Erdemli Belediyesi'nde personele ‘Corona’ virüsü farkındalık semineri

04.03.2020 - 10:58, Güncelleme: 29.11.2021 - 14:41
 

Erdemli Belediyesi'nde personele ‘Corona’ virüsü farkındalık semineri

Erdemli Belediyesi personellerine yönelik ‘Corona’ virüsü konusunda farkındalık semineri düzenlendi. Erdemli Belediyesi Konferans Salonu’nda düzenlenen seminere Belediye Başkan Yardımcısı Rüştü Çınar, Fen İşleri Müdürü Abdülkadir Altunçiçek, Belediye İşyeri Hekimi Ahmet Efe ve kurum personelleri katıldı.

Erdemli Belediyesi’nde görevli Doktor Ahmet Efe tarafından düzenlenen ‘Corona’ virüsü farkındalık seminerinde bağışıklık sistemi zayıf, ileri yaş kişilerin ve kronik hastalığı olanların virüsten çok daha çabuk etkilenebileceği paylaşıldı. Hastalığın yayılma oranının çok yüksek olduğunu söyleyen Efe, dünyanın en büyük 5 virüsünün içerisinde kendine en yakın olanının 3-4 katı hızla yayıldığına dikkat çekti ve hastalık konusunda bilgi kirliliği olduğunu belirterek, insandan insana öksürük, aksırık, öpüşme ve el sıkışma sonucunda damlacık enfeksiyonu yoluyla bulaştığı düşünülen corona virüsün yol açtığı belirtilerin en başında nef es darlığı olduğunu söyledi. Efe, diğer belirtilerini baş ağrısı, boğaz ağrısı, hapşırık, öksürük, burun akıntısı, ateş olarak sıraladı. COVID-19’UN Yayılmasını Nasıl Önleriz Bağışıklık sistemi zayıf olanlar, diyabet, koah, astım ve kronik kalp hastası olanların riskli kişiler olduğunu belirterek, corona virüsünün yayılma hızının çok fazla olduğunu söyledi. COVID-19’un yayılmasının önlenmesi ve hastalığa yakalanmamak için alınması gereken önlemlere değinen Efe, ‘’El hijyenine dikkat edilmelidir. Elimizi hijyenik yıkamalıyız. Eller en az 30 saniye boyunca sabun ve suyla yıkanmalıdır. Sabun ve suyun olmadığı durumlarda alkol bazlı el dezenfektanı kullanılmalıdır. Antiseptik içeren sabun kullanmaya gerek yoktur, normal sabun yeterlidir. Temas edilen yüzeyleri sağlığa uygun hale getirmeliyiz. Öpüşme ve tokalaşmak yerine selamlamayı tercih etmeliyiz. Solunum yolu hijyeni sağlanmalıdır. Gribal enfeksiyon şikayetleri olanlar evlerinde istirahat etmelidir. Çiğ veya az pişmiş hayvansal ürünlerin (çiğ et, süt veya hayvan organları) tüketiminden kaçınmalıyız. Hasta insanlarla temastan kaçınmalıyız. Topluluklardan ve canlı hayvan pazarlarından uzak durmalıyız. İyi beslenmeliyiz’’ dedi.   Hastalık belirtileri olanların Şehir Hastanesi Göğüs Hastalıkları bölümü veya Enfeksiyon Hastalıkları bölümüne başvurmalarını isteyen Efe, Sağlık Bakanlığı’nın hastalıkla ilgili gerekli bilgilendirmeleri içeren https:// hsgm.saglik.gov.tr/tr/bulasici-hastaliklar/2019-n-cov.html adresinden günlük güncellemeleri takip edebilirsiniz’’ dedi. Seminer soru cevap kısmıyla sona erdi.
Erdemli Belediyesi personellerine yönelik ‘Corona’ virüsü konusunda farkındalık semineri düzenlendi. Erdemli Belediyesi Konferans Salonu’nda düzenlenen seminere Belediye Başkan Yardımcısı Rüştü Çınar, Fen İşleri Müdürü Abdülkadir Altunçiçek, Belediye İşyeri Hekimi Ahmet Efe ve kurum personelleri katıldı.

Erdemli Belediyesi’nde görevli Doktor Ahmet Efe tarafından düzenlenen ‘Corona’ virüsü farkındalık seminerinde bağışıklık sistemi zayıf, ileri yaş kişilerin ve kronik hastalığı olanların virüsten çok daha çabuk etkilenebileceği paylaşıldı. Hastalığın yayılma oranının çok yüksek olduğunu söyleyen Efe, dünyanın en büyük 5 virüsünün içerisinde kendine en yakın olanının 3-4 katı hızla yayıldığına dikkat çekti ve hastalık konusunda bilgi kirliliği olduğunu belirterek, insandan insana öksürük, aksırık, öpüşme ve el sıkışma sonucunda damlacık enfeksiyonu yoluyla bulaştığı düşünülen corona virüsün yol açtığı belirtilerin en başında nef

es darlığı olduğunu söyledi. Efe, diğer belirtilerini baş ağrısı, boğaz ağrısı, hapşırık, öksürük, burun akıntısı, ateş olarak sıraladı.

COVID-19’UN Yayılmasını Nasıl Önleriz

Bağışıklık sistemi zayıf olanlar, diyabet, koah, astım ve kronik kalp hastası olanların riskli kişiler olduğunu belirterek, corona virüsünün yayılma hızının çok fazla olduğunu söyledi. COVID-19’un yayılmasının önlenmesi ve hastalığa yakalanmamak için alınması gereken önlemlere değinen Efe, ‘’El hijyenine dikkat edilmelidir. Elimizi hijyenik yıkamalıyız. Eller en az 30 saniye boyunca sabun ve suyla yıkanmalıdır. Sabun ve suyun olmadığı durumlarda alkol bazlı el dezenfektanı kullanılmalıdır. Antiseptik içeren sabun kullanmaya gerek yoktur, normal sabun yeterlidir. Temas edilen yüzeyleri sağlığa uygun hale getirmeliyiz. Öpüşme ve tokalaşmak yerine selamlamayı tercih etmeliyiz. Solunum yolu hijyeni sağlanmalıdır. Gribal enfeksiyon şikayetleri olanlar evlerinde istirahat etmelidir. Çiğ veya az pişmiş hayvansal ürünlerin (çiğ et, süt veya hayvan organları) tüketiminden kaçınmalıyız. Hasta insanlarla temastan kaçınmalıyız. Topluluklardan ve canlı hayvan pazarlarından uzak durmalıyız. İyi beslenmeliyiz’’ dedi.

 

Hastalık belirtileri olanların Şehir Hastanesi Göğüs Hastalıkları bölümü veya Enfeksiyon Hastalıkları bölümüne başvurmalarını isteyen Efe, Sağlık Bakanlığı’nın hastalıkla ilgili gerekli bilgilendirmeleri içeren https:// hsgm.saglik.gov.tr/tr/bulasici-hastaliklar/2019-n-cov.html adresinden günlük güncellemeleri takip edebilirsiniz’’ dedi. Seminer soru cevap kısmıyla sona erdi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve inovatifhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.