Toroslarda öğrencilere '3 Ocak Mersin'in Kurtuluşu' konulu çizgi roman dağıtıldı

Eğitim 15.01.2020 - 17:39, Güncelleme: 29.11.2021 - 14:41
 

Toroslarda öğrencilere '3 Ocak Mersin'in Kurtuluşu' konulu çizgi roman dağıtıldı

Toroslar Belediyesi 3 Ocak Mersin'in Düşman İşgalinden Kurtuluşu'nun 98'inci yıl dönümü dolayısıyla özel olarak hazırlattığı '3 Ocak Mersin'in Kurtuluşu' konulu çizgi roman, öğrencilere dağıtıldı.

Toroslar Belediyesi, ilçedeki eğitim kurumlarına Mersin'in Düşman İşgali'nden Kurtuluşu'nu anlatan çizgi roman dağıtımı yapıyor.            Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz'ın, 3 Ocak Mersin'in Düşman İşgalinden Kurtuluşu'nun 98'inci yıl dönümü dolayısıyla özel olarak hazırlattığı '3 Ocak Mersin'in Kurtuluşu' konulu çizgi roman, öğrencilere Milli Mücadele Döneminde Mersin'in destansı mücadelesini anlatırken Mersin'in kahramanları hakkında da bilgiler veriyor.            Başkan Yılmaz, öğrencilerin tarih bilincini canlı tutmak ve kentlilik bilinci ile yetişmelerini sağlamak amacıyla böyle bir eser çalışması yaptıklarını söyledi.            Cumhuriyetimizin Kurucusu Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün 'Geçmişini bilmeyen, geleceğine yön veremez' sözüne atıfta bulunan Başkan Yılmaz; "Geleceğimize doğru emin adımlarla ilerlemek için tarihimizi iyi bilmeliyiz. Bu anlayışla çocuklarımız için bir çizgi roman hazırlattık. Kentimizin düşman işgalinden kurtuluşunun 98'inci yıl dönümü dolayısıyla hazırlattığımız bu çizgi roman, geleceğimizin teminatı çocuklarımıza atalarının zor şartlarda verdiği başarılı mücadeleyi anlatıyor. Çocuklarımızın tarihini iyi bilmesini, okumasını ve araştırmasını önemsiyor, onların milli ve manevi değerlerle yetişmesini istiyoruz" şeklinde konuştu.
Toroslar Belediyesi 3 Ocak Mersin'in Düşman İşgalinden Kurtuluşu'nun 98'inci yıl dönümü dolayısıyla özel olarak hazırlattığı '3 Ocak Mersin'in Kurtuluşu' konulu çizgi roman, öğrencilere dağıtıldı.

Toroslar Belediyesi, ilçedeki eğitim kurumlarına Mersin'in Düşman İşgali'nden Kurtuluşu'nu anlatan çizgi roman dağıtımı yapıyor.

 

         Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz'ın, 3 Ocak Mersin'in Düşman İşgalinden Kurtuluşu'nun 98'inci yıl dönümü dolayısıyla özel olarak hazırlattığı '3 Ocak Mersin'in Kurtuluşu' konulu çizgi roman, öğrencilere Milli Mücadele Döneminde Mersin'in destansı mücadelesini anlatırken Mersin'in kahramanları hakkında da bilgiler veriyor.

 

         Başkan Yılmaz, öğrencilerin tarih bilincini canlı tutmak ve kentlilik bilinci ile yetişmelerini sağlamak amacıyla böyle bir eser çalışması yaptıklarını söyledi.

 

         Cumhuriyetimizin Kurucusu Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün 'Geçmişini bilmeyen, geleceğine yön veremez' sözüne atıfta bulunan Başkan Yılmaz; "Geleceğimize doğru emin adımlarla ilerlemek için tarihimizi iyi bilmeliyiz. Bu anlayışla çocuklarımız için bir çizgi roman hazırlattık. Kentimizin düşman işgalinden kurtuluşunun 98'inci yıl dönümü dolayısıyla hazırlattığımız bu çizgi roman, geleceğimizin teminatı çocuklarımıza atalarının zor şartlarda verdiği başarılı mücadeleyi anlatıyor. Çocuklarımızın tarihini iyi bilmesini, okumasını ve araştırmasını önemsiyor, onların milli ve manevi değerlerle yetişmesini istiyoruz" şeklinde konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve inovatifhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.