Türk Sporuna Toros Üniversitesi’nden Yüzde Yüz Destek

Eğitim 12.03.2020 - 20:24, Güncelleme: 29.11.2021 - 14:41
 

Türk Sporuna Toros Üniversitesi’nden Yüzde Yüz Destek

Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Toros Üniversitesi arasında uluslararası seviyede başarı kazanan milli sporculara burs verilmesi için mutabakat metni imzalandı.

Ülkemizin uluslararası spor organizasyonundaki başarısını arttırmak ve nitelikli sporcuların gelişmesine katkı sunmak adına 12 Mart 2020 Perşembe günü Bakanlık Merkezi Binası’nda 24 vakıf üniversitesiyle daha protokol imzalandı.  Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Toros Üniversitesi arasında gerçekleştirilecek protokole: Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu ile Rektör Prof. Dr. Haluk Korkmazyürek imza attı. Bakan Kasapoğlu, yaptığı konuşmada, yakın zamanda Türk sporu için çok sevindirici tarihi bir gelişme yaşandığını ve 28 vakıf üniversitesinin katılımıyla, "Vakıf Üniversitelerinden Türk Sporuna Yükseköğretimde Yüzde Yüz Destek" temalı bir mutabakat adımı atıldığını hatırlatarak, "Bu mutabakatla milli sporcularımızın, vakıf üniversitelerinde ücretsiz olarak eğitim görmelerinin önünü açtık. Bu adım sonrasında spor camiamızdan çok olumlu geri dönüşler aldık. Bugün 28 vakıf üniversitemize ek olarak, 24 vakıf üniversitemizle daha bu mutabakata imza atmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bu gelişmeyle milli sporcularımız, toplamda 52 vakıf üniversitesinde ücretsiz olarak eğitim görme fırsatına kavuşmuş oluyor" dedi.   Vakıf üniversitesini kazanan milli sporcuların bölüm fark etmeksizin yüzde 100 burslu üniversite tahsilini sürdürebileceğine dikkati çeken Bakan Kasapoğlu, "Bu şekilde ailelerin ve sporcuların, okul mu, yoksa spora devam mı konusundaki tereddütlerini de büyük ölçüde bertaraf etmiş olacağız. Ve inşallah gelecekte bu örnek gençlerimizi hem profesyonel hayatlarında, hem de spor kariyerlerinde kazandıkları başarılarla çok daha önemli yerlerde göreceğiz. Mutabakatımız, milletimize, gençlerimize ve Türk sporuna hayırlı, uğurlu olsun" diye konuştu. Mutabakata göre; belirlenen kategorilerde ülkemizi uluslararası arenada başarı ile temsil eden milli sporcularımıza eğitim süreleri boyunca 100 oranında burs verilecek. Bu sayede milli sporculara spor bilimleri dışında farklı kariyer olanakları sağlanmış olacak.    
Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Toros Üniversitesi arasında uluslararası seviyede başarı kazanan milli sporculara burs verilmesi için mutabakat metni imzalandı.

Ülkemizin uluslararası spor organizasyonundaki başarısını arttırmak ve nitelikli sporcuların gelişmesine katkı sunmak adına 12 Mart 2020 Perşembe günü Bakanlık Merkezi Binası’nda 24 vakıf üniversitesiyle daha protokol imzalandı.  Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Toros Üniversitesi arasında gerçekleştirilecek protokole: Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu ile Rektör Prof. Dr. Haluk Korkmazyürek imza attı.


Bakan Kasapoğlu, yaptığı konuşmada, yakın zamanda Türk sporu için çok sevindirici tarihi bir gelişme yaşandığını ve 28 vakıf üniversitesinin katılımıyla, "Vakıf Üniversitelerinden Türk Sporuna Yükseköğretimde Yüzde Yüz Destek" temalı bir mutabakat adımı atıldığını hatırlatarak, "Bu mutabakatla milli sporcularımızın, vakıf üniversitelerinde ücretsiz olarak eğitim görmelerinin önünü açtık. Bu adım sonrasında spor camiamızdan çok olumlu geri dönüşler aldık. Bugün 28 vakıf üniversitemize ek olarak, 24 vakıf üniversitemizle daha bu mutabakata imza atmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bu gelişmeyle milli sporcularımız, toplamda 52 vakıf üniversitesinde ücretsiz olarak eğitim görme fırsatına kavuşmuş oluyor" dedi.

 

Vakıf üniversitesini kazanan milli sporcuların bölüm fark etmeksizin yüzde 100 burslu üniversite tahsilini sürdürebileceğine dikkati çeken Bakan Kasapoğlu, "Bu şekilde ailelerin ve sporcuların, okul mu, yoksa spora devam mı konusundaki tereddütlerini de büyük ölçüde bertaraf etmiş olacağız. Ve inşallah gelecekte bu örnek gençlerimizi hem profesyonel hayatlarında, hem de spor kariyerlerinde kazandıkları başarılarla çok daha önemli yerlerde göreceğiz. Mutabakatımız, milletimize, gençlerimize ve Türk sporuna hayırlı, uğurlu olsun" diye konuştu.


Mutabakata göre; belirlenen kategorilerde ülkemizi uluslararası arenada başarı ile temsil eden milli sporcularımıza eğitim süreleri boyunca 100 oranında burs verilecek. Bu sayede milli sporculara spor bilimleri dışında farklı kariyer olanakları sağlanmış olacak.

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve inovatifhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.