Onur Yaprakçı'nın 'Şan Şöhret' Adlı Filmi Mersin'de Start Aldı!

Kültür-Sanat 21.10.2019 - 17:35, Güncelleme: 29.11.2021 - 14:41
 

Onur Yaprakçı'nın 'Şan Şöhret' Adlı Filmi Mersin'de Start Aldı!

Mersin Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu'nda yetişen, daha sonra Sadri Alışık Kültür Merkezi'nde eğitimini sürdüren Onur Yaprakçı, ilk filmi KOYVER GİTSİN'den sonra, ikinci filmi ŞAN ŞÖHRET için Mersin'e geldi.

USTASININ SAHNESİNDE EĞİTMENLİK YAPTI! Mersin'de ilk hocası Mehmet Tekkanat'ın kurucusu olduğu Arbens Sanat/ Çeto'nun Sahnesi'ni ziyaret edip, hocasıyla hasret gideren Onur Yaprakçı, burada eğitim gören öğrencilerle de hem söyleşi yaptı hem de derse girerek öğrencilere oyunculuk çalışmaları yaptırdı. Sinema ve tiyatro oyunculuğu ile ilgili öğrencilerin merak ettikleri soruları içtenlikle cevaplayan Yaprakçı; yeni filmi Şan Şöhret'le ilgili bilgiler verdi.   "ÇOK ŞEY ÖĞRENDİĞİM MERSİN'E HİZMET ETMEKTEN MUTLUYUM!" İlk planlandığında Kıbrıs'ta çekilmesi düşünülen Şan Şöhret filmini, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer'le yaptıkları sohbetten sonra Mersin'de çekmeye karar verdiklerini belirten Yaprakçı şunları söyledi; "Memleketimin tanıtımı açısından da önemli olan yeni filmimizi, doğal bir platoya sahip olan Mersin'de çekmek benim için de çok önemli. Sanat yaşamımın başladığı ve çok şey öğrendiğim Mersin'de, ilk ustalarımın da görev alacağı bu filmimizde Mersinli oyuncu ve oyuncu adayları ile çalışmak bana ayrı bir gurur veriyor. Yine ses getiren güzel bir çalışmayla, ilk filmim olan ve büyük bir başarı kazanan Koyver Gitsin filmi gibi bu filmimizle de çıtayı yükselteceğimize inanıyorum. Bu nedenle aylardır titiz bir çalışma yapıyoruz.  Mersinli yöneticilerin, kurum ve kuruluşların desteğinden çok mutlu oldum. Ben de memleketim için en iyisini yapmaya çalışıyorum"   TEKKANAT; "ONUR'LA GURUR DUYUYORUM" Arbens Sanat/Çeto'nun Sahnesi Genel Sanat Yönetmeni Mehmet Tekkanat, öğrencisiyle gurur duyduğunu belirterek; "Onur, en iyi öğrencilerimdendi. Enerjisi ve hedefleriyle başarılı olacağını o günlerden belli etmişti. Çok büyük emekler verdiğini en yakından bilen biri olarak, ilk zamanlarda olduğu gibi bundan sonra da kendisine destek olacağım. Onur da başarılarıyla hem beni, hem de Mersin'i gururlandıracak" dedi. Daha sonra sahneye çıkan Onur Yaprakçı, oyuncu adayı öğrencilerle üç saat süren keyifli bir çalışma yaptı. Ünlü bir sanatçıyla aynı sahneyi paylaşmanın ve ondan eğitim almanın keyfini yaşayan öğrenciler, çalışma sonrası Onur Yaprakçı ile sohbet edip hatıra fotoğrafı çektirdiler.    
Mersin Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu'nda yetişen, daha sonra Sadri Alışık Kültür Merkezi'nde eğitimini sürdüren Onur Yaprakçı, ilk filmi KOYVER GİTSİN'den sonra, ikinci filmi ŞAN ŞÖHRET için Mersin'e geldi.

USTASININ SAHNESİNDE EĞİTMENLİK YAPTI!

Mersin'de ilk hocası Mehmet Tekkanat'ın kurucusu olduğu Arbens Sanat/ Çeto'nun Sahnesi'ni ziyaret edip, hocasıyla hasret gideren Onur Yaprakçı, burada eğitim gören öğrencilerle de hem söyleşi yaptı hem de derse girerek öğrencilere oyunculuk çalışmaları yaptırdı.

Sinema ve tiyatro oyunculuğu ile ilgili öğrencilerin merak ettikleri soruları içtenlikle cevaplayan Yaprakçı; yeni filmi Şan Şöhret'le ilgili bilgiler verdi.

 

"ÇOK ŞEY ÖĞRENDİĞİM MERSİN'E HİZMET ETMEKTEN MUTLUYUM!"

İlk planlandığında Kıbrıs'ta çekilmesi düşünülen Şan Şöhret filmini, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer'le yaptıkları sohbetten sonra Mersin'de çekmeye karar verdiklerini belirten Yaprakçı şunları söyledi; "Memleketimin tanıtımı açısından da önemli olan yeni filmimizi, doğal bir platoya sahip olan Mersin'de çekmek benim için de çok önemli. Sanat yaşamımın başladığı ve çok şey öğrendiğim Mersin'de, ilk ustalarımın da görev alacağı bu filmimizde Mersinli oyuncu ve oyuncu adayları ile çalışmak bana ayrı bir gurur veriyor. Yine ses getiren güzel bir çalışmayla, ilk filmim olan ve büyük bir başarı kazanan Koyver Gitsin filmi gibi bu filmimizle de çıtayı yükselteceğimize inanıyorum. Bu nedenle aylardır titiz bir çalışma yapıyoruz.  Mersinli yöneticilerin, kurum ve kuruluşların desteğinden çok mutlu oldum. Ben de memleketim için en iyisini yapmaya çalışıyorum"

 

TEKKANAT; "ONUR'LA GURUR DUYUYORUM"

Arbens Sanat/Çeto'nun Sahnesi Genel Sanat Yönetmeni Mehmet Tekkanat, öğrencisiyle gurur duyduğunu belirterek; "Onur, en iyi öğrencilerimdendi. Enerjisi ve hedefleriyle başarılı olacağını o günlerden belli etmişti. Çok büyük emekler verdiğini en yakından bilen biri olarak, ilk zamanlarda olduğu gibi bundan sonra da kendisine destek olacağım. Onur da başarılarıyla hem beni, hem de Mersin'i gururlandıracak" dedi.

Daha sonra sahneye çıkan Onur Yaprakçı, oyuncu adayı öğrencilerle üç saat süren keyifli bir çalışma yaptı.

Ünlü bir sanatçıyla aynı sahneyi paylaşmanın ve ondan eğitim almanın keyfini yaşayan öğrenciler, çalışma sonrası Onur Yaprakçı ile sohbet edip hatıra fotoğrafı çektirdiler.

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve inovatifhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.