşamlara da güzel bir şekilde dokunuyoruz." dedi.
Mersin'in en üretken sanat kurumlarından Ekin Müzik Atölyesi Türk Halk Müziği Korosu Sahne Sanatları Topluluğu, farklı bir etkinlikle sanatseverlerin huzuruna çıkacak.

Her konserlerinde yenilikleri ve farklılıkları sahneye aktaran ve seyircilerinden büyük beğeni toplayan topluluk; bu kez "BİZİM TÜRKÜLER" konseptiyle yeni yılın ilk konserini gerçekleştirecek

Şef Ercan Rende yönetiminde çalışmalarını sürdüren topluluk; Türk Halk Müziğinin seçkin ve sevilen türkülerini seslendirecek.

15 Ocak 2020  Çarşamba günü saat 19.30'da Yenişehir Atatürk Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilecek  konserde;  Cura bağlamada Ersin Esen, bağlamada Ozan Açıkalın, Tolga Üçyıldız, Mehmet Öksüz ve Vedat Karataş, kabak kemanede Yüksel Öcalan, ritm ve perküsyonda Ömer Güneş ve Atilla Yanık, nefesli sazlarda Mustafa Yılmaz görev alırken; türküleri; Ercan Rende, Nihat Şişman, Ali Artık, Fahriye Yaşlı, Hülya Kurt, Halil Güngör, Emine Güngör, Deniz Rüzgar Kalebayır, Rukiye Toker, Emrah Ören, Selvi Aksoy, Ümit Altuğ,  Nihat Dönmez, Şebnem Hazal Boztaş, Ş.Neva Çağlayangil, Gülseren Karaaslan, Zaide Fideli, Gamze Güngör, Yasemin Kalebayır, Mehmet Özcan, Ömer Gümüş, Nurhayat İn ve Kamil Eldemir seslendirecek.

 

"BİZİ EN GÜZEL TÜRKÜLER ANLATIR"

İnsanımızı en güzel türküler anlatır diyen Şef Ercan Rende; "Her etkinliğimizde sanatsever dostlarımıza daha güzeli ve iyiyi sunmaya çalışıyoruz. Bu etkinliğimizde de Anadolu topraklarının sevilen türküleriyle keyifli bir gece yaşamaya ve yaşatmaya çalışacağız, tüm sanatsever dostlarımızı bekliyoruz" dedi.

 

"YENİ PROJELERLE HALK KÜLTÜRÜMÜZE KATKI SUNMAYA DEVAM EDECEĞİZ"

Ekin Müzik Atölyesi'nin herkese açık bir kurum olduğunu söyleyen Rende; Halk kültürümüze katkı sunmak, geleceğe aktarmak için yeni projelerimiz olacak, koro çalışmalarımıza tüm türküseverleri bekliyoruz,  topluluğumuza her yaştan ve meslekten arkadaşlarımız katılıyor, türkülerimizle, şiirlerimizle ve değişik sanatsal etkinliklerimizle yaşantımıza renk katarken, başka yaşamlara da güzel bir şekilde dokunuyoruz." dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve inovatifhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.