Harun Arslan
Köşe Yazarı
Harun Arslan
 

Türk Sanat Müziği’nde bir Gizli Kahraman : MUSTAFA MADENDAĞ

Mersin, geleneksel olarak Türk Sanat Müziği’ne  ilgi gösteren ve çok sayıda sanatçı yetiştiren bir kenttir. Bugün Mersin’de çok sayıda amatör Türk Sanat Müziği Derneği ve çeşitli amatör koro toplulukları faaliyet gösteriyor. Mersin’de hem Devlet Klasik Müziği Korosu hem de Büyükşehir Belediye Konservatuvarı var; bu Mersin için büyük bir şanstır. Mersinliler her zaman Türk Sanat Müziği’ne çok ilgi göstermiş, bunun sonucunda  Mersin’de çok sayıda ses ve saz sanatçısı yanında, beste yapan ve söz yazarı sanatçılar yetişmiştir.   Bugün de çok sayıda saz sanatçısı, korist ve solist kentimizde koro ve topluluklarda bu alana hizmetlerini sürdürüyor…   Bu değerli sanatçı dostlarımız arasında hem sazını hem sesini yüksek kalitede, profesyonelce  kullanan, ötesinde beste çalışmaları olan bir değerli sanatçıdan söz edeceğim: Mustafa Madendağ…   Sn.  Madendağ, yukarıda saydığım  müzik konusundaki  özelliklerine ek olarak, Mersinde müzik adına çok değerli bir hizmet daha yapıyor: Enstrüman tamiri yapıyor; kendisi de enstrümanlar imal ediyor. Kendi adına, ünü Mersin sınırlarını aşan bir de marka yaratmış: “Madendağ Udları”   İşte Mersin’de Türk Sanat Müziği adına büyük bir hizmet yapan, bu alanın gelişmesinde önemli katkısı olan gizli bir kahraman…   Uzun yıllara dayalı dostluğumuz boyunca  tevazu sahibi, dürüst, ciddi, yardımsever  kişiliğini her zaman takdir ettim. Birçok konserde  birlikte sahne almaktan da hep gurur duydum.   Kentimizde, farklı sanat disiplinlerinde sessizce çalışan, üreten, hizmet veren sayısız güzel  insanımız  var; değerli dostum Mustafa Madendağ bu bağlamda özel bir kıymettir.   Kendisine bu çalışmalarıyla kentimize kattığı her şey için takdirlerimi, teşekkürlerimi sunuyorum ve çok daha ileri  başarılar elde edeceğine inanıyorum.   HARUN ARSLAN…..21 Temmuz 2024
Ekleme Tarihi: 22 Temmuz 2024 - Pazartesi

Türk Sanat Müziği’nde bir Gizli Kahraman : MUSTAFA MADENDAĞ

Mersin, geleneksel olarak Türk Sanat Müziği’ne  ilgi gösteren ve çok sayıda sanatçı yetiştiren bir kenttir.

Bugün Mersin’de çok sayıda amatör Türk Sanat Müziği Derneği ve çeşitli amatör koro toplulukları faaliyet gösteriyor.

Mersin’de hem Devlet Klasik Müziği Korosu hem de Büyükşehir Belediye Konservatuvarı var; bu Mersin için büyük bir şanstır.

Mersinliler her zaman Türk Sanat Müziği’ne çok ilgi göstermiş, bunun sonucunda  Mersin’de çok sayıda ses ve saz sanatçısı yanında, beste yapan ve söz yazarı sanatçılar yetişmiştir.

 

Bugün de çok sayıda saz sanatçısı, korist ve solist kentimizde koro ve topluluklarda bu alana hizmetlerini sürdürüyor…

 

Bu değerli sanatçı dostlarımız arasında hem sazını hem sesini yüksek kalitede, profesyonelce  kullanan, ötesinde beste çalışmaları olan bir değerli sanatçıdan söz edeceğim: Mustafa Madendağ

 

Sn.  Madendağ, yukarıda saydığım  müzik konusundaki  özelliklerine ek olarak, Mersinde müzik adına çok değerli bir hizmet daha yapıyor:

Enstrüman tamiri yapıyor; kendisi de enstrümanlar imal ediyor.

Kendi adına, ünü Mersin sınırlarını aşan bir de marka yaratmış:

“Madendağ Udları

 

İşte Mersin’de Türk Sanat Müziği adına büyük bir hizmet yapan, bu alanın gelişmesinde önemli katkısı olan gizli bir kahraman…

 

Uzun yıllara dayalı dostluğumuz boyunca  tevazu sahibi, dürüst, ciddi, yardımsever  kişiliğini her zaman takdir ettim.

Birçok konserde  birlikte sahne almaktan da hep gurur duydum.

 

Kentimizde, farklı sanat disiplinlerinde sessizce çalışan, üreten, hizmet veren sayısız güzel  insanımız  var; değerli dostum Mustafa Madendağ bu bağlamda özel bir kıymettir.

 

Kendisine bu çalışmalarıyla kentimize kattığı her şey için takdirlerimi, teşekkürlerimi sunuyorum ve çok daha ileri  başarılar elde edeceğine inanıyorum.

 

HARUN ARSLAN…..21 Temmuz 2024

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve inovatifhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.