Özyiğit, ‘Halkın Parasını Doğru Kullanacağız’

Siyaset 04.03.2019 - 18:28, Güncelleme: 29.11.2021 - 14:41
 

Özyiğit, ‘Halkın Parasını Doğru Kullanacağız’

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Yenişehir Belediye Başkan adayı Abdullah Özyiğit, kentşleşme konusunda “Bu gün yap yarın yenile anlayışından uzak duracağız” dedi.

CHP Yenişehir Belediye Başkan adayı Abdullah Özyiğit, Emirler ve Çavak mahallerini ziyaret etti. Özyiğit yaptığı konuşmalarda, belediye başkanı olduğunda uygulayacakları sosyal projeleri anlattı. ‘Yeni Yenişehir’i oluşturmak için 6 ilke belirlediklerini vurgulayan Özyiğit, bunların sırasıyla Hareket, Eğitim, Hemşehrilik, Dayanışma, Ekoloji ve Kentleşme olduğunu söyledi. Hareket ilkesinin insan sağlığını korumak amacıyla geliştirildiğini ifade eden Özyiğit, Yenişehir’de yaşayanların sağlığını önemsediklerini vurguladı.  Öncelikleri arasında yer alan Eğitim ilkesi sayesinde çocukları ve gençleri aydınlık, çağdaş bir geleceğe taşımak olduğunu ifade eden Özyiğit, Dayanışma ilkesinin alt başlıklarından biri olan kooperatifleşme konusunda oldukça hassas olduklarını dile getirdi. Özyiğit, “Bendeniz de uzun yıllar ecza kooperatiflerinde yöneticilik ve başkanlık yapmış bir arkadaşınızım. Kooperatifçiliğin ne anlama geldiğini çok iyi biliyorum. Türkiye ekonomik istila altındadır. Ne yazık ki üreticilerimiz zincir marketlere mahkum edilmiş durumdadır. Bu istilanın karşısında durabilmemiz için kooperatifleşmeye önem vermemiz gerekmektedir. Yenişehir Belediyesi bünyesinde kuracağımız kooperatifler ve kalite birimleriyle üreticilerimizin hakkını koruyacak ve ürünlerinin kalitesini üst düzeye çıkaracağız. Öte yandan Atmosfer Kontrollü Soğuk Hava Depoları kurmak istiyoruz. Bu depoları kurmaktaki amacımız ise üreticilerimizin ürünlerini değer kazanacağı bir dönemde satarak daha iyi gelir elde etmelerini sağlamaktır. Bu depoların üretim maliyetlerini en aza indirmek için de güneş enerjisinden yararlanacağız” dedi. Kentleşme konusunda ise yapacakları işleri halka ve uzmanlarına danışarak, ihtiyaca ve uzun yıllar hizmet edecek şekilde tasarlayıp inşa edeceklerini ve bu sayede belediye bütçesini boşa harcamayacaklarını söyleyen Özyiğit, “Mevcut Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, geçmiş dönemde yapılmış sahil çalışmasını yıktı ve 350 milyon lira harcayarak tekrar yaptı. Sormak lazım bu çalışma Mersin’in öncelikli ihtiyaçları arasında kaçıncı sırayı alır? Köyden mahalleye dönüştürülen bölgelerimizin kanalizasyon ve benzeri alt yapı sorunları varken bu park düzenlemesinin gereği var mıydı?  Bizim anlayışımızda yaptığın işi bir kere yap mantığı vardır. Örneğin Avrupa’ya gidiyorsun bakıyorsun etrafında yüz yıllık binalar, 400 yıllık sokaklar. Hiçbir yerine dokunulmamış, değiştirilmemiş. Neden? Doğru mühendislik yapılmış. Doğru projeler yapılmış. Bizde Yenişehir’de yapacağımız işlerde bu mantıkla hareket edeceğiz. Bu gün yap yarın yenile anlayışından uzak duracağız. Halkın parasını doğru kullanacağız” ifadelerini kullandı.
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Yenişehir Belediye Başkan adayı Abdullah Özyiğit, kentşleşme konusunda “Bu gün yap yarın yenile anlayışından uzak duracağız” dedi.

CHP Yenişehir Belediye Başkan adayı Abdullah Özyiğit, Emirler ve Çavak mahallerini ziyaret etti. Özyiğit yaptığı konuşmalarda, belediye başkanı olduğunda uygulayacakları sosyal projeleri anlattı. ‘Yeni Yenişehir’i oluşturmak için 6 ilke belirlediklerini vurgulayan Özyiğit, bunların sırasıyla Hareket, Eğitim, Hemşehrilik, Dayanışma, Ekoloji ve Kentleşme olduğunu söyledi.

Hareket ilkesinin insan sağlığını korumak amacıyla geliştirildiğini ifade eden Özyiğit, Yenişehir’de yaşayanların sağlığını önemsediklerini vurguladı. 

Öncelikleri arasında yer alan Eğitim ilkesi sayesinde çocukları ve gençleri aydınlık, çağdaş bir geleceğe taşımak olduğunu ifade eden Özyiğit, Dayanışma ilkesinin alt başlıklarından biri olan kooperatifleşme konusunda oldukça hassas olduklarını dile getirdi. Özyiğit, “Bendeniz de uzun yıllar ecza kooperatiflerinde yöneticilik ve başkanlık yapmış bir arkadaşınızım. Kooperatifçiliğin ne anlama geldiğini çok iyi biliyorum. Türkiye ekonomik istila altındadır. Ne yazık ki üreticilerimiz zincir marketlere mahkum edilmiş durumdadır. Bu istilanın karşısında durabilmemiz için kooperatifleşmeye önem vermemiz gerekmektedir. Yenişehir Belediyesi bünyesinde kuracağımız kooperatifler ve kalite birimleriyle üreticilerimizin hakkını koruyacak ve ürünlerinin kalitesini üst düzeye çıkaracağız. Öte yandan Atmosfer Kontrollü Soğuk Hava Depoları kurmak istiyoruz. Bu depoları kurmaktaki amacımız ise üreticilerimizin ürünlerini değer kazanacağı bir dönemde satarak daha iyi gelir elde etmelerini sağlamaktır. Bu depoların üretim maliyetlerini en aza indirmek için de güneş enerjisinden yararlanacağız” dedi.

Kentleşme konusunda ise yapacakları işleri halka ve uzmanlarına danışarak, ihtiyaca ve uzun yıllar hizmet edecek şekilde tasarlayıp inşa edeceklerini ve bu sayede belediye bütçesini boşa harcamayacaklarını söyleyen Özyiğit, “Mevcut Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, geçmiş dönemde yapılmış sahil çalışmasını yıktı ve 350 milyon lira harcayarak tekrar yaptı. Sormak lazım bu çalışma Mersin’in öncelikli ihtiyaçları arasında kaçıncı sırayı alır? Köyden mahalleye dönüştürülen bölgelerimizin kanalizasyon ve benzeri alt yapı sorunları varken bu park düzenlemesinin gereği var mıydı?  Bizim anlayışımızda yaptığın işi bir kere yap mantığı vardır. Örneğin Avrupa’ya gidiyorsun bakıyorsun etrafında yüz yıllık binalar, 400 yıllık sokaklar. Hiçbir yerine dokunulmamış, değiştirilmemiş. Neden? Doğru mühendislik yapılmış. Doğru projeler yapılmış. Bizde Yenişehir’de yapacağımız işlerde bu mantıkla hareket edeceğiz. Bu gün yap yarın yenile anlayışından uzak duracağız. Halkın parasını doğru kullanacağız” ifadelerini kullandı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve inovatifhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.