Mersin SMMM Odası üyeleri 'Aşure Günü' etkinliğinde bir araya geldi

Güncel 31.07.2024 - 09:42, Güncelleme: 31.07.2024 - 09:42
 

Mersin SMMM Odası üyeleri 'Aşure Günü' etkinliğinde bir araya geldi

Mersin SMMM Odası "Aşure Günü" etkinliğini konukların, üyelerin ve meslek mensubu adayların katılımıyla oda lokalinde gerçekleştirdi.

Mersin SMMM Odası'nda düzenlenen "Aşure Günü " etkinliğine Mersin SMMMO Başkanı Emin Levent Türkili, Toroslar Belediye Başkanı Abdurrahman YILDIZ, Vergi Dairesi Başkan Vekili Bekir YİĞİT, Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Hamit Mert AVCI, Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Yardımcısı Mustafa ÖZDAMAR, Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Üyesi Gökben GÖKBULUT, Siirtliler Dayanışma Vakfı Başkanı Zafer Şahin ÖZTURAN, Ticaret Sicil Müdürü Halis ÇAKIR, Mezitli Belediyesi Meclis Üyesi Sibel GELBUL, Mersin Üniversitesi Meslek Yüksek Okulu Müdürü Prof. Dr. İlhan EGE, üyeler ve meslek mensubu adayların katılımıyla aşure günü etkinliği gerçekleştirildi.   Başkan Türkili, etkinlikte yaptığı konuşmada  "34 yıldır haklı taleplerimizi hep dile getirdik. Angaryalar azalacağına iş yükümüz arttı .Bıçak kemiğe dayandı. Fakat bunu demokratik şekilde meydanlarda talep etme, haykırma zamanı geldi.  34 yıldır bir ilk gerçekleşiyor. Hak kazanımı madden ve manen fedakarlık gerektirir,yorulma gerektirir,uykusuz aç mücadele gerektirir .Birileri koşsun kazansın, mücadele etsin ben oturduğum yerden meyvesini yiyeyim olmaz." meslektaşlarını 1 Ağustos Perşembe günü Ankara Anıtpark’ta  saat 14.00 düzenlenecek mitinge katılım çağrısı yaptı. Türkili, aşure etkinliği ile ilgili olarak da “ Bugün burada hem dini hem de kültürel anlamda büyük bir öneme sahip olan aşure geleneğimizi hep birlikte yıllardır yaşatmaya çalışıyoruz.Aşure tarihimizde ve kültürümüzde önemli bir yere sahiptir. Paylaşmanın, yardımlaşmanın, dayanışmanın, kardeşliğin bereketin birlik ve beraberliğin sembolü olarak kabul edilir.Bizlerde bugün aynı duygularla aşuremizi paylaşmak için bir araya geldik. Bu vesile ile tüm şehitlerimizi rahmetle anıyoruz. Hepinize katılımlarınız için teşekkür ediyoruz”dedi Toroslar Belediye Başkanı Abdurrahman Yıldız,  Büyükşehir Başkan Vekili Hamit Mert Avcı, MTSO Başkan Yardımcısı Mustafa Özdamar, Prof. Dr. İlhan Ege de  "aşure günü" etkinliğinde mali müşavirlerle bir arada bulunmaktan dolayı duydukları memnuniyeti dile getirdiler.                                                                                                                              
Mersin SMMM Odası "Aşure Günü" etkinliğini konukların, üyelerin ve meslek mensubu adayların katılımıyla oda lokalinde gerçekleştirdi.

Mersin SMMM Odası'nda düzenlenen " Aşure Günü " etkinliğine Mersin SMMMO Başkanı Emin Levent Türkili, Toroslar Belediye Başkanı Abdurrahman YILDIZ, Vergi Dairesi Başkan Vekili Bekir YİĞİT, Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Hamit Mert AVCI, Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Yardımcısı Mustafa ÖZDAMAR, Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Üyesi Gökben GÖKBULUT, Siirtliler Dayanışma Vakfı Başkanı Zafer Şahin ÖZTURAN, Ticaret Sicil Müdürü Halis ÇAKIR, Mezitli Belediyesi Meclis Üyesi Sibel GELBUL, Mersin Üniversitesi Meslek Yüksek Okulu Müdürü Prof. Dr. İlhan EGE, üyeler ve meslek mensubu adayların katılımıyla aşure günü etkinliği gerçekleştirildi.

 

Başkan Türkili, etkinlikte yaptığı konuşmada  "34 yıldır haklı taleplerimizi hep dile getirdik. Angaryalar azalacağına iş yükümüz arttı .Bıçak kemiğe dayandı. Fakat bunu demokratik şekilde meydanlarda talep etme, haykırma zamanı geldi.  34 yıldır bir ilk gerçekleşiyor. Hak kazanımı madden ve manen fedakarlık gerektirir,yorulma gerektirir,uykusuz aç mücadele gerektirir .Birileri koşsun kazansın, mücadele etsin ben oturduğum yerden meyvesini yiyeyim olmaz." meslektaşlarını 1 Ağustos Perşembe günü Ankara Anıtpark’ta  saat 14.00 düzenlenecek mitinge katılım çağrısı yaptı.

Türkili, aşure etkinliği ile ilgili olarak da “ Bugün burada hem dini hem de kültürel anlamda büyük bir öneme sahip olan aşure geleneğimizi hep birlikte yıllardır yaşatmaya çalışıyoruz. Aşure tarihimizde ve kültürümüzde önemli bir yere sahiptir. Paylaşmanın, yardımlaşmanın, dayanışmanın, kardeşliğin bereketin birlik ve beraberliğin sembolü olarak kabul edilir.Bizlerde bugün aynı duygularla aşuremizi paylaşmak için bir araya geldik. Bu vesile ile tüm şehitlerimizi rahmetle anıyoruz. Hepinize katılımlarınız için teşekkür ediyoruz”dedi

Toroslar Belediye Başkanı Abdurrahman Yıldız,  Büyükşehir Başkan Vekili Hamit Mert Avcı, MTSO Başkan Yardımcısı Mustafa Özdamar, Prof. Dr. İlhan Ege de  " aşure günü" etkinliğinde mali müşavirlerle bir arada bulunmaktan dolayı duydukları memnuniyeti dile getirdiler.                                                                                                                          

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (1 )

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve inovatifhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Salih Aydin
(31.07.2024 17:10 - #300)
Hizmetleriniz için, teşekkür ediyorum, ikramınız mübarek olsun, katılan tüm arkadaşlarımıza da ilgilerinden dolayı teşekkür ediyorum.. Selamlar.. Salih Aydın, Anamur...
Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve inovatifhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
(0) (0)
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.