Seçer, 'Mersin’de huzuru, mutluluğu tahkim edelim'

Kültür-Sanat 20.10.2019 - 00:18, Güncelleme: 29.11.2021 - 14:41
 

Seçer, 'Mersin’de huzuru, mutluluğu tahkim edelim'

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Mersin’in en eski yerleşim yerlerinden ve kent ekonomisinin cazibe merkezlerinden biri olan Çamlıbel’de, Büyükşehir Belediyesi’nin de destekleriyle düzenlenen Sokak Sanatçıları Festivali’ne katıldı.

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Mersin’in en eski yerleşim yerlerinden ve kent ekonomisinin cazibe merkezlerinden biri olan Çamlıbel’de, Büyükşehir Belediyesi’nin de destekleriyle düzenlenen Sokak Sanatçıları Festivali’ne katıldı. Mersin Ticaret ve Sanayi Odası himayesinde, TOBB Mersin İl Kadın Girişimciler Kurulu organizasyonunda ve Mersin Büyükşehir Belediyesi, Akdeniz Belediyesi ile Mersin Deniz Ticaret Odası'nın destekleriyle düzenlenen Mersin Çamlıbel Sokak Festivali, renkli görüntülere sahne oldu.   Çamlıbel’in yeniden canlanmasına katkı sağlayacak olan festivalde, hemşehrileri ile bir araya gelip, kurulan stantları da gezme imkanı bulan Başkan Seçer, kentin en eski ve müstesna yerlerinden bir tanesi olan Çamlıbel'i hareketlendirmek için Belediye olarak bazı çalışmalara imza atacaklarını anlattı. Eğlence, sanat ve alışverişe aynı anda ev sahipliği yapan ve “Yeniden Çamlıbel Ruhuyla” sloganıyla düzenlenen festival ile Mersinliler karnaval tadında bir festival coşkusuna ortak oldu. “Eski Mersin boş kaldı” Başkan Seçer, artık vatandaşların alışveriş için AVM’lere gittiğinden ve Çamlıbel’in boş kaldığından bahsederek, “Gördüğünüz gibi her şey güzel, insanlar mutlu ve bir arada. İnsanların bir arada olduğu ortamlar hep güzeldir ve keyiflidir. Çamlıbel, Mersin’in en eski yerlerinden bir tanesi. Ama son yıllarda buradaki esnaflarımızın, mağazaların önemli şikayetleri var. Vatandaşlar artık alışveriş merkezlerine doğru yönlendi. Eski Mersin yani Çamlıbel boş kaldı” dedi. “Çamlıbel, insanların güldüğü, neşe ile dolaştığı bir ortam haline gelir” Çamlıbel’i hareketlendirmeleri gerektiğinden bahseden Seçer, Büyükşehir Belediyesi olarak bazı çalışmalar yapmayı planladıklarından söz etti. Çamlıbel’i en kısa sürede insanların neşe ile dolaştığı bir yer haline getirmek istediklerini anlatan Seçer, “Burada daha keyifli mekanlar ve güzel bir ambiyans var. Belediye olarak da burada bazı çalışmalarımız olacak. Merkezi hükümetin de bazı yatırımları olacak. Umut ediyorum bunu kısa sürede gerçekleştiririz. Sokak festivalindeki kalabalıkları artık burada sürekli görürüz. Sadece böyle etkinliklerde değil, 7/24, gece-gündüz buralar şen şakrak, insanların güldüğü, neşe ile dolaştığı, aileleri ve çocukları ile keyifle, güvenle alışveriş ettiği bir ortam haline gelsin. Bunu en kısa sürede gerçekleştireceğiz” diye konuştu. “Mersin’de huzuru, mutluluğu tahkim edelim” Festivaller sayesinde insanların bir araya gelmesinin önemine ve güzelliğine değinen Seçer, “Hangi gelir grubundan olursa olsun, insanlar burada oluyor. Herhangi bir renk farkı gözetmeksizin insanlar burada keyifli vakit geçiriyor. Bizim de arzumuz bu. Toplumu kaynaştıralım, bir araya getirelim, Mersin’de huzuru, mutluluğu tahkim edelim. Toplum gergin olmasın, birbirine bağırmasın, kavga etmesin. Bunu sağlamanın en güzel yolu da insanları bu tip etkinliklerde bir araya getirmek, insanlara aş, iş imkanı sağlayıp, kimseye muhtaç olmadan yaşamalarını sağlamak” diye belirtti.  
Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Mersin’in en eski yerleşim yerlerinden ve kent ekonomisinin cazibe merkezlerinden biri olan Çamlıbel’de, Büyükşehir Belediyesi’nin de destekleriyle düzenlenen Sokak Sanatçıları Festivali’ne katıldı.

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Mersin’in en eski yerleşim yerlerinden ve kent ekonomisinin cazibe merkezlerinden biri olan Çamlıbel’de, Büyükşehir Belediyesi’nin de destekleriyle düzenlenen Sokak Sanatçıları Festivali’ne katıldı.

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası himayesinde, TOBB Mersin İl Kadın Girişimciler Kurulu organizasyonunda ve Mersin Büyükşehir Belediyesi, Akdeniz Belediyesi ile Mersin Deniz Ticaret Odası'nın destekleriyle düzenlenen Mersin Çamlıbel Sokak Festivali, renkli görüntülere sahne oldu.

 

Çamlıbel’in yeniden canlanmasına katkı sağlayacak olan festivalde, hemşehrileri ile bir araya gelip, kurulan stantları da gezme imkanı bulan Başkan Seçer, kentin en eski ve müstesna yerlerinden bir tanesi olan Çamlıbel'i hareketlendirmek için Belediye olarak bazı çalışmalara imza atacaklarını anlattı.

Eğlence, sanat ve alışverişe aynı anda ev sahipliği yapan ve “Yeniden Çamlıbel Ruhuyla” sloganıyla düzenlenen festival ile Mersinliler karnaval tadında bir festival coşkusuna ortak oldu.


“Eski Mersin boş kaldı”

Başkan Seçer, artık vatandaşların alışveriş için AVM’lere gittiğinden ve Çamlıbel’in boş kaldığından bahsederek, “Gördüğünüz gibi her şey güzel, insanlar mutlu ve bir arada. İnsanların bir arada olduğu ortamlar hep güzeldir ve keyiflidir. Çamlıbel, Mersin’in en eski yerlerinden bir tanesi. Ama son yıllarda buradaki esnaflarımızın, mağazaların önemli şikayetleri var. Vatandaşlar artık alışveriş merkezlerine doğru yönlendi. Eski Mersin yani Çamlıbel boş kaldı” dedi.


“Çamlıbel, insanların güldüğü, neşe ile dolaştığı bir ortam haline gelir”

Çamlıbel’i hareketlendirmeleri gerektiğinden bahseden Seçer, Büyükşehir Belediyesi olarak bazı çalışmalar yapmayı planladıklarından söz etti. Çamlıbel’i en kısa sürede insanların neşe ile dolaştığı bir yer haline getirmek istediklerini anlatan Seçer, “Burada daha keyifli mekanlar ve güzel bir ambiyans var. Belediye olarak da burada bazı çalışmalarımız olacak. Merkezi hükümetin de bazı yatırımları olacak. Umut ediyorum bunu kısa sürede gerçekleştiririz. Sokak festivalindeki kalabalıkları artık burada sürekli görürüz. Sadece böyle etkinliklerde değil, 7/24, gece-gündüz buralar şen şakrak, insanların güldüğü, neşe ile dolaştığı, aileleri ve çocukları ile keyifle, güvenle alışveriş ettiği bir ortam haline gelsin. Bunu en kısa sürede gerçekleştireceğiz” diye konuştu.


“Mersin’de huzuru, mutluluğu tahkim edelim”

Festivaller sayesinde insanların bir araya gelmesinin önemine ve güzelliğine değinen Seçer, “Hangi gelir grubundan olursa olsun, insanlar burada oluyor. Herhangi bir renk farkı gözetmeksizin insanlar burada keyifli vakit geçiriyor. Bizim de arzumuz bu. Toplumu kaynaştıralım, bir araya getirelim, Mersin’de huzuru, mutluluğu tahkim edelim. Toplum gergin olmasın, birbirine bağırmasın, kavga etmesin. Bunu sağlamanın en güzel yolu da insanları bu tip etkinliklerde bir araya getirmek, insanlara aş, iş imkanı sağlayıp, kimseye muhtaç olmadan yaşamalarını sağlamak” diye belirtti.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve inovatifhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.