Harun Arslan
Köşe Yazarı
Harun Arslan
 

BİR BESTE HİKAYESİ : ”Biraz Güzel Şeyler Yaşa”

Annemin yıllardır şiir yazdığını kısa bir süre önce öğrenmiştik. Bugün 96 yaşında olan annem, 100’ ün üzerinde şiir yazmış; çoğu yarı asırdan daha yaşlı şiirler. Şiir konusunda önemli bilgi birikimi olan, birçok şiir kitabı bulunan, kendisi ve şiirleri için ulusal edebiyat dergilerinde yazılar yazılan bir dostuma şiirleri gösterdim. Şiirlerin gerçekten çok değerli olduğunu ve mutlaka kitaplaştırmamız gerektiğini söyledi. Hatta daha ileri giderek, bu kitabın hazırlanmasını bizzat kendinin üstleneceğini belitti. Bizler de onun önerisi üzerine, annemin şiirlerinin bulunduğu “Her Yaşta Bir Hayat Var” adlı şiir kitabını bastırdık. Bir imza günü düzenledik. İmza gününe Sn. Valimiz, Kaymakamlarımız, Belediye Başkanlarımız, Daire Müdürlerimiz ve çok sayıda dostumuz katıldı. Özellikle Mersin’deki” Türk Sanat Müziği” korolarının yöneticileri, şefleri ve koroların ses ve saz elemanları katıldı. Katılamayanlara da kitabı ulaştırdık. *                       *                     * Kısa bir süre önce korolarımızın değerli bir şefi Metin Arslan,  annemin şiirlerinden birini bestelediğini söyledi. Kendisinin, konserlerde seslendirilmiş besteleri olduğunu biliyoruz Bu bestesini anneme dinletmek istiyordu. Nihayet geçtiğimiz hafta buluştuk ve annemin bir şiirini güfte olarak kullandığı bestesini anneme dinletti. Annem çok sevindi. 96 yaşında bir insanı sevindirmek ne kadar değerli… Metin Arslan bestesini hem uduyla çaldı, hem seslendirdi. Gönül Dostları Türk Sanat Müziği Derneği Korosu başarılı şefi Burcu Sungu Bayrak da güzel sesiyle eşlik etti.   Şiirlerinde hep yaşama bağlılığı, yaşama sevincini ve hayatın her yaşta bir güzelliği olduğu temasını işleyen annemin “Her Yaşta Bir Hayat Var” şiir kitabının bir şiiri, şefimiz Metin  Arslan’ın bestesiyle hayat bulmuş oldu. Kendisine çok teşekkür ediyorum. Günümüzde hayatın olanca ağırlığıyla hüküm sürdüğü; bölgesel savaşlarla, insanın insana yönelik kör şiddetiyle, sözün ve duygunun kimseye bir şey ifade etmediği bu zor zamanlarda şiire, şarkıya ve dostça ilgiye hepimizin nasıl da ihtiyacı varken, bir müzik ustasının 96 yaşındaki annemin bir şiirini bestelemesi bir dua gibi hepimize şifa verdi.   HARUN ARSLAN…..08 Ekim 2024  
Ekleme Tarihi: 08 Ekim 2024 - Salı

BİR BESTE HİKAYESİ : ”Biraz Güzel Şeyler Yaşa”

Annemin yıllardır şiir yazdığını kısa bir süre önce öğrenmiştik.

Bugün 96 yaşında olan annem, 100’ ün üzerinde şiir yazmış; çoğu yarı asırdan daha yaşlı şiirler.

Şiir konusunda önemli bilgi birikimi olan, birçok şiir kitabı bulunan, kendisi ve şiirleri için ulusal edebiyat dergilerinde yazılar yazılan bir dostuma şiirleri gösterdim.

Şiirlerin gerçekten çok değerli olduğunu ve mutlaka kitaplaştırmamız gerektiğini söyledi.

Hatta daha ileri giderek, bu kitabın hazırlanmasını bizzat kendinin üstleneceğini belitti.

Bizler de onun önerisi üzerine, annemin şiirlerinin bulunduğu “Her Yaşta Bir Hayat Var” adlı şiir kitabını bastırdık.

Bir imza günü düzenledik.

İmza gününe Sn. Valimiz, Kaymakamlarımız, Belediye Başkanlarımız, Daire Müdürlerimiz ve çok sayıda dostumuz katıldı.

Özellikle Mersin’deki” Türk Sanat Müziği” korolarının yöneticileri, şefleri ve koroların ses ve saz elemanları katıldı. Katılamayanlara da kitabı ulaştırdık.

*                       *                     *

Kısa bir süre önce korolarımızın değerli bir şefi Metin Arslan,  annemin şiirlerinden birini bestelediğini söyledi.

Kendisinin, konserlerde seslendirilmiş besteleri olduğunu biliyoruz

Bu bestesini anneme dinletmek istiyordu.

Nihayet geçtiğimiz hafta buluştuk ve annemin bir şiirini güfte olarak kullandığı bestesini anneme dinletti.

Annem çok sevindi.

96 yaşında bir insanı sevindirmek ne kadar değerli…

Metin Arslan bestesini hem uduyla çaldı, hem seslendirdi. Gönül Dostları Türk Sanat Müziği Derneği Korosu başarılı şefi Burcu Sungu Bayrak da güzel sesiyle eşlik etti.

 

Şiirlerinde hep yaşama bağlılığı, yaşama sevincini ve hayatın her yaşta bir güzelliği olduğu temasını işleyen annemin “Her Yaşta Bir Hayat Var” şiir kitabının bir şiiri, şefimiz Metin  Arslan’ın bestesiyle hayat bulmuş oldu.

Kendisine çok teşekkür ediyorum. Günümüzde hayatın olanca ağırlığıyla hüküm sürdüğü; bölgesel savaşlarla, insanın insana yönelik kör şiddetiyle, sözün ve duygunun kimseye bir şey ifade etmediği bu zor zamanlarda şiire, şarkıya ve dostça ilgiye hepimizin nasıl da ihtiyacı varken, bir müzik ustasının 96 yaşındaki annemin bir şiirini bestelemesi bir dua gibi hepimize şifa verdi.

 

HARUN ARSLAN…..08 Ekim 2024

 

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve inovatifhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.