Özyiğit, ‘Yenişehir’in Her Sokağında Kadın Emeği Görülecek’

Siyaset 08.03.2019 - 16:51, Güncelleme: 29.11.2021 - 14:41
 

Özyiğit, ‘Yenişehir’in Her Sokağında Kadın Emeği Görülecek’

CHP Yenişehir Belediye Başkan adayı Abdullah Özyiğit, Yeni Yenişehir’i kadınlarla birlikte oluşturacaklarını belirterek, “Kadın eli, kadın emeği, kadın hoşgörüsü, kadın estetiği ve güzelliği Yenişehir’in her mahallesinde, sokağında, caddesinde ve insani ilişkilerinde görülecektir” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Yenişehir Belediye Başkan adayı Abdullah Özyiğit, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü dolayısıyla kadın dernekleri yöneticileriyle bir araya geldi. Toplantıya CHP Parti Meclisi üyeleri Fatma Güner ile Selma Dinçer, İl Kadın Kolları Başkanı Pakize Esen Yenişehir ilçe Kadın Kolları Başkanı Sevil Yeşil’de katıldı. 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nün tüm dünyada 1921 yılından bu yana kutlandığını anımsatan Abdullah Özyiğit, “Esasında, bu gün bir anma ve hatırlatma günüdür. 1851 yılında Amerika Birleşik Devletleri’nde tekstil işçisi kadınlar 8 saatlik işgünü ve insanca yaşanacak ücret talebiyle greve çıktı. O grev zorla bastırıldı ve 111 kadın işçi feci şekilde öldürüldü. İşte 8 Mart, o 111 işçi kadını anma günüdür. Bu gün içinde bulunduğumuz başta çalışma şartları olmak üzere sosyal ve siyasal şartların sağlanması için, kadınların özgürlük ve eşitlik mücadelesi için canını feda eden kadınları bir kez daha saygıyla anıyorum” dedi. Kadınların, hayatın her alanında ve her anında anne, kız kardeş, abla, eş, çocuk olarak merkezde olduğunu ifade eden Özyiğit, “Varlık nedenimiz olan siz kadınlar, sevgiyi, saygıyı, vicdanı, adaleti, hak ve hukuku temsil etmektesiniz. Kadın cumhuriyetin, demokrasinin, eşitliğin, barışın ve birlikte üretip, tüketmenin de iradesidir. Siz kadınlar, toplumsal, sosyal ve ekonomik yaşamın olmazsa olmaz temel unsurusunuz. Sizler, hayallerimizin ve umutlarımızın ilhamı, geleceğimizin mimarısınız. Yeni Yenişehir'i sizlerle birlikte yeniden kurup, örnek bir kent yaratacağız. Kadın eli, kadın emeği, kadın hoşgörüsü, kadın estetiği ve güzelliği Yenişehir’in her mahallesinde, sokağında, caddesinde ve insani ilişkilerinde görülecektir. Birlikte başarıp, birlikte güzelleştireceğiz. Tüm emekçi kadınların gününü kutluyor, bu mücadelede yaşamını yitiren emekçi kadınlarımızı saygıyla anıyorum” ifadelerini kullandı. Özyiğit, konuşmasının ardından kadın dernekleri yöneticilerinin sorularını yanıtladı ve önerilerini dinledi. Daha sonra Özyiğit sırasıyla Eczacılar Odası, Sahil Taksi Durağı, Türk Arap Ülkeleri İş İnsanları Genel Merkezi ve Hürriyet Mahallesinde bulunan İmren Sitesi sakinleriyle bir araya geldi. 
CHP Yenişehir Belediye Başkan adayı Abdullah Özyiğit, Yeni Yenişehir’i kadınlarla birlikte oluşturacaklarını belirterek, “Kadın eli, kadın emeği, kadın hoşgörüsü, kadın estetiği ve güzelliği Yenişehir’in her mahallesinde, sokağında, caddesinde ve insani ilişkilerinde görülecektir” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Yenişehir Belediye Başkan adayı Abdullah Özyiğit, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü dolayısıyla kadın dernekleri yöneticileriyle bir araya geldi. Toplantıya CHP Parti Meclisi üyeleri Fatma Güner ile Selma Dinçer, İl Kadın Kolları Başkanı Pakize Esen Yenişehir ilçe Kadın Kolları Başkanı Sevil Yeşil’de katıldı.

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nün tüm dünyada 1921 yılından bu yana kutlandığını anımsatan Abdullah Özyiğit, “Esasında, bu gün bir anma ve hatırlatma günüdür. 1851 yılında Amerika Birleşik Devletleri’nde tekstil işçisi kadınlar 8 saatlik işgünü ve insanca yaşanacak ücret talebiyle greve çıktı. O grev zorla bastırıldı ve 111 kadın işçi feci şekilde öldürüldü. İşte 8 Mart, o 111 işçi kadını anma günüdür. Bu gün içinde bulunduğumuz başta çalışma şartları olmak üzere sosyal ve siyasal şartların sağlanması için, kadınların özgürlük ve eşitlik mücadelesi için canını feda eden kadınları bir kez daha saygıyla anıyorum” dedi.

Kadınların, hayatın her alanında ve her anında anne, kız kardeş, abla, eş, çocuk olarak merkezde olduğunu ifade eden Özyiğit, “Varlık nedenimiz olan siz kadınlar, sevgiyi, saygıyı, vicdanı, adaleti, hak ve hukuku temsil etmektesiniz. Kadın cumhuriyetin, demokrasinin, eşitliğin, barışın ve birlikte üretip, tüketmenin de iradesidir. Siz kadınlar, toplumsal, sosyal ve ekonomik yaşamın olmazsa olmaz temel unsurusunuz. Sizler, hayallerimizin ve umutlarımızın ilhamı, geleceğimizin mimarısınız. Yeni Yenişehir'i sizlerle birlikte yeniden kurup, örnek bir kent yaratacağız. Kadın eli, kadın emeği, kadın hoşgörüsü, kadın estetiği ve güzelliği Yenişehir’in her mahallesinde, sokağında, caddesinde ve insani ilişkilerinde görülecektir. Birlikte başarıp, birlikte güzelleştireceğiz. Tüm emekçi kadınların gününü kutluyor, bu mücadelede yaşamını yitiren emekçi kadınlarımızı saygıyla anıyorum” ifadelerini kullandı.

Özyiğit, konuşmasının ardından kadın dernekleri yöneticilerinin sorularını yanıtladı ve önerilerini dinledi.

Daha sonra Özyiğit sırasıyla Eczacılar Odası, Sahil Taksi Durağı, Türk Arap Ülkeleri İş İnsanları Genel Merkezi ve Hürriyet Mahallesinde bulunan İmren Sitesi sakinleriyle bir araya geldi. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve inovatifhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.