MGC Başkanı Tepe 'Aşılama tüm gazetecileri kapsamalı'

22.04.2021 - 13:36, Güncelleme: 29.11.2021 - 14:42
 

MGC Başkanı Tepe 'Aşılama tüm gazetecileri kapsamalı'

Koronavirüs aşılama programında öncelikli gruba sadece basın kartı taşıyan ve basın iş yasası ile çalışan gazetecilerin dahil edilmesi ile ilgili konuşan MGC Başkanı R. Kaya Tepe, “Basın kartı taşıyan gazetecilerin ve basın iş yasası ile çalışan gazetecilerin aşılanması olumlu bir gelişmedir. Ancak sadece basın kartı taşıyan ve basın iş yasası ile çalışan gazetecilerin aşılanması eksik bir uygulamadır"dedi

Koronavirüs aşılama programında öncelikli gruba sadece basın kartı taşıyan ve basın iş yasası ile çalışan gazetecilerin dahil edilmesi ile ilgili konuşan MGC Başkanı R. Kaya Tepe, “Basın kartı taşıyan gazetecilerin ve basın iş yasası ile çalışan gazetecilerin aşılanması olumlu bir gelişmedir. Ancak sadece basın kartı taşıyan ve basın iş yasası ile çalışan gazetecilerin aşılanması eksik bir uygulamadır. Çünkü sahada çalışıp da basın kartı olmayan ve basın iş yasasına göre çalışamayan birçok meslektaşımız var. Aşı programına tüm gazeteciler dahil edilmeli” dedi.   Sağlık Bakanlığı, Covid-19 aşılama programı kapsamındaki öncelikli gruplara Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığınca verilen basın kartı taşıyan gazetecileri ve basın iş yasası ile çalışan gazetecileri ekledi. Mesleği aktif yaptığı halde basın kartı olmayan ve basın iş yasası ile çalışamayan gazeteciler programa dâhil edilmedi.   Konu ile ilgili açıklama yapan MGC Başkanı R. Kaya Tepe, pandemi sürecinin tüm gazetecileri etkilediğini, özellikle sahada çalışanların büyük bir risk altında olduğunu ve bir an önce aşılanma programına dahil edilmesi gerektiğini belirtti. Tepe, “Pandemi sürecinde sağlık çalışanlarından sonra belki de en çok etkilenen basın mensupları oldu. Gazeteciler tüm kriz dönemlerinde olduğu gibi pandemide de ön saflarda yer alarak mesleklerini ifa etmeye çalıştılar. Bu süreçte gazetecilerin büyük bir risk altında olduğunu her fırsatta dile getirdik. Gittiğimiz her yerde, bulunduğumuz her mecrada gazetecilerin aşılama programında öncelikli gruba alınması gerektiğine dikkatleri çektik ve bu konuda görüşmeler yaptık ilgili kurumlarla. Sonunda gazeteciler programa dahil edildi ancak sadece basın kartı olan gazetecilerin ve basın iş yasası ile çalışan gazetecilerin aşılanması eksik bir uygulamadır. Bu şartları taşımayan ancak sahada risk altında çalışan, bu mesleğe emek veren çok fazla meslektaşımız bulunmakta. Dolayısıyla tüm basın mensuplarını kapsayıcı bir uygulama yapılması gerektiğine inanıyoruz. Tüm gazetecilerin programa dahil edilmesini istiyoruz.” şeklinde konuştu.
Koronavirüs aşılama programında öncelikli gruba sadece basın kartı taşıyan ve basın iş yasası ile çalışan gazetecilerin dahil edilmesi ile ilgili konuşan MGC Başkanı R. Kaya Tepe, “Basın kartı taşıyan gazetecilerin ve basın iş yasası ile çalışan gazetecilerin aşılanması olumlu bir gelişmedir. Ancak sadece basın kartı taşıyan ve basın iş yasası ile çalışan gazetecilerin aşılanması eksik bir uygulamadır"dedi

Koronavirüs aşılama programında öncelikli gruba sadece basın kartı taşıyan ve basın iş yasası ile çalışan gazetecilerin dahil edilmesi ile ilgili konuşan MGC Başkanı R. Kaya Tepe, “Basın kartı taşıyan gazetecilerin ve basın iş yasası ile çalışan gazetecilerin aşılanması olumlu bir gelişmedir. Ancak sadece basın kartı taşıyan ve basın iş yasası ile çalışan gazetecilerin aşılanması eksik bir uygulamadır. Çünkü sahada çalışıp da basın kartı olmayan ve basın iş yasasına göre çalışamayan birçok meslektaşımız var. Aşı programına tüm gazeteciler dahil edilmeli” dedi.

 

Sağlık Bakanlığı, Covid-19 aşılama programı kapsamındaki öncelikli gruplara Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığınca verilen basın kartı taşıyan gazetecileri ve basın iş yasası ile çalışan gazetecileri ekledi. Mesleği aktif yaptığı halde basın kartı olmayan ve basın iş yasası ile çalışamayan gazeteciler programa dâhil edilmedi.

 

Konu ile ilgili açıklama yapan MGC Başkanı R. Kaya Tepe, pandemi sürecinin tüm gazetecileri etkilediğini, özellikle sahada çalışanların büyük bir risk altında olduğunu ve bir an önce aşılanma programına dahil edilmesi gerektiğini belirtti. Tepe, “Pandemi sürecinde sağlık çalışanlarından sonra belki de en çok etkilenen basın mensupları oldu. Gazeteciler tüm kriz dönemlerinde olduğu gibi pandemide de ön saflarda yer alarak mesleklerini ifa etmeye çalıştılar. Bu süreçte gazetecilerin büyük bir risk altında olduğunu her fırsatta dile getirdik. Gittiğimiz her yerde, bulunduğumuz her mecrada gazetecilerin aşılama programında öncelikli gruba alınması gerektiğine dikkatleri çektik ve bu konuda görüşmeler yaptık ilgili kurumlarla. Sonunda gazeteciler programa dahil edildi ancak sadece basın kartı olan gazetecilerin ve basın iş yasası ile çalışan gazetecilerin aşılanması eksik bir uygulamadır. Bu şartları taşımayan ancak sahada risk altında çalışan, bu mesleğe emek veren çok fazla meslektaşımız bulunmakta. Dolayısıyla tüm basın mensuplarını kapsayıcı bir uygulama yapılması gerektiğine inanıyoruz. Tüm gazetecilerin programa dahil edilmesini istiyoruz.” şeklinde konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve inovatifhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.