Harun Arslan
Köşe Yazarı
Harun Arslan
 

BAŞARILI BİR BÜROKRAT: Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü

Kentimize kurum müdürleri gelir, görevlerini yapar, süreleri gelince de Mersin’den ayrılırlar. Çoğu da iz bırakmaz, unutulur, bir daha hatırlanmaz. Fakat bazı bürokratlar  yaptıkları çalışmalarla ve başarılarıyla hemen  fark edilirler; kalıcı hizmetler yapar ve hep hatırlanırlar. Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Naci Yılmaz, göreve başlayalı bir yıldan az bir süre olmasına, rağmen çalışkanlığı ve başarılı çalışmalarıyla dikkat çekti.   İl Müdürlüğüne bağlı: *Yaklaşık 700 çocuğun hizmet aldığı 6 adet Çocuk Kuruluşu, *2 adet Kadın Konukevi, *2 resmi 6 özel olmak üzere 8 Huzurevi, *1’i Resmi 10’u özel olmak üzere 11 Engelli Bakım Merkezi *2 adet Şiddet Önleme Merkezi, *1 adet Otizm Gündüzlü Bakım Merkezi ve *1 adet Aktif Yaşam Merkezi bulunmakta. * Bakanlığa bağlı kreş ve gündüz bakımevi sayısı 62, çocuk kulübü sayısı ise 10.   Mersin ilimizde toplam 513 şehidimiz ve 983 gazimiz bulunmaktadır. İl Müdürlüğüne bağlı 9 adet Sosyal Hizmet Merkezi var. Sosyal hizmet merkezlerince 2024 Ocak ayından günümüze kadar 43.384 hane ziyaret edilmiş 97.450 kişi ile görüşülmüş.   Sokakta çalışan çocukların sayısını sıfırlamak adına Çocuklar Güvende kapsamında 10 mobil ekip görev yapmaktadır. Sadece Eylül ayı içindeki hizmet yoğunluğu bağlamında şu notlara dikkat edelim:   *Eylül ayı itibariyle engelli bireyine evde bakarak Bakanlıkça  evde bakım hizmetinden faydalanan 17.363 kişiye 155.666.304,80 TL ödeme yapılmış. *Eylül ayı itibariyle tek ebeveynli ya da çalışamayacak durumda olan ailelerin çocuklarını desteklemek amacıyla 4.251 çocuk Sosyal ve Ekonomik Destek Hizmetinden faydalanmış ve  *Eylül ayı için 26.855.743,06 TL ödeme yapılmış.  *Gelir gözetmeksizin her doğum yapan anneye ödenen doğum yardımı hizmetinden 812 kişi faydalanmış ve Eylül ayı için 387.155,98 TL ödeme yapılmış.   İki çok önemli kesim çocuklarımız ve yaşlılarımızdır Aile ve Sosyal Hizmetler Müdürlüğü’nün öncelikli olarak çocuklara ve yaşlılara önem vermesi çok etkileyici ve değerlidir. Son aşamasına gelen bir Çocuk Evleri Sitesi yapıldığını öğreniyoruz. Huzurevlerine  de çok önem verilmiş. Her ilçede huzur evinin bulunması ve yeni huzur evlerinin yapılması için yoğun bir çalışmanın olduğu görülüyor.   Sosyal hizmetlerin ve çalışmaların çok gerekli olduğu bu günlerde, Sn. Valimizin geldiği tarihten bugüne, bu konuya ne kadar önem verdiğini biliyoruz. Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürümüzü de her zaman Valimizin çalışma ve ziyaretlerinde hep yanında görmek memnuniyet vericidir.   Halkımızın en çok ihtiyaç duyduğu bugünlerde önemli bir hizmet gerçekleştiren başarılı Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürümüz Naci Yılmaz’ı ve kurumunu kutluyor; çok başarılı hizmetleri için kentim adına teşekkür ediyorum.   HARUN ARSLAN….16 Ekim 2024
Ekleme Tarihi: 17 Ekim 2024 - Perşembe

BAŞARILI BİR BÜROKRAT: Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü

Kentimize kurum müdürleri gelir, görevlerini yapar, süreleri gelince de Mersin’den ayrılırlar. Çoğu da iz bırakmaz, unutulur, bir daha hatırlanmaz.

Fakat bazı bürokratlar  yaptıkları çalışmalarla ve başarılarıyla hemen  fark edilirler; kalıcı hizmetler yapar ve hep hatırlanırlar.

Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Naci Yılmaz, göreve başlayalı bir yıldan az bir süre olmasına, rağmen çalışkanlığı ve başarılı çalışmalarıyla dikkat çekti.

 

İl Müdürlüğüne bağlı:

*Yaklaşık 700 çocuğun hizmet aldığı 6 adet Çocuk Kuruluşu,

*2 adet Kadın Konukevi,

*2 resmi 6 özel olmak üzere 8 Huzurevi,

*1’i Resmi 10’u özel olmak üzere 11 Engelli Bakım Merkezi

*2 adet Şiddet Önleme Merkezi,

*1 adet Otizm Gündüzlü Bakım Merkezi ve

*1 adet Aktif Yaşam Merkezi bulunmakta.

* Bakanlığa bağlı kreş ve gündüz bakımevi sayısı 62, çocuk kulübü sayısı ise 10.

 

Mersin ilimizde toplam 513 şehidimiz ve 983 gazimiz bulunmaktadır.

İl Müdürlüğüne bağlı 9 adet Sosyal Hizmet Merkezi var.

Sosyal hizmet merkezlerince 2024 Ocak ayından günümüze kadar 43.384 hane ziyaret edilmiş 97.450 kişi ile görüşülmüş.

 

Sokakta çalışan çocukların sayısını sıfırlamak adına Çocuklar Güvende kapsamında 10 mobil ekip görev yapmaktadır.

Sadece Eylül ayı içindeki hizmet yoğunluğu bağlamında şu notlara dikkat edelim:

 

*Eylül ayı itibariyle engelli bireyine evde bakarak Bakanlıkça  evde bakım hizmetinden faydalanan 17.363 kişiye 155.666.304,80 TL ödeme yapılmış.

*Eylül ayı itibariyle tek ebeveynli ya da çalışamayacak durumda olan ailelerin çocuklarını desteklemek amacıyla 4.251 çocuk Sosyal ve Ekonomik Destek Hizmetinden faydalanmış ve 

*Eylül ayı için 26.855.743,06 TL ödeme yapılmış.

 *Gelir gözetmeksizin her doğum yapan anneye ödenen doğum yardımı hizmetinden 812 kişi faydalanmış ve Eylül ayı için 387.155,98 TL ödeme yapılmış.

 

İki çok önemli kesim çocuklarımız ve yaşlılarımızdır

Aile ve Sosyal Hizmetler Müdürlüğü’nün öncelikli olarak çocuklara ve yaşlılara önem vermesi çok etkileyici ve değerlidir.

Son aşamasına gelen bir Çocuk Evleri Sitesi yapıldığını öğreniyoruz.

Huzurevlerine  de çok önem verilmiş. Her ilçede huzur evinin bulunması ve yeni huzur evlerinin yapılması için yoğun bir çalışmanın olduğu görülüyor.

 

Sosyal hizmetlerin ve çalışmaların çok gerekli olduğu bu günlerde, Sn. Valimizin geldiği tarihten bugüne, bu konuya ne kadar önem verdiğini biliyoruz.

Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürümüzü de her zaman Valimizin çalışma ve ziyaretlerinde hep yanında görmek memnuniyet vericidir.

 

Halkımızın en çok ihtiyaç duyduğu bugünlerde önemli bir hizmet gerçekleştiren başarılı Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürümüz Naci Yılmaz’ı ve kurumunu kutluyor; çok başarılı hizmetleri için kentim adına teşekkür ediyorum.

 

HARUN ARSLAN….16 Ekim 2024

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve inovatifhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.