‘15 Temmuz Demokrasi Ve Milli Birlik Günü’nde, Mersin Cumhuriyet Meydanı’nda ‘Demokrasi Nöbeti’ Tutuldu

Güncel 16.07.2024 - 12:00, Güncelleme: 16.07.2024 - 12:00
 

‘15 Temmuz Demokrasi Ve Milli Birlik Günü’nde, Mersin Cumhuriyet Meydanı’nda ‘Demokrasi Nöbeti’ Tutuldu

Mersin'de ‘15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’ etkinlikleri kapsamında ‘Demokrasi Nöbeti' gerçekleştirildi

Cumhuriyet Alanı’nda saygı duruşunda bulunulması ve akabinde Akdeniz Bölge Garnizon Komutanlığı Bandosu eşliğinde İstiklal Marşı’mızın okunmasıyla başlayan programda şehitlerimiz için Kuran- Kerim tilaveti ve okunan hatimlerin duası yapıldı.   Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ‘15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’ vesilesiyle gerçekleştirdiği ‘Ulusa Sesleniş’ konuşmaları canlı yayında izlenildi. Vali Pehlivan günün anlam ve önemi ilişkin bir konuşma gerçekleştirdi.   Programda; 15 Temmuz Gazisi Mustafa Karakoç ve Mersin Milletvekili Ali Kıratlı da birer konuşma yaptı.   Daha sonra 81 ilde eş zamanlı düzenlenen ‘15 Temmuz Şehitleri Sancak Koşusu’ kapsamında sporcular Vali Ali Hamza Pehlivan’a Türk Bayrağı’nı takdim etti. Vali Pehlivan dereceye giren öğrenci ve sporcuları tebrik etti ödüllerini verdi.   Bando gösterisi, Mehter takımı gösterisi, video gösterimleri, şiir, ilahi dinletileri ile devam eden program, saat 00.13’te Cumhuriyet Meydanı ve İl genelinde selaların okunması ile sona erdi.   ‘Demokrasi Nöbeti’ne Valimiz Ali Hamza Pehlivan, eşi Yıldız Pehlivan, Mersin AK Parti Milletvekili Ali Kıratlı, Garnizon Komutanı Tuğamiral Murat Fırat, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili, Cumhuriyet Başsavcısı, Adalet Komisyonu Başkanı, İdare Mahkemesi Başkanı, Vali Yardımcıları, Kaymakamlar, Baro Başkanı, İl Emniyet Müdürü, İl Jandarma Komutanı, Sahil Güvenlik Bölge Komutanı, Yenişehir Belediye Başkanı, AK Parti ve MHP İl Başkanları, kurum amirleri, siyasi parti, meslek odaları ve sivil toplum teşkilatlarının temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.                                                                                                                                                                                                                                 
Mersin'de ‘15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’ etkinlikleri kapsamında ‘Demokrasi Nöbeti' gerçekleştirildi
Cumhuriyet Alanı’nda saygı duruşunda bulunulması ve akabinde Akdeniz Bölge Garnizon Komutanlığı Bandosu eşliğinde İstiklal Marşı’mızın okunmasıyla başlayan programda şehitlerimiz için Kuran- Kerim tilaveti ve okunan hatimlerin duası yapıldı.
 
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ‘ 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’ vesilesiyle gerçekleştirdiği ‘Ulusa Sesleniş’ konuşmaları canlı yayında izlenildi.
Vali Pehlivan günün anlam ve önemi ilişkin bir konuşma gerçekleştirdi.
 
Programda; 15 Temmuz Gazisi Mustafa Karakoç ve Mersin Milletvekili Ali Kıratlı da birer konuşma yaptı.
 
Daha sonra 81 ilde eş zamanlı düzenlenen ‘ 15 Temmuz Şehitleri Sancak Koşusu’ kapsamında sporcular Vali Ali Hamza Pehlivan’a Türk Bayrağı’nı takdim etti. Vali Pehlivan dereceye giren öğrenci ve sporcuları tebrik etti ödüllerini verdi.
 
Bando gösterisi, Mehter takımı gösterisi, video gösterimleri, şiir, ilahi dinletileri ile devam eden program, saat 00.13’te Cumhuriyet Meydanı ve İl genelinde selaların okunması ile sona erdi.
 
Demokrasi Nöbeti’ne Valimiz Ali Hamza Pehlivan, eşi Yıldız Pehlivan, Mersin AK Parti Milletvekili Ali Kıratlı, Garnizon Komutanı Tuğamiral Murat Fırat, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili, Cumhuriyet Başsavcısı, Adalet Komisyonu Başkanı, İdare Mahkemesi Başkanı, Vali Yardımcıları, Kaymakamlar, Baro Başkanı, İl Emniyet Müdürü, İl Jandarma Komutanı, Sahil Güvenlik Bölge Komutanı, Yenişehir Belediye Başkanı, AK Parti ve MHP İl Başkanları, kurum amirleri, siyasi parti, meslek odaları ve sivil toplum teşkilatlarının temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.                                                                                                                                                                                                                                 
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve inovatifhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.