Mersin Büyükşehir Kenti Yeşile Boyuyor

28.04.2021 - 09:17, Güncelleme: 29.11.2021 - 14:42
 

Mersin Büyükşehir Kenti Yeşile Boyuyor

Mersin Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Dairesi’ne bağlı ekipler, Akdeniz ilçesi Çay ve Çilek Mahallelerinde ağaçlandırma çalışması yürüttü. Kenti yeşillendiren ve renklendiren ekipler, toplam 15 bin 138 bitkiyi toprakla buluşturdu.

Mersin Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Dairesi, kenti yeşillendirmeye devam ediyor. Kent genelinde 7/24 çalışma esasıyla hizmetlerini sürdüren ekipler, çalışmalarını hafta sonu sokağa çıkma yasağının olduğu günlere de taşıyor. Ekipler, çiçeklendirme ve ağaçlandırma çalışmalarıyla kente hem nefes aldırıyor hem de kenti bin bir renge bürüyor.  15 bin bitki toprakla buluşturuldu Park ve Bahçeler Dairesi’ne bağlı ekipler, Çay ve Çilek Mahallelerinde çeşitli türlerde 15 bin 138 bitkiyi toprakla buluşturdu. Sürdürülen çalışmalarda İsrail kauçuğu ile Orkide ağacının yanı sıra Tagates bitkisi dikimi gerçekleştirildi. Deliçay Deresi’nin Çay Mahallesi sınırlarında yer alan bölümünde dere boyunca 16 adet İsrail kauçuğu ve 17 adet Orkide ağacının dikimini yapan ekipler, Çilek Mahallesi Abdi İpekçi Caddesi orta refüjde yer alan yeşil alanlara ise 1825 adet yer minesi, 13 bin 280 adet Tagates bitkisi dikimi gerçekleştirdi.   Muhtarlar hizmetlerden memnun Üç dönemdir Çay Mahallesi’nde görev yaptığını söyleyen Muhtar Ahmet Akyol, geçmiş 10 yılda böyle hizmetler görmediğini ifade ederek, Başkan Vahap Seçer yönetime gelmeden önce yola bir çivi dahi çakılmadığını belirtti. Akyol, “Başkanımız’a, Park ve Bahçeler ekiplerine teşekkür ederiz. Vahap Başkanım geldikten sonra yamalar, altyapı, içme suyu, yol yapıldı. Allah razı olsun yaptılar, hala da yapmaya devam ediyorlar” dedi.    Çilek Mahallesi Muhtarı Selim Tomak, Park ve Bahçeler Dairesi’ne bağlı ekiplerin çalışmalarından çok memnun olduğunu belirterek, “Bir sıkıntımız olduğunda arkadaşlar gerektiğinde yerinde müdahaleler yapıyor, bununla ilgili herhangi bir sıkıntımız yok. Park ve Bahçeler Dairesi çok düzenli ve programlı çalışıyor, kendilerine teşekkür ederiz. Vahap Başkan seçildiğinden bu yana burayla ilgili sorunlarımızı dinlemek için mahallemize geliyor” dedi.  
Mersin Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Dairesi’ne bağlı ekipler, Akdeniz ilçesi Çay ve Çilek Mahallelerinde ağaçlandırma çalışması yürüttü. Kenti yeşillendiren ve renklendiren ekipler, toplam 15 bin 138 bitkiyi toprakla buluşturdu.

Mersin Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Dairesi, kenti yeşillendirmeye devam ediyor. Kent genelinde 7/24 çalışma esasıyla hizmetlerini sürdüren ekipler, çalışmalarını hafta sonu sokağa çıkma yasağının olduğu günlere de taşıyor. Ekipler, çiçeklendirme ve ağaçlandırma çalışmalarıyla kente hem nefes aldırıyor hem de kenti bin bir renge bürüyor. 

15 bin bitki toprakla buluşturuldu

Park ve Bahçeler Dairesi’ne bağlı ekipler, Çay ve Çilek Mahallelerinde çeşitli türlerde 15 bin 138 bitkiyi toprakla buluşturdu. Sürdürülen çalışmalarda İsrail kauçuğu ile Orkide ağacının yanı sıra Tagates bitkisi dikimi gerçekleştirildi. Deliçay Deresi’nin Çay Mahallesi sınırlarında yer alan bölümünde dere boyunca 16 adet İsrail kauçuğu ve 17 adet Orkide ağacının dikimini yapan ekipler, Çilek Mahallesi Abdi İpekçi Caddesi orta refüjde yer alan yeşil alanlara ise 1825 adet yer minesi, 13 bin 280 adet Tagates bitkisi dikimi gerçekleştirdi.

 

Muhtarlar hizmetlerden memnun

Üç dönemdir Çay Mahallesi’nde görev yaptığını söyleyen Muhtar Ahmet Akyol, geçmiş 10 yılda böyle hizmetler görmediğini ifade ederek, Başkan Vahap Seçer yönetime gelmeden önce yola bir çivi dahi çakılmadığını belirtti. Akyol, “Başkanımız’a, Park ve Bahçeler ekiplerine teşekkür ederiz. Vahap Başkanım geldikten sonra yamalar, altyapı, içme suyu, yol yapıldı. Allah razı olsun yaptılar, hala da yapmaya devam ediyorlar” dedi. 

 

Çilek Mahallesi Muhtarı Selim Tomak, Park ve Bahçeler Dairesi’ne bağlı ekiplerin çalışmalarından çok memnun olduğunu belirterek, “Bir sıkıntımız olduğunda arkadaşlar gerektiğinde yerinde müdahaleler yapıyor, bununla ilgili herhangi bir sıkıntımız yok. Park ve Bahçeler Dairesi çok düzenli ve programlı çalışıyor, kendilerine teşekkür ederiz. Vahap Başkan seçildiğinden bu yana burayla ilgili sorunlarımızı dinlemek için mahallemize geliyor” dedi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve inovatifhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.