Yazlık Sinema, Kurban Bayramı Sonrası Açılıyor

Kültür-Sanat 28.07.2020 - 22:24, Güncelleme: 29.11.2021 - 14:41
 

Yazlık Sinema, Kurban Bayramı Sonrası Açılıyor

Mezitlililerin 6 yıldır en büyük yaz eğlencelerinden birisi olan Mezitli Belediyesi Yazlık Sinema dünyayı etkisi altına alan koronavirüsü nedeniyle gecikmeli olarak açılacak.

5 Ağustos 2020 Çarşamba günü bu sezon ilk kez sinemaseverlerle buluşacak olan Yazlık Sinemada, yaz boyu her Çarşamba ve Cuma günleri film gösterimi yapılacak. Koronavirüs'ü tedbirleri kapsamında bu sezon önceki yılların aksine armut koltuk ve şezlonglara izin verilmeyecek.Sosyal mesafe kuralına uygun aralıklı olarak tahta sandalyelerde oturulacak ve hijyen kurallarına dikkat edilecek.    ‘SİNEMASEVERLERLE GEÇ BULUŞUYOR OLMANIN HÜZNÜNÜ YAŞIYORUZ’ Saygın sanat gazeteleri tarafından Mezitli Belediyesi Yazlık Sinemasının Türkiye’nin en güzel 10 sinemasından birisi olarak seçildiğini söyleyen Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, bu yıl sinemaseverlerle daha geç buluşuyor olmanın üzüntüsü içerisinde bulunduklarını dile getirdi.   ‘VİRÜS NEDENİYLE GEREKLİ TEDBİRLERİMİZİ ALARAK SİNEMAMIZI AÇACAĞIZ’ Yoğun şekilde Yazlık Sinemanın açılması yönünde talepler olduğunu ifade eden Başkan Tarhan, “Sinemamız artık Mersin’de bir klasik haline geldi. Ancak koronavirüsü tedbirleri kapsamında bu yıl biraz hassas davrandık. Normalleşme süreciyle birlikte, gerekli kurumlardan görüş alarak Kurban Bayramı sonrası açmaya karar verdik. Elbette önceki yılların aksine bir dizi tedbiri alarak Mezitlileri misafir edeceğiz. Bu konuda değerli vatandaşlarımızdan anlayış ve destek bekliyoruz” dedi.   ‘6 YILDIR YOĞUN İLGİ GÖSTERİLİYOR’ Bu senede çok özel filmlerin izleyiciyle buluşacağı bilgisini veren Başkan Tarhan, “Sezonun önemli filmlerini çok cüzi fiyatlara vatandaşlarımıza izletirken, aynı zamanda özlenen bir nostaljiyi yaşatmış da oluyoruz. 6 yıldır vatandaşlarımız yoğun ilgi gösteriyor. Ben de fırsat bulduğum zamanlarda gelip burada film izliyorum. Sezon sonuna kadar yerli ve yabancı çok sayıda filmi sinemaseverle buluşturmayı hedefliyoruz” şeklinde konuştu.   ‘HALKIMIZI BİR ARAYA GETİREN ÖNEMLİ BİR ETKİNLİK’ Bu tarz etkinliklerin sevgiyi çoğalttığını, halkın birbiriyle kaynaşarak dayanışma ruhunu arttırdığını ifade eden Tarhan, “Belediyeciliğin en önemli kurallarından bir tanesi, vatandaşların sosyalleşmesini sağlamaktır. İstiyorum ki, vatandaşlarımız her fırsatta bir araya gelsin, birlik olup, büyük bir aile olalım. Toplum olarak bir arada olmak beni oldukça mutlu ediyor. Hayata geçirdiğimiz yazlık sinema ise sosyal belediyeciliğin ve bütünleşmenin önemli bir örneğidir. Bu anlayış ile ilerleyeceğiz ve halkımızın kültürel gelişimlerine katkıda bulunacağız” diye konuştu.  
Mezitlililerin 6 yıldır en büyük yaz eğlencelerinden birisi olan Mezitli Belediyesi Yazlık Sinema dünyayı etkisi altına alan koronavirüsü nedeniyle gecikmeli olarak açılacak.

5 Ağustos 2020 Çarşamba günü bu sezon ilk kez sinemaseverlerle buluşacak olan Yazlık Sinemada, yaz boyu her Çarşamba ve Cuma günleri film gösterimi yapılacak. Koronavirüs'ü tedbirleri kapsamında bu sezon önceki yılların aksine armut koltuk ve şezlonglara izin verilmeyecek.Sosyal mesafe kuralına uygun aralıklı olarak tahta sandalyelerde oturulacak ve hijyen kurallarına dikkat edilecek.

 

 ‘SİNEMASEVERLERLE GEÇ BULUŞUYOR OLMANIN HÜZNÜNÜ YAŞIYORUZ’

Saygın sanat gazeteleri tarafından Mezitli Belediyesi Yazlık Sinemasının Türkiye’nin en güzel 10 sinemasından birisi olarak seçildiğini söyleyen Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, bu yıl sinemaseverlerle daha geç buluşuyor olmanın üzüntüsü içerisinde bulunduklarını dile getirdi.

 

‘VİRÜS NEDENİYLE GEREKLİ TEDBİRLERİMİZİ ALARAK SİNEMAMIZI AÇACAĞIZ’

Yoğun şekilde Yazlık Sinemanın açılması yönünde talepler olduğunu ifade eden Başkan Tarhan, “Sinemamız artık Mersin’de bir klasik haline geldi. Ancak koronavirüsü tedbirleri kapsamında bu yıl biraz hassas davrandık. Normalleşme süreciyle birlikte, gerekli kurumlardan görüş alarak Kurban Bayramı sonrası açmaya karar verdik. Elbette önceki yılların aksine bir dizi tedbiri alarak Mezitlileri misafir edeceğiz. Bu konuda değerli vatandaşlarımızdan anlayış ve destek bekliyoruz” dedi.

 

‘6 YILDIR YOĞUN İLGİ GÖSTERİLİYOR’

Bu senede çok özel filmlerin izleyiciyle buluşacağı bilgisini veren Başkan Tarhan, “Sezonun önemli filmlerini çok cüzi fiyatlara vatandaşlarımıza izletirken, aynı zamanda özlenen bir nostaljiyi yaşatmış da oluyoruz. 6 yıldır vatandaşlarımız yoğun ilgi gösteriyor. Ben de fırsat bulduğum zamanlarda gelip burada film izliyorum. Sezon sonuna kadar yerli ve yabancı çok sayıda filmi sinemaseverle buluşturmayı hedefliyoruz” şeklinde konuştu.

 

‘HALKIMIZI BİR ARAYA GETİREN ÖNEMLİ BİR ETKİNLİK’

Bu tarz etkinliklerin sevgiyi çoğalttığını, halkın birbiriyle kaynaşarak dayanışma ruhunu arttırdığını ifade eden Tarhan, “Belediyeciliğin en önemli kurallarından bir tanesi, vatandaşların sosyalleşmesini sağlamaktır. İstiyorum ki, vatandaşlarımız her fırsatta bir araya gelsin, birlik olup, büyük bir aile olalım. Toplum olarak bir arada olmak beni oldukça mutlu ediyor. Hayata geçirdiğimiz yazlık sinema ise sosyal belediyeciliğin ve bütünleşmenin önemli bir örneğidir. Bu anlayış ile ilerleyeceğiz ve halkımızın kültürel gelişimlerine katkıda bulunacağız” diye konuştu.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve inovatifhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.