Tiyatrocu Çocuklar, Başkan Amcalarıyla Horon Oynadılar!

Kültür-Sanat 10.02.2020 - 08:51, Güncelleme: 29.11.2021 - 14:41
 

Tiyatrocu Çocuklar, Başkan Amcalarıyla Horon Oynadılar!

Arbens Sanat Çeto'nun Sahnesi'nin çocuk oyuncuları, doğanın kirletilmesine sahneledikleri oyunla tepki gösterdiler.

BAŞKAN ÖZYİĞİT'TEN ÇOCUKLARA SÜRPRİZ! Drama eğitmeni Kerem Çiçek yönetiminde, uzun bir çalışma sonunda sahnelenen oyunun sürpriz konuğu Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit oldu.   Çeto'nun Sahnesi'nde sahnelenen oyuna gelip oyunu izleyen Başkan Özyiğit, oyun sonunda sahneye çıkarak, çocukları ve emeği geçenleri tebrik etti. Başkan Özyiğit; "çocuklarımız çok başarılı bir oyun sahnelediler, oynadıkları oyunla bize, doğaya sahip çıkmamız gerektiğini bir kez daha hatırlattılar. Çocuklarımız ve güzel bir gelecek için daha güzel yaşam alanları yaratmalı ve bu alanlarımıza sahip çıkmalıyız. Bu etkinlikte emeği geçen başta Kerem Çiçek ve Sabahat Uzun olmak üzere tüm emeği geçenlere, çocuklarını sanata yönlendiren değerli velilerimize teşekkür ediyorum" dedi. Daha sonra çocuklarla birlikte horon oynayan Başkan Özyiğit, salonu dolduran seyircilerden büyük alkış aldı.   "GÜZEL BİR YENİŞEHİR İÇİN BAŞKANIN YANINDA VE DESTEKÇİSİYİZ" İlk defa halkın yanında olan, çocuklara ve insanlara dokunan bir başkan gördüklerini belirten veliler, başkanın bu sürpriz ziyaretinden çok mutlu olduklarını ve güzel bir Yenişehir için yanında ve destekçisi olacaklarını söylediler.   .OCUKLAR; DOĞADAN HİKÂYELER'LE BÜYÜKLERE DOĞAYA SAHİP ÇIKMAYI ANLATTILAR. Aysel Yıldırım ve Bülent Sezgin yazdığı, Kerem Çiçek'in yönettiği, Doğanın kirletilmesi ve kurtarılması üzerine iki ana öykünün birleştirilmesiyle yazılan, yaşadığımız doğanın öneminden bahseden oyunda; Beren Nil Öztürk, Bulut Uzun, Kaan Can Karaca, Elif Su Yaraşır, İrem Metinoğlu, Kaan Aksu, Harun Sabah Kösel, Simge Öztatar, Utku Deniz Duman, Akdora Yılmaz, Cem Deniz Yıldız, Demirhan Horoz, Sude Miray Aslan ve Arda Nevzat Özel rol aldı. Oyunda; Perihan Fırat Öğüç ve Ersin Aydın asistan olarak, Elif Yordamlı ve Esen Berge teknik, kulis ve aksesuar sorumlusu olarak görev yaptılar. Oyun yönetmeni ve Çocuk Drama Atölyesi sorumlusu Kerem Çiçek; çocuklarla uzun süre keyifli ve eğlenceli çalıştıklar yaptıklarını belirterek şunları söyledi; " Bu çalışmalardaki amacımız, çocukların kendilerini keşfetmesi, özgüvenlerinin oluşması, yeteneklerinin ve algılamalarının güçlenmesi gibi alanlarda yaşama hazırlanmalarını sağlamaktır. Eğitimlerimizin semeresini de bu oyunla aldık. Gelecek güzel bir nesil için çocuklarını sanata yönlendiren velilerimize ve salonumuza gelerek oyunumuzu izleyen, çocuklarımızı sevindiren Yenişehir Belediye Başkanımız Sayın Abdullah Özyiğit'e çok teşekkür ediyorum."      
Arbens Sanat Çeto'nun Sahnesi'nin çocuk oyuncuları, doğanın kirletilmesine sahneledikleri oyunla tepki gösterdiler.

BAŞKAN ÖZYİĞİT'TEN ÇOCUKLARA SÜRPRİZ!

Drama eğitmeni Kerem Çiçek yönetiminde, uzun bir çalışma sonunda sahnelenen oyunun sürpriz konuğu Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit oldu.

 

Çeto'nun Sahnesi'nde sahnelenen oyuna gelip oyunu izleyen Başkan Özyiğit, oyun sonunda sahneye çıkarak, çocukları ve emeği geçenleri tebrik etti. Başkan Özyiğit; "çocuklarımız çok başarılı bir oyun sahnelediler, oynadıkları oyunla bize, doğaya sahip çıkmamız gerektiğini bir kez daha hatırlattılar. Çocuklarımız ve güzel bir gelecek için daha güzel yaşam alanları yaratmalı ve bu alanlarımıza sahip çıkmalıyız. Bu etkinlikte emeği geçen başta Kerem Çiçek ve Sabahat Uzun olmak üzere tüm emeği geçenlere, çocuklarını sanata yönlendiren değerli velilerimize teşekkür ediyorum" dedi.

Daha sonra çocuklarla birlikte horon oynayan Başkan Özyiğit, salonu dolduran seyircilerden büyük alkış aldı.

 

"GÜZEL BİR YENİŞEHİR İÇİN BAŞKANIN YANINDA VE DESTEKÇİSİYİZ"

İlk defa halkın yanında olan, çocuklara ve insanlara dokunan bir başkan gördüklerini belirten veliler, başkanın bu sürpriz ziyaretinden çok mutlu olduklarını ve güzel bir Yenişehir için yanında ve destekçisi olacaklarını söylediler.

 

.OCUKLAR; DOĞADAN HİKÂYELER'LE BÜYÜKLERE DOĞAYA SAHİP ÇIKMAYI ANLATTILAR.

Aysel Yıldırım ve Bülent Sezgin yazdığı, Kerem Çiçek'in yönettiği, Doğanın kirletilmesi ve kurtarılması üzerine iki ana öykünün birleştirilmesiyle yazılan, yaşadığımız doğanın öneminden bahseden oyunda; Beren Nil Öztürk, Bulut Uzun, Kaan Can Karaca, Elif Su Yaraşır, İrem Metinoğlu, Kaan Aksu, Harun Sabah Kösel, Simge Öztatar, Utku Deniz Duman, Akdora Yılmaz, Cem Deniz Yıldız, Demirhan Horoz, Sude Miray Aslan ve Arda Nevzat Özel rol aldı.

Oyunda; Perihan Fırat Öğüç ve Ersin Aydın asistan olarak, Elif Yordamlı ve Esen Berge teknik, kulis ve aksesuar sorumlusu olarak görev yaptılar.

Oyun yönetmeni ve Çocuk Drama Atölyesi sorumlusu Kerem Çiçek; çocuklarla uzun süre keyifli ve eğlenceli çalıştıklar yaptıklarını belirterek şunları söyledi; " Bu çalışmalardaki amacımız, çocukların kendilerini keşfetmesi, özgüvenlerinin oluşması, yeteneklerinin ve algılamalarının güçlenmesi gibi alanlarda yaşama hazırlanmalarını sağlamaktır. Eğitimlerimizin semeresini de bu oyunla aldık. Gelecek güzel bir nesil için çocuklarını sanata yönlendiren velilerimize ve salonumuza gelerek oyunumuzu izleyen, çocuklarımızı sevindiren Yenişehir Belediye Başkanımız Sayın Abdullah Özyiğit'e çok teşekkür ediyorum."

 

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve inovatifhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.