Harun Arslan
Köşe Yazarı
Harun Arslan
 

Bir Farklı Spor Salonu: “Koldaş Spor Merkezi”

Uzun yıllar spor salonlarına devam ettim. Zorunlu bir adres değişikliği nedeniyle, artık Mezitli’de oturduğumdan burada bir spor salonuna devam etmeye karar verdim. Hep hakkında olumlu şeyler duyduğum Koldaş Spor Merkezi’ne bilgi almak için gittim. Bisikletimle gitmiştim; yolda bisikleti nereye koyabileceğimi düşünüyordum. Hemen girişte bisiklet koyma yerinin olduğunu sevinerek gördüm. Bu ilk olumlu izlenimdi; çünkü daha önce gittiğim bir spor salonunda ancak uzun ısrarım sonunda bir bisiklet park yeri yapılmıştı. Bayram günü olduğu için yetkili birini bulabileceğimden emin değildim. Giriş masasında oturan kişi tarafından samimi, güler yüzle karşılandım. Bilgi almak istediğimi söyledim. Hemen anlatmaya başladı. O kadar ayrıntılı, heyecanlı ve istekli anlatıyordu ki, dayanamayıp sözünü kestim. Siz çalışan mısınız? diye sordum; “hayır ben sahibiyim” diye cevap verdi. Tatil gününde iş yeri sahibinin orada olması, gelenleri karşılaması çok değerliydi. İş yeri sahibi Hasan Vural uzun yıllar Almanya’da kalmış, oradaki kazanımları ile kentimize önemli bir yatırım yapmış. İki oğlu Merdan ve Mert’in de tesiste çalışıyor olması bir aile işletmesi güvenini ve sıcaklığını veriyor. Uzun bilgi alışverişim ve sohbetimiz esnasında sürekli, spor salonunun üyeleri geliyor ve her gelen samimi bir şekilde işyeri sahibini selamlıyor, sohbet ediyordu. Salonda resmi bir işletme anlayışı dışında samimi, dostça bir atmosfer sağlanmış. Salonu bir eğitmenle birlikte dolaştım. Uzun yıllar spor salonlarımdaki deneyimlerime dayanarak beklentimin çok üzerinde olumlu bir ortam gördüm. Salonda samimi eğitmenler size yardımcı oluyor ve hem çalışanlar hem de spor yapanlar ile pozitif bir atmosferin olduğunu hissediyorsunuz.   Uzun yıllar Almanya’da yaşamış bir dostumun  sözünü hatırlıyorum. Bir insan düşünüyorum “kalbi Türk, beyni Alman” demişti. Bu söz adeta bu işletmeye uymuş. Türk insanının samimi, dost yapısı aynı zamanda Alman disiplin ve düzenli ile birleşmiş bir işletme.   Spor tesisi 2500 metrekarelik bir alan üzerinde kurulmuş, modern spor aletleri ile donatılmış. Aynı zamanda beş adet grup stüdyosunda yoga, zumba, plates, spinning, trambolin, trx ve fonksiyonel grup dersleri yapılıyor.   Böyle bir spor tesisini yalnızca ticari bir işletme olarak görmemek gerekir. Hemşerilerimizin sporla daha sağlıklı olmasını sağlayan bir sağlık merkezi gibi de düşünebiliriz. Mersin’e böyle bir tesisi kazandırdıkları için Hasan Vural’ı ve oğullarını kutluyorum.   HARUN ARSLAN……22 Haziran 2024    
Ekleme Tarihi: 23 Haziran 2024 - Pazar

Bir Farklı Spor Salonu: “Koldaş Spor Merkezi”

Uzun yıllar spor salonlarına devam ettim.

Zorunlu bir adres değişikliği nedeniyle, artık Mezitli’de oturduğumdan burada bir spor salonuna devam etmeye karar verdim.

Hep hakkında olumlu şeyler duyduğum Koldaş Spor Merkezi’ne bilgi almak için gittim.

Bisikletimle gitmiştim; yolda bisikleti nereye koyabileceğimi düşünüyordum. Hemen girişte bisiklet koyma yerinin olduğunu sevinerek gördüm. Bu ilk olumlu izlenimdi; çünkü daha önce gittiğim bir spor salonunda ancak uzun ısrarım sonunda bir bisiklet park yeri yapılmıştı.

Bayram günü olduğu için yetkili birini bulabileceğimden emin değildim.

Giriş masasında oturan kişi tarafından samimi, güler yüzle karşılandım.

Bilgi almak istediğimi söyledim.

Hemen anlatmaya başladı. O kadar ayrıntılı, heyecanlı ve istekli anlatıyordu ki, dayanamayıp sözünü kestim.

Siz çalışan mısınız? diye sordum; “hayır ben sahibiyim” diye cevap verdi.

Tatil gününde iş yeri sahibinin orada olması, gelenleri karşılaması çok değerliydi.

İş yeri sahibi Hasan Vural uzun yıllar Almanya’da kalmış, oradaki kazanımları ile kentimize önemli bir yatırım yapmış.

İki oğlu Merdan ve Mert’in de tesiste çalışıyor olması bir aile işletmesi güvenini ve sıcaklığını veriyor.

Uzun bilgi alışverişim ve sohbetimiz esnasında sürekli, spor salonunun üyeleri geliyor ve her gelen samimi bir şekilde işyeri sahibini selamlıyor, sohbet ediyordu.

Salonda resmi bir işletme anlayışı dışında samimi, dostça bir atmosfer sağlanmış.

Salonu bir eğitmenle birlikte dolaştım. Uzun yıllar spor salonlarımdaki deneyimlerime dayanarak beklentimin çok üzerinde olumlu bir ortam gördüm.

Salonda samimi eğitmenler size yardımcı oluyor ve hem çalışanlar hem de spor yapanlar ile pozitif bir atmosferin olduğunu hissediyorsunuz.

 

Uzun yıllar Almanya’da yaşamış bir dostumun  sözünü hatırlıyorum.

Bir insan düşünüyorum “kalbi Türk, beyni Alman” demişti.

Bu söz adeta bu işletmeye uymuş. Türk insanının samimi, dost yapısı aynı zamanda Alman disiplin ve düzenli ile birleşmiş bir işletme.

 

Spor tesisi 2500 metrekarelik bir alan üzerinde kurulmuş, modern spor aletleri ile donatılmış.

Aynı zamanda beş adet grup stüdyosunda yoga, zumba, plates, spinning, trambolin, trx ve fonksiyonel grup dersleri yapılıyor.

 

Böyle bir spor tesisini yalnızca ticari bir işletme olarak görmemek gerekir. Hemşerilerimizin sporla daha sağlıklı olmasını sağlayan bir sağlık merkezi gibi de düşünebiliriz.

Mersin’e böyle bir tesisi kazandırdıkları için Hasan Vural’ı ve oğullarını kutluyorum.

 

HARUN ARSLAN……22 Haziran 2024

 


 

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve inovatifhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.