MESİAD’ın girişimleri ile başlatılan 'Mersin Nefes İstiyor' projesi hayata geçiyor.

19.08.2019 - 12:57, Güncelleme: 29.11.2021 - 14:41
 

MESİAD’ın girişimleri ile başlatılan 'Mersin Nefes İstiyor' projesi hayata geçiyor.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Lütfi Elvan, Tevfik Sırrı Gür Stadı arazisi, OYAK arazisi ve Denizpark alanını yerinde inceleyerek, “Deniz Park’ın olduğu yer, Tevfik Sırrı Gür Stadı’nın olduğu yer ve OYAK’ı bir bütün olarak düşündüğümüzde 140 dönümün üzerinde bir araziyi Mersinli hemşerilerimizin hizmetine sunmak istiyoruz” dedi.

MESİAD’ın girişimleri ile başlatılan “Mersin Nefes İstiyor” projesi kapsamında  Mersin Milletvekili ve TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Lütfi Elvan’ın katılımı ile Tevfik Sırrı Gür Stadı arazisi, OYAK arazisi ve Denizpark alanı yerinde incelendi. Burada açıklamalarda bulunan Elvan, bu arazileri Mersinlilerin hizmetine sunmak için çalışmalara başladıklarını, projenin hayata geçmesi ile bölgenin canlanacağını kaydetti. Orduevinin sınırları içerisinde kalan kumsal alanın kullanılması noktasında da gereken hassasiyeti göstereceklerini belirten Elvan, Mersinlilerin kısa süre sonra burada denize girebileceklerini söyledi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’a gerekli talimatı verdiğini kaydeden Elvan, OYAK arazisinin takas yolu ile kente kazandırılacağını belirtti. “ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANLIĞIMIZ ÇALIŞMALARI SÜRATLE BAŞLATTI” Bölgenin canlanması için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından çalışmaların başlatıldığını ifade eden Elvan, “Aquaparkın olduğu yer, Tevfik Sırrı Gür Stadı’nın olduğu yer ve OYAK’ı bir bütün olarak düşündüğümüzde 140 dönümün üzerinde bir araziyi Mersinli hemşerilerimizin hizmetine sunmak istiyoruz. Biz Mersin’de yaşayan her bir ailenin, gencin, çocuğun, yaşlının buraya gelmesini ve burasının cıvıl cıvıl olmasını istiyoruz. Çevre ve Şehircilik Bakanlığımız çalışmaları süratle başlattı. Tapu ve yer devri ile ilgili problemler tamamı ile ortadan kalktı. Çok kısa bir sürede projeyi tamamlayacağız ve vatandaşlarımızın uğrak yeri olabilecek bir mekana burayı dönüştüreceğiz” dedi.   BAŞKAN ENGİN; , MERSİNLİLERİN YENİ BİR NEFES ALANI OLACAK  “Mersin Nefes İstiyor” projesinin maliyetinin yüksek olmadığını belirten Mersin Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği (MESİAD) Başkanı Hasan Engin ise; Mersin ile denizi bir bütün olarak ele almak istediklerini, bu proje için bütün belediye ve kurumlar ile işbirliğinde çalıştıklarını kaydetti. Projenin hayata geçirilmesi ile bölgenin canlanacağını, Mersinlilerin yeni bir nefes alanına sahip olacağını belirten Engin, Mersin halkının denizden faydalanacağı mekanların yaratılması gerektiğini aktardı. Engin, “Sahillerin doldurulması ile maalesef kent denizden uzaklaştırıldı. Çok değerli kıyı ve plajlara sahip olan kentimizde denize girmek için çok uzaklara gitmeye gerek kalmayacak. Kentin içinde kalan plajların düzenlenmesi ve kente kazandırılması kentimizin kalkınmasına hizmet edecektir” dedi.   Açıklamaların ardında Elvan ve beraberindeki Milletvekilleri Hacı Özkan, Zeynep Gül Yılmaz, Vali Ali İhsan Su, Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak,  MESİAD Başkanı Hasan Engin, Ak Parti Mersin İl Başkanı Cesim Ercik, Mersin Mimarlar Odası Başkanı Ünal Şahin, Makine Mühendisleri Odası Mersin Şube Başkanı Oğuz Akar Tülücü, MESİAD Yönetim Kurulu Üyeleri ile çok sayıda iş insanı Balıkçı Barınağı ve çevreyi gezerek, incelemelerde bulundu.
TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Lütfi Elvan, Tevfik Sırrı Gür Stadı arazisi, OYAK arazisi ve Denizpark alanını yerinde inceleyerek, “Deniz Park’ın olduğu yer, Tevfik Sırrı Gür Stadı’nın olduğu yer ve OYAK’ı bir bütün olarak düşündüğümüzde 140 dönümün üzerinde bir araziyi Mersinli hemşerilerimizin hizmetine sunmak istiyoruz” dedi.

MESİAD’ın girişimleri ile başlatılan “Mersin Nefes İstiyor” projesi kapsamında  Mersin Milletvekili ve TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Lütfi Elvan’ın katılımı ile Tevfik Sırrı Gür Stadı arazisi, OYAK arazisi ve Denizpark alanı yerinde incelendi.

Burada açıklamalarda bulunan Elvan, bu arazileri Mersinlilerin hizmetine sunmak için çalışmalara başladıklarını, projenin hayata geçmesi ile bölgenin canlanacağını kaydetti. Orduevinin sınırları içerisinde kalan kumsal alanın kullanılması noktasında da gereken hassasiyeti göstereceklerini belirten Elvan, Mersinlilerin kısa süre sonra burada denize girebileceklerini söyledi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’a gerekli talimatı verdiğini kaydeden Elvan, OYAK arazisinin takas yolu ile kente kazandırılacağını belirtti.

“ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANLIĞIMIZ ÇALIŞMALARI SÜRATLE BAŞLATTI”

Bölgenin canlanması için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından çalışmaların başlatıldığını ifade eden Elvan, “Aquaparkın olduğu yer, Tevfik Sırrı Gür Stadı’nın olduğu yer ve OYAK’ı bir bütün olarak düşündüğümüzde 140 dönümün üzerinde bir araziyi Mersinli hemşerilerimizin hizmetine sunmak istiyoruz. Biz Mersin’de yaşayan her bir ailenin, gencin, çocuğun, yaşlının buraya gelmesini ve burasının cıvıl cıvıl olmasını istiyoruz. Çevre ve Şehircilik Bakanlığımız çalışmaları süratle başlattı. Tapu ve yer devri ile ilgili problemler tamamı ile ortadan kalktı. Çok kısa bir sürede projeyi tamamlayacağız ve vatandaşlarımızın uğrak yeri olabilecek bir mekana burayı dönüştüreceğiz” dedi.

 

BAŞKAN ENGİN; , MERSİNLİLERİN YENİ BİR NEFES ALANI OLACAK

 “Mersin Nefes İstiyor” projesinin maliyetinin yüksek olmadığını belirten Mersin Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği (MESİAD) Başkanı Hasan Engin ise; Mersin ile denizi bir bütün olarak ele almak istediklerini, bu proje için bütün belediye ve kurumlar ile işbirliğinde çalıştıklarını kaydetti. Projenin hayata geçirilmesi ile bölgenin canlanacağını, Mersinlilerin yeni bir nefes alanına sahip olacağını belirten Engin, Mersin halkının denizden faydalanacağı mekanların yaratılması gerektiğini aktardı. Engin, “Sahillerin doldurulması ile maalesef kent denizden uzaklaştırıldı. Çok değerli kıyı ve plajlara sahip olan kentimizde denize girmek için çok uzaklara gitmeye gerek kalmayacak. Kentin içinde kalan plajların düzenlenmesi ve kente kazandırılması kentimizin kalkınmasına hizmet edecektir” dedi.

 

Açıklamaların ardında Elvan ve beraberindeki Milletvekilleri Hacı Özkan, Zeynep Gül Yılmaz, Vali Ali İhsan Su, Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak,  MESİAD Başkanı Hasan Engin, Ak Parti Mersin İl Başkanı Cesim Ercik, Mersin Mimarlar Odası Başkanı Ünal Şahin, Makine Mühendisleri Odası Mersin Şube Başkanı Oğuz Akar Tülücü, MESİAD Yönetim Kurulu Üyeleri ile çok sayıda iş insanı Balıkçı Barınağı ve çevreyi gezerek, incelemelerde bulundu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve inovatifhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.