Bugünlerde, ülkenin ekonomik durumundan dolayı tasarruf tedbirlerinden söz ediliyor.
Aslında her birimizin kendine göre tasarruf yaptığı bu dönemde, yerel yönetimlerin de konuyu öncülük düzeyinde sahiplenmesi gerekiyor.
Tasarruf konusunda özellikle Uluslararası Müzik Festivali ile ilgili de sayısız yazı yazdım.
Mersin’de yalnızca birkaç yüz kişinin ilgi gösterip katıldığı bir etkinlik için, yıllarca yerel yönetimler aracılığıyla halkın parası boşa harcandı.
Bugüne kadar “sözde uluslararası” festivale yurtdışından tek bir kişi gelmediği gibi komşu illerden de dinlemek üzere kimse ilgi göstermedi.
Yıllardır bu festivale harcanan para ile kaç okul, kaç fabrika yapılırdı ? diye düşünmek gerekir…
Özetle, yıllardır birkaç yüz insanın zor izlediği, çoğu etkinliğin boş salonlarda yapıldığı bu anlamsız etkinliğe harcanan on milyonlarca lirayla, binlerce ihtiyaçlı hemşerimizin geçimi kolaylaştırılırdı.
Şu anda bu bağlamda bir başka sıkıntımızı hatırlatayım: Büyükşehir Belediyesi’nin SGK borcu. ..
Uluslararası Müzik Festivali’nin en büyük sponsoru Büyükşehir Belediyesi, 20 yıldır bu festivale harcadığı bedelle SGK borcunun önemli bir kısmını ödeyebilirdi.
* * *
Mersin’de bu konser ve eğlence furyası Macit Özcan döneminde başladı.
Ne gereği varsa, sayısız Haluk Levent konseri düzenlendi!
Daha sonra da Burhanettin Kocamaz döneminde kalitesi düşerek eğlence ve konserler sürdü.
Şimdiki yönetim döneminde ise tam bir eğlence ve konser Belediyesi haline geldi.
Konserler köylerde bile düzenlendi.
Halkın ekonomik sıkıntı ve Belediyenin de borç içinde olduğu bu dönem, konser ve festival eğlenceleri ne kadar gereklidir? diye sorgulamalıyız.
Oysa, Büyükşehir Belediyesi’nin son yıllarda gerçekleştirdiği mahalle mutfakları ve sabahları çorba dağıtımı çok önemli bir hizmettir.
Umarım ihtiyaçlı halkımızın bütçesine katkı sağlayacak projelere öncelik verilir ve en azından bir dönem bu anlamsız ve israftan başka bir karşılığı olmayan konser, festival ve eğlencelere ara verilir.
HARUN ARSLAN…..28 Ağustos 2024